Äntligen på rätt väg!!

Jag har haft alkoholproblem något år. Mitt största problem tror jag är att även partnern är törstig. Vi har försökt att vara nyktra några veckor och leva hälsosamt. Oftast har det lyckats. Nu den senaste tiden har det spårat ur med alkoholen. Vi har skött jobbet båda 2 men druckit så gott som var och varannan kväll. Det är ofta jag varit rädd att polisen ska stoppa mig på morgonen på väg till jobbet. Jag har varit rädd att jobbarkompisar ska känna lukten av fylla. Det har även synts i ansiktet, svullnad, trötthet, bakfylle-ögon. . Jag tycker jag har fått lite krämpor som förmodligen varit alkoholrelaterade. Kramper och domningar, högt bltr. yrsel. Jag har barn äldre och yngre. Ett av barnen har jag diskuterat mycket med om alkohol, alkoholism osv. Hon har frågat mig när jag ska söka hjälp? Jag har svarat lite vagt och försökt att komma undan med olika svar. Min bakgrund är som många andras alkoholism i släkten. En pappa som var väldigt charmig och glad, men beroende av alkohol. Jag minns tillbaka på barndomen som ändå var fin och trygg mestadels p g a en stark och trygg mamma. En mamma som ställde upp på oss ungar till 100%. En mamma som aldrig drack när vi var barn. Mamma gav oss självkänsla genom att ge beröm och styrka. Hon gav mig kraft för att ge mig ut i livet med nyfikna ögon. Ändå trillade jag dit. Jag har varit medveten om faran och även sagt till mina syskon att jag kan bli alkoholist, jag vill inte men ibland blir det inte som man vill. Flera av mina syskon har problem med A. 2 har slutat helt, en med hjälp av bl a AA. Min nya chef som har jobbat med missbruk har pratat med mig, efter att ha fått ett mail av min dotter. Dottern skrev att jag behöver hjälp med mitt alkoholproblem. När chefen sa detta kändes det som om någon dragit ner byxorna på mig... Chefen var förstående inte alls fördömande. Det märktes att hon var van att hantera detta. Efter samtalet drack jag 2 planerade pubkvällar. Sedan dess har jag varit nykter snart 4 veckor!! Det känns fantastiskt, men jag vet att faran lurar bakom hörnet. Känslorna går lite upp och ner. Ibland har jag känt mig euforisk, andra gånger har jag tänkt på separation och andra jobbiga saker. Vet ej hur det blir med mig och sambon som nu försöker hålla sig nykter, efter påtryckningar från barnen. Vi är så olika när det gäller A. Jag har för första gången i mitt liv tänkt att leva helt nykter!! Jag har aldrig förr tagit orden i min mun. Nu efter mycket tänkande, läsande om A, hört berättelser om A och hur barn påverkas av förälders missbruk, känns det som det enda rätta för mig.Jag tänker även på andra som har lyckats sluta med A som varit långt ner i träsket. Dessa starka människor, då vill jag också vara stark!! Kram på er:)

Profile picture for user miss lyckad

Jag är uppe i Norrland igen🌅. Träffade en massa nya personer på ett släktkalas. Det var gemytligt med god mat och glada skratt. Den norrländska dialekten är fin. På kvällen var det grillning, och de flesta drack alkohol. Dock endast 1 eller ett par öl/ cider. Inget konstigt att jag drack bubbel-vatten. Detta är inget jag är van vid, men kändes väldigt bra, att ingen verkade dricka för mycket. På kvällen var vi och tittade på solnedgången som gick ner över sjön. Magiskt vackert. Det berättades historier om sjön och trakten runtomkring. En fin kväll. 🍃🌟🍃

Profile picture for user miss lyckad

Tack Sattva💕Ja det var skönt och annorlunda i Norrland. Det som är helt annorlunda är mannen jag träffar och hans -drickande. Som ni vet så är det nummer 1 på eventuell partner för mig. Inget beroende ( alkohol, träning, sex, spel, droger, samlande, jobb mm) Han öppnade en mousserande vin, och skulle ta till maten. Vi skålade, jag drack trocadero. Han tog ett halvt glas mousserande vin, sen blev den stående hela kvällen, och han drack också trocadero. På morgonen frågade jag vad jag skulle göra med vinet? Häll ut det.. Fy vad det luktade. Jäst och surt. Hans förhållande till alkohol har inte gjort mig ostabil 1 enda gång. Hans släktingar som hälsat på har tagit någon öl, eller the..Dom har helt andra intressen än att ligga bakfulla dagen efter. Tänk om det varit som förr för mig. Då hade jag druckit och snackat. Oftast hade jag kul, och andra också.. Men att ha minnesluckor, knappt våga titta personerna i ögonen nästa dag, och låtsas som inget. Nej du jävul..Som dom säger här i trakten. Aldrig mer! Jag har spikat, skruvat, låst, och klistrat igen den dörren för evigt! Dom sista ljuva åren, ska bli dom bästa i mitt liv..😍🔥🌼💕❤️🌟⚡️..Leva och njuta av just det som gör mig nöjd och glad. ❤️❤️ Snart Norgeresa. Träffa döttrar med familj. Vara vid havet. Senare träffa mina andra barn och barnbarn. Åka iväg på små turer. ⛴.. Sommar och sol⛱🦞🐝🐞🦋..Fortfarande semester. 🥰

Profile picture for user Andrahalvlek

@miss lyckad Åh, så skönt att han har en så naturlig inställning till alkoholen. Så att du helt slipper fundera på det. Då blir alkohol en ickefråga för er båda. Talar han väl om sitt ex också? Det är ju min nummer 1, när jag hittar någon man någon gång.

