Idag kl 11 kör jag västerut. Jag ska sammanstråla med en ungdomsvän och njuta på spa ett dygn. Trerätters ikväll och innan och efter det spa, liksom imorgon bitti-förmiddag. Incheckning kl 15 idag och utcheckning kl 11 imorgon. Det finns bastu ute på piren med chans till havsbad. Och vi är sugna. Mitt enda villkor är att vi gör det i dagsljus, så det blir nog imorgon förmiddag.

Att jag inte dricker alkohol är bara en fördel om man vill njuta av spa. Istället för att sitta kvar och dricka på restaurangen ikväll, så byter vi om till baddräkt igen efter middagen och går tillbaka till de varma poolerna 🥰 Och imorgon bitti vaknar jag hyfsat tidigt, helt utan baksmälla och återgår till poolerna, eller havsbadet.

Den kompis jag ska träffa är som sagt en ungdomsvän. Vi gick i samma klass på gymnasiet, men då umgicks vi i olika gäng. Ett tag efter studenten träffades vi av en slump, och hon fixade jobb till mig på samma ställe där hon jobbade - Volvos löpande band. Där jobbade jag ett år då jag var 18-19 år, och vi två jobbade på samma del av det löpande bandet. (Bra betalt, men ett riktigt skitjobb.)

Vi hade jätteroligt - efter jobbet - och vi gjorde även en mycket rolig cykelsemester tillsammmans den sista sommaren, innan jag drog till Värmland och pluggade på folkhögskola. Och där träffade jag mina barns pappa och något år efter det valde jag att flytta 30 mil.

Vår vänskap var som en vacker blomma som inte riktigt fick blomma färdigt. Man har ju några sådana vänskaper historiskt i sitt liv. Som var väldigt intensiva, man klickade verkligen, men omständigheterna gjorde att vänskapen inte fick fortsätta blomma i många år. Det är i år 33 år sedan vi umgicks.

På facebook hittade vi dock varandra för några år sedan, och utan att ha något direkt utbyte av varandra där heller så har åtminstone hon kunnat följa mig där, eftersom jag generöst delar med mig av mitt liv på fejjan. I somras hade hon vägarna förbi min hemort, på väg till Öland, och hon undrade då om vi skulle träffas. Jag var helt väck efter min deprimerade vår. Den nya medicinen hade precis börjat få mig att höja näsan ovanför vattenytan, och jag svarade ärligt att så här är läget, take it or leave it.

Så träffades vi och 33 år var som bortblåsta. Vi började direkt prata sönder öronen på varandra 🥰 Vi är så lika egentligen, extroverta och babbliga, så vi faller varandra i talet hela tiden och det gör ingenting. Vi är ju så ivriga och engagerade och har så mycket att säga och ha synpunkter om. Vi liksom bara fortsatte där vi slutade för 33 år sedan. Vi har båda ex-män och utflugna barn, lever självsamma.

Och nu ska vi ha ett härligt spa-dygn ihop, och jag hoppas innerligt att det här kan bli en tradition framöver. Man behöver något kul att se fram emot den här tiden på året. Att försöka få till ett tajtare umgänge när det skiljer 30 mil emellan oss är utopi, men en sön-mån i november kan vi nog få till även framöver. Vissa vänskaper är så oerhört berikande, de går liksom rakt in i hjärtat. Den typen av vänskaper ska man vara väldigt rädd om, och inte besudla dem med dåligt samvete och krav.

Kram 🐘

@andrahalvlek jag läste ditt inlägg när du var påväg men sen jäklar vad långt jag fick scrolla! Hoppas ni hade det fint, de där vännerna betyder så mycket, en liten krockkudde mot vardag och skav. En fin närhet! Kram 🥰

@Andrahalvlek Men så himla mysigt det låter med härliga spa-resan! Spa i sig för tankarna och känslorna till något riktigt fräscht och välgörande, från topp till tå och från utsidan och in! För att få ut alt detta behöver man uppleva det nykter - och det gör du! Så fruktansvärt fräsch och välmående du kommer att känna dig efteråt! Jag är så glad för din skull ska du veta! 💦🤗

Tack alla ❤️ Det var en helt ljuvlig spa-vistelse. Vi fick mersmak och återvänder om ett halvår, någon gång i maj, har vi bestämt. Det plötsliga dåliga väglaget gjorde att min kompis tog tåget, och det passade perfekt med tiden att jag kom dit och hämtade upp henne. Det tog oss lika lång tid att ta oss till spa-orten, jag med bil och hon med tåg.

