Snälla, hjälp mig komma på ideer vad jag ska göra istället för att dricka på kvällarna? Står helt still i huvudet. Funkar när jag inte är ensam men när jag är ensam är det svårare.

@Asimbi hej och välkommen hit.
Ett tips som brukar funka för mig är någon fysisk aktivitet. Tex powerwalk i minst 30 minuter. Läs också i trådarna, finns så mycket bra att ta till sig.
Kram🤗

@Asimbi Hej och välkommen, mitt tips är att göra programmet som finns om alkoholberoende och att träna tuffa konditionspass. Träning tar bort suget och det finns hundra saker du kan göra istället för att ta ett glas vin. Laga mat, gör inläggningar, koka sylt, lyssna på musik, sticka en kofta, läsa en bok, umgås med en vän som inte dricker, gå på bio, teater, konsert osv................

Tack snälla, funkade dock inte ikväll. Har precis börjat med programmet och vill förändra mitt drickande. Men finns alltid så många anledningar att lura mig själv.

Hej och välkommen! Ta bort all alkohol hemma så att du inte kan dricka. Sen måste jag utmana dig lite och fråga vad du GÖR när du dricker? Innebär det att sitta i soffan och titta på TV så går det också väldigt bra nykter. Kanske tillhör du de rastlösa själarna som egentligen tycker att det är lite tråkigt? Många som slutar får tillbaka sitt driv som egentligen finns där. Det är bara att rekommendera en längre nykter period.
Lyssna på alkispodden, närvaropodden, läs på lite om alkohol, läs och skriv härinne. Alkoholen fuckar upp belöningssystemet i hjärnan, så man får jobba lite på att få tillbaka det naturligt, men det är värt det.