Kram 🐘

Profile picture for user miss lyckad

Tack Torn och AH💫..När jag tidigare dejtat, så har det tagit ett tag innan man ser hur personen hanterar alkohol. Har man då också ett distansförhållande, så kan det vara ännu svårare. Jo, AH denna killen talar väl om sitt ex. T.o.m väl bra ibland😉. I långa förhållanden finns ju oftast mycket fina stunder. Det beror på hur man vill minnas. Antingen kan man ju fokusera på det som var riktigt bra, och då kan man ju undra varför det tar slut. Eller så minns man allt det dåliga, och undrar varför i hela friden man var ihop? Med tiden brukar det ändå bli en blandning av både bra och sämre minnen. Jag kan tänka på mina barns pappa, och prata om en man som är händig, trevlig, snygg, och allmänbildad. Men det finns ju en annan sida också, annars hade det ju inte blivit någon separation. När alkoholen blir nr 1 i livet, när barnen och familjelivet blir åsidosatta, när det viktigaste i vardagen, är när man kan dricka nästa gång. Eller möjligtvis något annat beroende man tar till. Då är livet inte bra. Det är där jag aldrig vill hamna igen. Vi människor är lite luriga, och smarta. Vi visar oftast inte våra sämsta sidor i början, annars blir nog ingen kär, 😅..Men som alltid, tiden utvisar vad som blir. Det finns alltid lite saker att kolla upp och vänta in. En fin och hållbar relation byggs inte på 1 vecka. Jag har dock väldigt bra magkänsla oftast numera. Killens släktingar var ett gött gäng😃..Sådana man gärna vill umgås med. 🥰

Profile picture for user Andrahalvlek

@miss lyckad Jag umgås ju mycket med min ex-sambo tillika barnens pappa. Så mycket att folk generellt brukar kalla det ”världens bästa separation”. Och det är det kanske, och vi valde båda två att sätta barnens bästa i fokus. Och har man dessutom ett handikappat barn så krävs det att man kommer överens. Och det krävs direktkommunikation, för ingen info kan gå via henne.

För mig är barnens pappa som den bror jag aldrig fick, och jag vet att han har samma typ av känslor för mig. Vi vill varandras bästa och hjälper varandra. Nu när yngsta dottern har flyttat så blir det mest sms-kontakt. Och sen firar vi barnens födelsedagar och jul ihop.

Om jag träffar en man framöver så måste han acceptera att jag har den här relationen till mina barns pappa, utan att bli svartsjuk. Annars skulle det aldrig funka. Och mina barns pappa säger likadant.

Han har inte träffat ngn ny, men jag har haft en relation som pågick cirka 1,5 år. Och de två blev goda vänner, vilket verkligen förvånade min då nya kille. ”Det funkar aldrig”. Jo, det funkade utmärkt.

Kram 🐘

Profile picture for user Andrahalvlek

PS. Jag väljer att lyfta barnens pappas positiva sidor nästan alltid. Men jag pratar även om hans dåliga sidor, med hans mamma/pappa och min äldsta dotter. Vi fyra står nära honom och kan förhoppningsvis, med gemensamma krafter, påverka honom i rätt riktning. Förhoppningsvis. Det går dock rätt trögt 🤣

Profile picture for user miss lyckad

Ja andra halvlek, det är en balansgång när det gäller mina barns pappa iaf. Oftast fungerar vårt samarbete bra. Lite gemensamma presenter, hjälpas åt med studentfest, osv. Det som ställde till det ett tag var ex- mannens dåvarande tjej. Mycket drickande, och andra missbruk. Nu är allt lugnare, och pappan och våra barn har en bättre relation. Ju större våra barn blir desto mindre kontakt har jag och han. Det som är bra är att han tex hjälper till att rasta hundar ibland. Att han umgås och åker på konsert med ” barnen” när det passar. När den missbrukande tjejen försvann ur bilden, fick han snabbt god kontakt med sina barn igen.❤️Det känns skönt även för mig. Det är fint när relationerna funkar.

Profile picture for user Andrahalvlek

@miss lyckad Det är ju det allra viktigaste. Att våra barn får en fungerande relation till båda sina föräldrar, även om den kan se olika ut av olika anledningar. Jag kan tänka mig att det kan bli tufft att härbärgera barnens besvikelse också, de gånger det inte funkar. Missbruk har ju tyvärr den egenskapen att det liksom är inbyggt i sakens natur att man sviker dem man älskar allra mest.

Kram 🐘

Profile picture for user Andrahalvlek

PS. Jag om min mamma har börjat prata om dåtiden. Min barndom, min pappas missbruk, hennes sätt att hantera det osv. Det är nog nyttigt, för oss båda. Min mamma har aldrig pratat med någon om detta, hon har skämts för mycket. Nu, inför mig, berättar hon den nakna sanningen. Det känns stort och viktigt.