De hade en lång brygga ut i havet till ett kallbadhus. Vi bastade och badade i havet - två gånger. Jag doppade till och med huvudet. Jag har det på film, annars hade jag knappt trott det själv. Jösses vilken adrenalinrusch man fick efteråt. Om jag ska bada i havet fler gånger så vill jag basta mig varm innan, det är ett måste.

Maten var också jättebra, vi åt trerätters och valde röding till huvudrätt. Till det drack vi båda en öl och ett glas vin, och mitt var alkoholfritt. Förstås. Vi pratade ytterst kort om min nykterhet, konstaterade bara att det var så typ. Och min kompis sa att hon själv på senare år har börjat ifrågasätta det ständiga drickandet varje gång hon och hennes vänner ska träffas. Och att ”ett glas vin på stan” ofta blir minst fem, och att det verkligen inte är värt den kostnaden.

Vi pratade inte så mycket minnen, vi pratade mer om livet - hur det har blivit och hur vi tänker framöver. Vi har båda ex-man och utflugna barn. Hon har en kärlek på gång just nu, och det ventilerade vi en del. Att vi båda har en tendens att göra oss så himla tillgängliga. Att vi väljer bort annat och sen har karluslingen ändå inte tid eller lust att träffas, och då känner man sig ensammare än ensammast. Vi befinner oss med andra ord på ungefär samma plats i livet 33 år senare, och har därför gott utbyte av varandra.

Vistelsen får betyg 5 av 5 möjliga. Bilresan hem i snökaoset får -5 🤬 Var fan var plogbilarna igår? Jag såg inte en enda plogbil på varken småvägar eller motorvägen. Endast en fil var uppkörd av andra bilar, och det var nästan omöjligt att köra om alla lastbilar som sinkade tempot, sannolikt pga dåliga däck. Får man ens pyttelite sladd mellan lastbil och vajerräcke så är man körd. Jag körde om några få gånger, då jag var säker på att reda ut det. Annars låg jag där på rad i ett lämmeltåg.

Jag är fortfarande lite trött efter resan faktiskt, inte återhämtat mig riktigt. Först mycket intryck, mycket prat, sova borta (bredvid min kompis i dubbelsäng), köra bil i 20 mil under pågående snökaos. Det är helt okej att vara trött idag, jag ska ta det så chill jag bara kan på jobbet idag.

Kram 🐘

majken_r

@Andrahalvlek Låter skönt, blir sugen på spa bara av att läsa🥰 Planerar för en spa-vistelse med mig själv, utan man eller vän. Ser fram emot det, hoppas få till det i januari.

Snön förvandlades raskt till slask, men på en morgonpromenad (igår) fick jag använda ”spikskorna” åtminstone. Idag var det dock gränsfall, jag vill helst inte gå med dem på barmark för då slits spikarna onödigt mycket. Snubblade på vantar på Maxi, tumvantar, där tyget på framsidan liksom är reflextyg. Så smart! Köpte direkt ett par till mig och ett par till yngsta dottern.

Min yngsta dotter är en riktigt julfantast. Vi har fått tygla henne hela november, för hon stod redo med julpynt och tomteluva och jultröjor redan den 1/11, direkt efter halloween. På lördag 26/11 går startskottet för årets julfirande. Då ska jag uppträda med kören på en julmarknad, och hon ska filma oss. Sen ska hon, jag och min mamma äta årets första julbord. På söndag ska vi julpynta i hennes lägenhet.

Själv har jag också gått lite bananas och beställt en massa julkläder till henne 🙈 Fina jultröjor med matchande tights. Så nu är min plan att slå in ”adventspaket”, där jag ska skriva ”öppnas söndag 27/11” och så vidare fram till fjärde advent. Det blir en variant på adventskalender. Det ska bli spännande att se om hon kan hia sig 🤣

Den normala arbetstiden just nu är att jag jobbar kl 13-17. Lugna och sköna förmiddagar. Mobilen larmar kl 6 för medicin och sen kl 8 igen - och då är det dags för morgonpromenad + styrketräning hemma. Kl 11.30 gör jag mig i ordning för att gå till jobbet.

På onsdagar har jag dock valt att jobba kl 10-14, för att kunna åka direkt till min dotter på eftermiddagen. Då larmar mobilen först kl 6 (medicin) och sen kl 7 (promenad+styrka) och sen är det dags att göra sig i ordning för jobbet kl 8.30. Jag tänker att det är en smart tillvänjning inför nästa steg den 16/1, då planen är att jobba kl 10-17, det vill säga 75 procent.