Profile picture for user miss lyckad

Vad bra AH att ni kan samtala om din uppväxt och era relationer. Det kommer oftast en dag när frågorna blir obesvarade.❤️Jag har börjat tänka mycket på mitt eget förhållande med barnens pappa. Det känns nästan som jag ångrar alla år som bortslösade. Jag har aldrig tänkt så tidigare, men det känns som om tiden hunnit ikapp mig på något sätt. Det var inte värt att lägga så mycket tid på det förhållandet. Som egentligen har varit en berg-och-dalbana sen start. Jag vet heller inte varför dessa tankar kommer nu..Men det är ingen positiv känsla. Det kan hända att jag ser hur dåliga val exmannen fortfarande gör. Hur kunde jag slösa bort mitt liv på honom liksom. Jag har alltid varit värd något bättre. Vi får tro att denna känsla och dessa tankar reds ut. Jag kommer att prata med en klok väninna. Hon har alltid smarta åsikter om saker och ting. ❤️Det är ju inte kul att ångra en massa år. Klart att jag aldrig ångrat våra barn, men kunde ju flyttat när den yngsta varit liten. Problemet är att när han föddes, då hade vi våra bästa 10 år. Lite skönt ändå att skriva om det, så det kanske klarnar. 🌿

Profile picture for user Andrahalvlek

@miss lyckad Sannolikt behöver du nog prata om det, i tal eller skrift. Det lättar liksom inombords när orden tagit sig ut. Sanningen, så som man minns den.

Men gjort är gjort. Och nu är nu. Du har jättemånga fina år framför dig, på en annan ort kanske till och med 🥰

Kram 🐘

Profile picture for user miss lyckad

Vaknar tidigt, det är skönt att vara ledig. 🌿..Eller iaf på dagen, jag börjar jobba ikväll. Jag jobbar mycket i stöten, är snart ledig 11 dagar i sträck. Då blir det Norrlandsresa, och sedan bröllop på västkusten. Jag ska hålla tal. Det kommer att bli både nervöst och spännande. Jag har lite olika roliga saker inplanerade till vintern. Bla Spa-helg, och Stockholmsresa. Det behövs i dessa tider. Eller jag behöver alltid det, framtidsplaner. Att bo själv är inte jättekul, men det finns fördelar. Är man trött, så är det skönt med tystnad i huset. Samtidigt undrar jag hur sonen har det i fält, i militärtjänst. Han har ingen kommunikation med omvärlden på ett tag. Jag tror han är såpass stark så han klarar sig bra. Min lilla son, som har blivit stor nu. Tiden går oerhört fort. Det vore kul att veta vad som kommer att hända dom närmaste åren. Jag hörde mig för på mitt medarbetarsamtal, om ev. Tjänstledighet för att prova nytt jobb på annan ort. Det kan säkert gå bra, sa min chef, men helst vill jag ha kvar dig här, såklart. 😊. Hon förstod att jag hade dom funderingarna på att flytta. Vad är det värsta som kan hända sa hon? Att du flyttar tillbaka igen. Ja det lät ganska enkelt när hon la upp det på det viset. 😅. Vi får se. Norrland är inte den första platsen, jag har funderat på att flytta till. Men kanske den sista, man vet aldrig..❤️❤️. Mina funderingar kring äktenskapet med mitt ex, har landat i att, jag har lärt mig oerhört mycket av honom också. Samarbete, olika hobbyer, och tillsammans fick vi fina barn och barnbarn.💕 Just nu ångrar jag ingenting. Vi älskade varandra, och han kommer alltid att vara den jag känner bäst, förmodligen. Lite vemodigt, men hoppas att min nuvarande kärlek ❤️ växer sig starkare och tryggare med tiden. Då blir jag glad och nöjd. 🍃🌟🍃

Profile picture for user Andrahalvlek

@miss lyckad Du har verkligen en spännande fas i livet just nu. Sonen har flyttat hemifrån och du har alla dina barn utspridda så inget fäster dig vid platsen du bor på. Du har tagit ytterligare ett viktigt steg genom att fråga hur din chef ställer sig till tjänstledighet.

Å andra sidan har du bra arbetstider med regelbundna långledigheter nu, som är mycket värt. Man vet vad man har, men inte vad man får. Vågskålen står och tippar, och tids nog tar du ett beslut som gynnar helheten. Du är en klok kvinna, och modig, men du gör nog inte heller något förhastat. Beslut får ligga och mogna till sig först.

Kram 🐘

Profile picture for user Andrahalvlek

@miss lyckad Fint ändå att du kan se tillbaka på tiden med exet med förnöjsamhet. Ni hade det bra, och resultatet av er relation - era barn - blev frukten som toppade helheten. Det tjänar inget till att gräma sig. Allt blir som det blir och går som det går. Att acceptera dåtiden är nog viktigt för att omfamna framtiden.

Jag har ju en minst sagt skakig relation till min mamma, på grund av hur hon betedde sig under min uppväxt. Jag har haft svårt att förlåta henne för hennes tillkortakommanden. Men jag landar mer och mer i ett förlåtande stämningsläge. Hon gjorde så gott hon kunde. Hon visste inte bättre, det var ingen illvilja från hennes sida. Och inget blir bättre för att jag ”straffar” henne. Tvärtom känns det bra att skapa en god relation till henne nu, på ålderns höst. Sina sista år i livet ska hon få ha en närvarande dotter.

Kram 🐘

Profile picture for user Sisyfos

Vilka fina inlägg Miss Lyckad! Både om grubblerierna om exet och att du sen landar i att det inte är bortkastat. Det är ibland lätt att i efterhand tycka att man borde gjort annorlunda, men där och då är valen i sitt sammanhang och att se det fina som fanns då är viktigt. Och att erfarenheterna man fick.
Jag får verkligen intrycket av att du står med båda fötterna på jorden och att du kan ge dig ut på nya vägar och det kommer att gå bra. Du känns så tillfreds med allt. Ingen flykt, bara nyfikenhet. Din resa och dina trådar här är verkligen så häftig/a. Jag tycker verkligen att du ska känna dig så stolt över dig själv, att du valde barnen och dig själv framför sambon och alkoholen.
Önskar dig all lycka!

Profile picture for user miss lyckad

Tack Andra Halvlek och Sisyfos för fina, peppande inlägg💕. Just idag mår jag toppen🌟Jag är och hälsar på i Norrland. Solen skiner, och just nu känns det som om det mesta stämmer. Vi får se om det håller i sig, med att vara nöjd med livet🌟och att förändra det som skaver. Jag tänker mer och mer på att tiden är utmätt, och att jag måste göra saker för min skull. Att leva livet som jag själv vill. Våga ta steg framöver, som inte är helt givna. Vi får se vad som händer och sker. Är det lätt så är det rätt, ungefär. ❤️

Profile picture for user miss lyckad

Tack Andra Halvlek och Sisyfos för fina, peppande inlägg💕. Just idag mår jag toppen🌟Jag är och hälsar på i Norrland. Solen skiner, och just nu känns det som om det mesta stämmer. Vi får se om det håller i sig, med att vara nöjd med livet🌟och att förändra det som skaver. Jag tänker mer och mer på att tiden är utmätt, och att jag måste göra saker för min skull. Att leva livet som jag själv vill. Våga ta steg framöver, som inte är helt givna. Vi får se vad som händer och sker. Är det lätt så är det rätt, ungefär. ❤️

Profile picture for user miss lyckad

Nu har vi haft dotterns bröllop❤️Det var fantastiskt roligt och händelserikt. Brudparet med oss följeslagare dansade ut ur kyrkan.. Jag höll tal, lite nervöst, men det funkade..😅Sen uppträdde jag och 2 systerdöttrar med en Finsk Schlagerlåt a’capella. Det var kul. Många som drack en del, men det bekom mig inte alls. Det var fler än jag som inte drack alkohol. Brudparet dansade till Elvis I cant help, falling in love whit you.. Jag dansade och hade jätteskoj. Roligaste bröllopet jag har varit på. Inga trista stunder alls..Full fart hela tiden. Senare vid midnatt var jag barnvakt, så brudparet fick sova på hotell. 💕Ett fint minne för livet, för oss alla..💒💃🏽🕺🏼💍❤️❤️

Profile picture for user miss lyckad

Tack Geggan, Andra Halvlek och Vår💕..Ja, faktiskt var jag inte beredd på att bröllopet skulle bli så vackert, och roligt. Fullt av överraskningar. 💫⭐️💫..
Angående kärleken och förhållanden, så valde jag att avsluta dejtandet, med mannen jag trodde på. Men som tidigare, nu har jag den erfarenheten också. På något sätt, så väljer jag fel. Det jag lär mig är att ifrågasätta, och kanske att även små detaljer som känns mindre bra, kan dölja något större..Vi hade väldigt kul tillsammans oftast. Men tillit och tilltro för honom minskade med tiden. Nu har jag bestämt att nästa jag dejtar ska bo högst en timme bort. Det ska kunna gå att träffas över dagen. Just för att man ska kunna bygga upp tillit, vilket är svårt på avstånd. Ärlighet kanske är en bristvara i vårt samhälle idag? Mycket fejk med både bilder, omopererade kroppsdelar, smink och peruker..😅..Kanske att många inte känner att dom duger, och därför varken är ärliga mot sig själva, eller andra. Nu har jag gått med på en dejtingsida som kostar en slant. Mina barn har hela tiden sagt att jag skulle göra det, för att då vill man träffa någon seriös.Vi får se. Det var inte lätt att hitta någon när jag var ung, det var oftast ett fåtal, som höll måttet..Inte tusan är det lättare som äldre. Snart fyller jag 60 år..Vi ska på Spa. 💕På själva födelsedagen har jag bara tagit ledigt, utan någon plan på vad jag ska göra. Vi får se..Ska göra något jag tycker är mysigt, gott eller härligt..❤️

Profile picture for user Andrahalvlek

@miss lyckad En timmes resväg bort låter bra. Jag vill helst också dejta i närområdet, men jag har inte kommit till skott igen. Jag blev så galet blåst känslomässigt sist (för 3 år sedan) att jag har haft svårt att ha tillit för dejtingsystemet som sådant. Jag är hundra procent ärlig själv, och har så svårt att förstå människor som mörkar och ljuger. Det strider mot mitt eget DNA på något sätt. Jag bidar min tid.