För varje steg som jag utökar min arbetstid så får jag rucka på och anpassa mina andra vanor litegrann. Jag vill ha givna tider för promenader och styrketräning hemma varje morgon. Jag vill träffa min dotter på onsdagar varje vecka. Jag vill ha utrymme och ork för att hitta på någonting kvällstid en-två kvällar per vecka. Jag vill veckohandla på söndagar så jag slipper tänka på att handla under veckan. Jag vill fortsätta träffa mina ex-svärisar och min mamma hyfsat regelbundet. Jag vill ha bara-vara-tid med viss regelbundenhet. Så jag får skruva och fixa för att få till det. Ställa larm i mobilen. Notera i kalendern, skriva minneslappar, stryka efterhand osv.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Du har verkligen fått in fina rutiner i ditt liv och kan även göra anpassningar där det behövs. Mysigt med din adventskalender till din dotter, vad glad hon ska bli🥰. Minns när jag gjorde adventskalendrar till mina barn. Först ett litet paket varje dag i den uppsatta hemmagjorda kalendern, puh! Det blev att slå in 48 paket, innan julafton! Sedan blev det nedprioriterat till ett varje söndag, mer hanterligt så😁. Nu köper jag chokladkalender till dem varje år fast de är vuxna och de vill fortsatt ha den traditionen😁.

Ha en fin dag❤️

Känner mig lite sliten, men det är ju fredag så det är inte så konstigt. Även denna vecka har jag varit delvis uppbokad tis, ons, tor kväll. Det är på något sätt en kväll för mycket. Plus den jobbiga bilresan hem från spat i måndags, som liksom gjorde att jag började veckan på minus vad det gällde energi och ork.

Idag ska jag ta det så lugnt som jag bara kan, för sen blir det julmarknad, köruppvisning, julbord, teaterbesök och julpyntande hela helgen - och även chattande söndag kväll kom jag just på. Pust. Så jag ligger här i sängen och chillar, klockan 12 åker jag och jobbar mina fyra timmar - och sen är det bums tillbaka till tv-soffan och chilla. Vila först, jobba sen.

Jag har en rolig helg framför mig, men även roliga saker äter energi. Men de ger tillbaka energi också, små energigivande bloss av innerlig lycka över vad livet har gett just mig. Jag är inte så rik på saker och pengar, och inte heller i status och antal vänner, men de relationer jag har är genuina och kärleksfulla, väldigt tillitsfulla. Jag tänker i första hand på den mycket goda relation som jag har till båda mina barn ❤️ Och det är egentligen det enda som är värt något. I min värld.

Kram 🐘

Så så sant @andrahalvlek
Alltihop. Inte minst detta med att känna efter vad som är lagom. Jag har också haft en väldigt social vecka och det tar på krafterna även om jag inte är sjukskriven det minsta (men ska inte heller bli).
Jag tror iaf jag måste tänka på att min ålder skapar lite andra förutsättningar. Jag fyller snart 58 (!!) Känner mig väldigt aktiv men efter tre kvällar med hämt av barn och vän-umgänge så vill jag inget annat än att vila.
Så man kan jobba sen 🥰
Ha en fin kväll, kram 🌱

Uppträdandet med kören gick över förväntan bra 🥰 Jag satte varje låttext till punkt och pricka. Det var mycket publik och vi sjöng riktigt bra, gungade till och med unisont. Just gungandet är svårast att få till 🤪 Min yngsta dotter filmade oss och även min mamma stod i publiken. Efteråt gick vi tre och åt julbord.

På kvällen blev det teater, och det är verkligen en wow-faktor att gå på teater. Alla kulturupplevelser är för mig wow-faktorer! Jag behöver verkligen olika konstformer i mitt liv, det är ett som är säkert. Släpp in mig på vilket museum som helst, och jag kommer knappt ut igen. Bara jag inte har yngsta dottern med mig, för hon har det sämsta tålamodet i universum med sådant. Men hon satt still och höll tyst hela teaterföreställningen igår åtminstone.