Kram 🐘

Profile picture for user Sisyfos

Miss lyckad, jag kan inte annat än tycka att du är en sån häftig, modig människa. Testar nytt, prövar, omprövar och vågar stå för dig själv. Kul med bröllopet. Och spännande med datingsidan. Att träffa någon på distans är jobbigt. Man måste nog nöta lite på varandra för att veta. Och ha lite vardag tillsammans. Lycka till med allt nu!

Profile picture for user Sattva

@miss lyckad Vad synd att den du dejtade inte vidade sig vara den du trodde! Sedan måste ju inte avståndet ha betydelse. Min man o jag var särbos i 5 år, 30 mil isär.
Jag tror absolut du kommer hitta det du söker! 🌸🌼🌟

Profile picture for user miss lyckad

Andra Halvlek, jag förstår vad du menar. Jag känner likadant. Varför hålla inne med saker som riskerar att komma fram? Är det spänningen man vill åt? Lite som en kleptoman, som både vill och inte vill åka fast. Snor tvångsmässigt. Eller en person som är djupt i sitt beroende. Då lögnerna tillhör vardagen, för att kunna fortsätta missbruka. Tack Sisyfos för beröm. Riktigt så cool kanske jag inte är, men varför ge upp? När jag vet mitt eget värde, och då lever som jag själv önskar. Den svåraste biten i mitt liv är borta, missbruket. Det finns nog många relationer som har dolda agendor, och andra saker som sopas under mattan. Jag vill ge, och få kärlek och äkta känslor utan oärlighet. Jag har även förlikat mig med att det kan ta tid. Tror ändå att det mesta är meningen, och nu i tuffa tider, gäller det att sitta still i båten. Jag tänker på Sveriges politik, ekonomi, osv. Ja Sattva, det går säkert att hitta någon fin person på distans. Men isåfall får man ha lite tur också😉. Det är ju viktigt att kemin stämmer från båda håll. Det är 1 pusselbit som ska passa mig, men även allt runtomkring. Men jag får fina lärdomar från allt. Tillslut har jag lärt mig allt jag behöver, och kanske får bli kär med både kropp och själ..⭐️💫⭐️. Det går ju att missbruka mycket idag, och bli beroende. Det är ju en form av obalans. Är vi i balans, så är vi lugna, trygga och stabila. Exakt det vill jag ha..❤️

Profile picture for user miss lyckad

Nu har jag fyllt 60 år! Och samtidigt varit nykter i 7 år..⭐️..Det känns väldigt bra. Både att bli 60, men att kunna leva som jag vill, för det mesta. Födelsedagen var fin. Det har varit Spa med övernattning, gott Julbord, sånger, trubadurer, uppvaktning och presenter. Jag är mest glad och tacksam för att min kropp är så bra. Jag stod på huvud på min födelsedag, bara för att se att jag kan!😊När man som jag det sista året innan jag slutade dricka, räknade ut att av 30 semesterdagar hade jag druckit 18, då skämdes jag. Jag drack aldrig på dagtid, aldrig återställare, kunde sköta skjutsning av barn. Men i mitt huvud snurrade tankar om inköp av alkohol, och när jag kunde dricka nästa gång. Otaliga mornar med illamående, försöka dölja stanken från alkohol i mun, och på kroppen, huvudvärk och dåligt mående..😳..Förstår ni att jag aldrig sen den dagen 22 November 2015 har mått så dåligt någonsin igen!! Vilken livsvinst❤️💫..Om någon som fortfarande dricker läser det här, så tänk…Du kan också💞.. Läs och lär dig så mycket som möjligt om beroende. Myrsteg i början, ta fram din inre styrka, det viktigaste först, Var nykter..Sen löser sig det mesta längs vägen.. Stor varm Kram från Miss Lyckad( fortfarande)🤗🤗

Profile picture for user vår2022

@miss lyckad Grattis 60 år och nykter 7 år🥳🥳🥳! Fantastiskt! Vilket fint firande och att stå på huvudet är en bragd! Det är verkligen en livsvinst att vara nykter och få livet tillbaka och till och med få ett bättre liv tillbaka.

Ha det så fint och njut av livet❤️

Profile picture for user Torn

@miss lyckad Stort grattis till tid!🤗 Du är ju en stor förebild för mig, som gjorde att jag verkligen fick hoppet till att det gick att bli nykter. Och att det gick att må hur bra som helst som nykter. 😅 Innan jag hittade till forumet så trodde jag ju att det var helt omöjligt.

Kram

Profile picture for user miss lyckad

Tack för alla Grattis, värmer oerhört mycket❤️💫..Vad fint om jag kan inspirera andra, såsom ni och andra inspirerar mig. Idag och egentligen redan första året, försvann det jobbiga, med att leva nykter. Jag har ju tursamt nog några omkring mig som har gett råd, och som jag har bollat synpunkter med, om beroende och missbruk. Även ni alla som skrivit till mig, ger mig insikter som är viktiga i livet. Tack till er alla på Forumet❤️Även om någon av er ” gamla” finns med på något hörn. När det var svajigt i mitt liv, med exmannen som drack, efter vår skilsmässa, så fanns det fina stabila stödet här. Kram till alla som läser, ni är grymma!! ⭐️⭐️⭐️

Profile picture for user Adde

Grattis på 60-årsdagen såhär i efterskott <3 Sett från min synvinkel är du ju bara barnet och ditt liv har nyligen börjat :-) Häng på, gör roliga saker bara för din egen skull, åk till ställen du drömt om, njut av att träffa andra på nykter kaluv (behöver ju inte nödvändigtvis vara intima relationer !), upptäck nya saker !

Kram <3

Profile picture for user miss lyckad

Tack Adde och Sattva💕Ja att göra roliga saker i livet är viktigt. Jag kan vara ganska spontan av mig, så nu i Oktober tog jag en restflygstol, och åkte till Grekland, där en av sina döttrar befann sig på bröllopsresa. 😁. Jag var barnvakt åt deras 11- månaders son, när det passade. Jag tyckte bröllopsresan blev roligare för paret, om mormor hjälpte till med barnvaktandet lite grann. Vi åkte upp i bergen och tittade på vyerna där, vi åkte in till Chania stad med buss. En kul och minnesvärd resa. Jag tar alltid chansen till resor och miljöombyte. Just nu känns det lite som att man bara boar in sig i vinter, i sina hem, men det kanske dyker upp nya chanser. Vi har pratat lite om att åka till fjällen, vi får se. Vaknade tidigt idag. Funderar på att åka en sväng till en närliggande stad, som har flera fina second hand butiker. Det ger mig energi. Bara att gå runt och kika. Ibland ser man saker som påminner om svunna tider. Ibland gör jag fina fynd. Jag samlar inte på mig en massa prylar, utan då lämnar jag bort det gamla. Ungefär som lite vet i stort. Man lämnar jobb, människor, platser bakom sig, och möter nytt. Vissa människor finns hos oss hela livet. Det är trygghet. ❤️Men det är kul och spännande med nya möten och platser också. Livet är ett äventyr. 💫

Profile picture for user miss lyckad

Tack Andra Halvlek❤️Och en varm mellandagskram till dig🤗..Jag är ledig några dagar snart, och jobbar inte förrän nästa år. Det ska bli intressant, att se vad 2023 har med sig. Just nu försöker jag ta in en närståendes bortgång. Det känns konstigt, nära, men ändå inte oväntat. Samtidigt känns det väldigt tomt. Min storebror har funnits sen jag föddes. Många gånger behövde han min hjälp, eftersom jag kände till psykiatrin i hans stad, där han bodde. Min bror var en person som har många roliga bevingade uttryck i mitt och mina syskons liv. Samtidigt har hans liv varit svårare än många andras. Han hade svårt att passa in, svårt i skolan, och svårt med det sociala spelet. Dom sista 25 åren av sitt liv, hittade han fotbolls och hockeylag där han fick komma in, och välkomnades i en fin gemenskap. Min syster har stöttat och hjälpt honom mycket de senaste åren. Det är fint när man hjälps åt, i en syskonskara. Sov i ro, brorsan. ❤️

Profile picture for user Andrahalvlek

@miss lyckad Det är så sorgligt när människor dör, men samtidigt är det fint att tänka på dem - gärna ihop med andra. Och ni är ju några syskon som kan just minnas storebror, på ont och gott men mest på gott förstås. Man ska inte förtiga det dåliga, men man ska lyfta det goda i varje individ. Både när de lever och när de har dött. Beklagar sorgen ❤️

Kram 🐘

Profile picture for user vår2022

@miss lyckad Beklagar sorgen❤️. Det är verkligen fint när man hjälps åt i en syskonskara. Det är något speciellt med banden som man har till sina syskon. Jag har en nära relation till ett syskon och ett mindre nära till ett annat. Men när det gäller sluter vi alla samman och hjälps åt. Vad fint att din bror fick ett sammanhang som han välkomnades in i dom sista 25 åren❤️. Kram❤️

Profile picture for user miss lyckad

Tack för omtanke, Sattva, Andra Halvlek och Vår❤️. Det är mycket tankar kring min brors död. Det konstiga var att på förmiddagen innan jag fick reda på att han hade dött, så kom jag att tänka på en text. Den texten står på en kyrkogård i GBG. Jag åkte alltid spårvagn förbi där när jag skulle till stan. Där står ” Döden är oåterkallelig” Lite konstigt att jag tänkte på det, och så funderade jag på om man kunde haft det på sin gravsten. Lite dystert dock. Ett par timmar efter så fick jag samtal från en annan bror om dödsfallet. Nu har jag börjat skriva en text om min brors liv, som ska läsas upp av han som har hand om begravningen. Jag ska kolla med mina övriga syskon om årtal och lite annan fakta som ska bli korrekt. Jag ska även kolla med dom om dom har lite historier om brorsan, som kan vara med på minnestalet. Vi har bestämt att det inte ska bli för dyster begravning. Min bror som dog, tyckte det var jobbigt med kyrkor, och sorg. Han gillade Lotta Engberg, Carola och lite mer glada låtar, så det ska vi ha. Jag har många gånger funderat på vår stora syskonskara, och hur det blir när vi lämnar en efter en. Detta gör mig ännu mer angelägen om att leva, äta så hälsosamt som jag tycker är bra. Absolut mer skratt och skoj i livet, och gärna mer Kärlek💖