Idag är dottern på en annan julmarknad, tillsammans med LSS-boendet. Jag har julpyntat hemma hos mig själv, ytterst sparsamt, och i eftermiddag ska jag åka hem till dottern och julpynta. Ikväll ska jag chatta åt tjejjouren. Och nu ska jag sova en timme 😴

Kram 🐘

@Andrahalvlek Härliga upplevelser du får vara med om. Låter verkligen som du njutit för fulla muggar😁. Det var länge sedan jag var på konsert eller teater men ska iväg på en föreställning med min svärmor nästa helg. Hon undrade för flera månader sedan om jag inte kunde följa med på något och det ska bli riktigt trevligt.

Hoppas tuppluren gjorde gott så du är alert i kväll. Ha det gott❤️

Härligt att läsa om din helg @andrahalvlek. När vi satt i bilen idag pratade jag och min man om att få tiden att räcka till och vi enades om att det vi längtar efter allra mest är mer kultur. Museer, teater, bio, dans, allt som öppnad hjärnan lite på glänt. Det kan ju bli något att satsa på på det nya året. Stor kram 😍🎄

@andrahalvlek Så mysigt ni måste haft det. Och i nyktert tillstånd! 🤗 Så otroligt berikande det måste känts. Det låter så rogivande för kroppen (stress, höga toner och mycket folk till trots). Får en euforisk känsla bara av tanken på hur härligt och mysigt det måste ha varit. Och så glada och trygga barnen blir!

Det lackar mot jul. Jag ser så mycket fram emot att möta den stark och nykter! Kram 🤗

@DRacker Ja, det var verkligen mysigt 🥰 Inte en enda gång tänkte jag att alkohol skulle förhöja stämningen. Trots att min kompis drack en öl innan teatern och i pausen. Jag sa bara ”nej tack”, inget mer. Det är det nya nu, jag kommenterar inte mitt ickedrickande mer än så. Jag säger bara ”nej tack”. Plättlätt.

Jag fortsätter boka upp mig på kultursaker. Lör 28/1 ska jag och äldsta dottern se Anders Janssons humorshow i en lite större stad i Småland. Lör 25/2 ska jag se ”The phantom of the opera” med en kompis i en lite större stad i Skåne.

En kultursak per månad är lagom för mig känner jag. Dock inte i december, då är det så mycket annat.

Kram 🐘

Skrev ett långt inlägg i morse om söndagkvällens chattande, i första hand hur det påverkade mig. Att jag har burit det med mig, att det fick mig att inse varför jag håller på med chattandet.

Jag kunde aldrig prata med mina föräldrar när jag var tonåring. De vuxna på fritidsgården blev min räddning. Med dem fick jag stöta och blöta hur mina värderingar ser ut, vad jag tycker är rätt och fel.

Genom chattandet vill jag bidra om jag kan, ge ett vuxet perspektiv. Lyssna, bekräfta och väcka nya infallsvinklar. Det är så fruktansvärt sorgligt när tonåringar och deras föräldrar inte kan kommunicera 😢

Inlägget togs dock bort av admin, de ansåg att det fanns en risk att den jag chattade med skulle känna igen sig, eller kännas igen. Ville bara vara tydlig med att det inte var jag som valde att dölja inlägget, ifall någon hann läsa det.

Kram 🐘

Jag har blivit sjuuuuk 😩 Känner mig så himla gnällig, det var länge sen sist. Genomförkyld - hosta, snuva, halsont, tryck i öronen, huvudvärk och 38,4 i feber.

Jag kände pyttelite halsont igår, så där som man känna hela vinterhalvåret typ. Träffade kära ex-svärisarna för första gången på tre veckor, och det var så mysigt 🥰

I natt vaknade jag av att hals, näsa, skalle protesterade våldsamt. Kände mig nästan attackerad av förkylningen. I morse åkte jag till jobbet, preppad med esberitox, kanjang, strepsils och nässpray. Efter två timmar fick jag ge upp och åka hem.

Jag är helt paniskt orolig över att jag har smittat mina ex-svärisar. Jag har nästan utvecklat en smitta-andra-fobi. Idag på jobbet, de två timmar jag var där, sa jag ”kom inte nära mig” till alla som kom förbi min hörna, där jag sitter väldigt avskilt.

Men det är lika bra att gilla läget. Nu har jag ”avbokat” både jobb och kvällsåtaganden med yngsta dottern. Hon blev arg först. ”Varför är du sjuk? Fan.” Men hon smälte budskapet efter lite prat, och hennes pappa rycker in i mitt ställe.

Själv ska jag bara vila och kurera min förkylning i fem dagar, sen får det vara bra.

Kram 🐘