Profile picture for user vår2022

@miss lyckad Det kommer att bli en fin begravning och så som han hade velat ha det. Förstår att det sätter igång mycket tankar om livets förgänglighet och att man måste ta vara på det liv man fått. Att vårda det, ta hand om det och vara varsam om sig själv men även andra. Absolut mer skratt och skoj i livet och massor av kärlek❤️

Profile picture for user miss lyckad

Tack Vår och Se Klart❤️.. Jag sitter i min brors lägenhet, och väntar på att Second hand ska hämta möbler och saker. Ett liv, blir så futtigt när människan lämnar jorden. En massa saker och minnen kvar. Efter detta ska jag åka och köpa röda rosor och göra ett stort roshjärta, med 7 vita rosor som symboliserar oss syskon som blir kvar. Begravningen är imorgon. Och det blir en minnestund med urna, och sedan urnnedsättning direkt därpå. Jag känner att tiden är utmätt för oss alla. Jag har aldrig känt att det är så nära som nu. Min bror var 3 år äldre än mig. Men han hade mycket sjukdomar, en del dryckes- och kostrelaterade. De sista åren levde han dock hälsosammare. Det stärker mig i att leva så sunt och glatt jag kan. Alkohol hör absolut till motsatsen..

Profile picture for user Sattva

@miss lyckad Låter väldigt vackert, roshjärtat!! Ska tänka på er imorgon.
Visst blir man medveten om hur skört livet är när döden kommer nära. Att leva sunt på alla plan o med så mycket glädje som möjligt. Välja efter magkänslan. Säga ja. Säga nej. Och ibland får man bara rycka på axlarna o tänka "jag har ingen aning om vad jag gör just nu, men det löser sig". För vi kan inte förutsäga allt eller förebygga, skydda oss. Ibland bara händer livet. Och det är då man behöver ha en rejäl krockkudde inbyggd. Den får man av nykterheten!

Profile picture for user Andrahalvlek

@miss lyckad Det låter jättefint med roshjärtat ❤️ Hoppas det blir en fin gemensam stund imorgon.

Den senaste begravningen jag var på var för en kär kollega som dog i cancer. Hon var bara några år äldre än mig. När jag kom dit gick jag över kyrkogården och precis bredvid mig hoppade en domherre på marken. Den var jättefin med sitt knallröda bröst. Den följde mig hela vägen från parkeringen ända fram till kyrkporten. Jag har aldrig tidigare sett en domherre IRL. Det kändes som en hälsning från min kollega ❤️

Kram 🐘

Profile picture for user vår2022

@miss lyckad Det kommer att bli så symboliskt och vackert med rosorna❤️. Ja, det gäller att ta vara på livet och leva det så gott och bra som möjligt. Att vara nykter skapar goda förutsättningar för detta. Hoppas ni får en fin och stillsam begravning och ett varmt farväl till din storebror💕

Profile picture for user miss lyckad

Tack Sattva, AH, Vår och Fina Lisa. ❤️Begravningen blev fin. Det spelades Eldröda rosor av Lotta Engberg. Vi visste inte om brorsan lyssnat på exakt den låten, men han gillade Lotta, och hade fått autograf av henne. Hjärtat jag gjort hade eldröda rosor, så det passade bra. Minnestalet, hade jag skrivit, och jag tog med berättelser, som syskonen med familjer hade delat, om vår bror. Det känns fortfarande overkligt, att han inte finns längre. Men det blir nog bättre med tiden. I kapellet fick jag en väldigt konstig känsla i kroppen, nästan som om hela kroppen och huden pulserade. Min bror levde alltid ensam, Nu har jag bott mycket själv, när sonen gör militärtjänst. Jag skulle ljuga om jag sa att jag trivs. Hoppas våren kommer snart, då känns livet betydligt roligare. Men det är nog viktigt att låta sorgen ha sin tid också. Nu är jag så gammal, så det är dags att vänja sig vid ensamboende..😁

Profile picture for user miss lyckad

Att ha sorg i hjärtat, men ändå leva och se ljust på framtiden. Min brors bortgång, har gjort att jag har börjat tänka annorlunda. Stundtals så tänker jag på att vissa saker är meningslösa. Hur lång tid har jag egentligen kvar att leva? Vad vill jag med mitt liv. Plötsligt så försvinner fler och fler människor runt mig. Flera personer av dom som dött, har haft en dålig kosthållning, eller stor alkoholkonsumtion. Å andra sidan har jag ljusare tankar som tur är. Nu ska jag snart göra stora renoveringar i mitt hus, det blir kul. Jag tänker att oavsett om jag bor kvar några år, så är jag värd att bo fint❤️Plus att det höjer värdet på huset om jag får för mig att flytta. Drömmer fortfarande om huset vid sjön eller havet. Gärna en man också, men den biten är svårare. Jag blev lite mer försiktig efter senaste förhållandet. Det jag lärde mig är att jag är inte jätteförtjust i snö och kyla. Så bättre jag håller mig här i trakten, eller runtomkring. Sen trivs jag bra med att ha lite olika städer runtomkring. Jag behöver miljöombyte då och då. Alkoholen stör mig på så sätt att exmaken har gått ner sig mer. Jobbar fortfarande och är förmodligen en duktig. Men allt som oftare bakis, och sjukskriven för olika krämpor.Det är ju fan att vi människor låter ett nervgift förstöra våra kroppar, själar och hjärnor frivilligt. Även relationerna till våra närmaste försvinner och blir kass. Barnbarn blir utan morfar, barnen utan pappa och en åldrad mor blir tvungen att se på när hennes snart 60-åriga son går djupare ner i alkoholmissbruket. Ingen, nej absolut ingen, kan göra något åt saken om personen fortsätter att gå ner i dyn. Tragiskt. Jag räknar med att han inte heller finns om några år, om inget drastiskt sker. Idag är jag ledig och njuter ändå av dagen, med fin musik och att bara göra det som känns bra. ❤️

Profile picture for user Se klart

Fint att läsa ditt inlägg, man får hålla nosen nära marken när det viner i trädkronorna. Där finns; små katt-tassar. En god middag. Drömmar om ett hem att trivas i. Jag säger som du, att bo fint (det man själv tycker är fint menar jag då) är en av de viktigaste sakerna. Det är ändå i vardagen vi ska leva livet, och höja på det med de små till buds stående medel.
Kram på dig och fint att läsa dina rader 😍

Profile picture for user miss lyckad

Tack Se Klart🌹..Jag funderade faktiskt just idag på att skaffa katt. Men jag har ju 2 hundar, och redan nu lite bök med passning av dom..Vi får se. Jag hade besök några dagar av en jättefin liten långhårig katt. Brunsvart, och med jättestora runda ögon. Jag har en del möss i garagen, så det hade varit behövligt med katt. Vi får se. 😻

Profile picture for user vår2022

@miss lyckad Vad fint att du ändå fortsätter och drömmer om huset vid sjön eller havet. Man ska inte släppa sina drömmar. Fint också att du kan ha ljusa tankar mitt i sorgen, tänker att det hjälper sorgeprocessen framåt och att försöka ta vara på det liv vi fått och använda det till kreativa processer. Sköt om dig❤️

Profile picture for user Himmelellerhelvette

@miss lyckad Jag beklagar sorgen❤️

Det är verkligen hemskt hur vi blir beroende och många av oss inte lyckas sluta dricka. Det är svårt att förmedla kunskap till den som inte kan ta till sig den. Man behöver lära om grundligt, genomskåda alkoholromantiken, förstå att alla leker med ett beroendeframkallande medel ända sedan första glaset. Vissa blir beroende andra inte. Men att vi blir lärda från start att alkoholen gör guldkanten på allt är så felinlärt, guldkanten är allt det trevliga, alkoholen har tyvärr bara hamnat där som något vi trott behövds.

Kram❤️

Profile picture for user miss lyckad

Ja drömmar är utvecklande, vare sig man ändrar åsikt, eller gör slag i saken Vår och Sattva❤️. Jag håller fullständigt med dig HH, felinlärning från start. ” Meningar man hört genom åren angående alkohol och ” firande”. Ska du köra din stackare?, Synd att jag är på tjocken, längtar så efter en bläcka., Och så gräl om vem som ska köra, när par är på fest..😳. Det som jag tycker är otäckt är förvandlingen som sker på många, från välkammad, fin, ordentlig person, till en ovårdad, sluddrande, fumlande, illaluktande, alkoholindränkt varelse. Inte konstigt att barn blir otrygga av fulla föräldrar.

Profile picture for user miss lyckad

Det var längesedan jag skrev här. Livet har gått framåt. Renovering här hemma pågår. Det skulle vara renovering först av köket, sedan vidare till badrum. Tyvärr, så var det fel på bänkskivan, så allt med vatten, häll, ugn osv, får vänta. Jag har varit utan kök i flera veckor, nu även utan Wc, och vatten inne. Det är inte det värsta, det är ju bara materiellt. Det jobbigaste var att vår vackra, fina rävliknande hund, fick åka till hundhimlen. 🥲🐕. Jag känner mig ledsen, arg, jag har skuldkänslor, och jag tycker stundtals att livet känns lite meningslöst. Vi har kvar vår lilla hund som tur är, men saknaden efter vår andra hund är tung. ❤️❤️.. Just nu är jag lättad att jag inte har en partner, för de flesta hade inte förstått. Att man kan sörja en hund så mycket. Jag kan nästan bli förbannad för att jag ens dejtat män, som inte var riktiga djurvänner. Jag blir även äcklad av folk som jagar, och visar upp döda djur på bilder. Usch, så osmakligt. Det har alltid äcklat mig, men ännu mer nu. Tiden kommer säkert att läka det tunga med sorgen. Men just nu känns inget roligt, eller betydelsefullt. 🌟🐕

Profile picture for user Andrahalvlek

@miss lyckad Jag önskar så att vi bodde när varandra så jag kunde krama om dig. Krama och lyssna på dig ❤️ Du behöver prata om din älskade hund, minnas henne ihop med andra.

Styrkekram 🐘

Profile picture for user vår2022

@miss lyckad Beklagar sorgen❤️. Jag förstår hur det känns för dig. Vi fick ta bort vår älskade hund som inte hade hunnit fylla 6 år och det gick så fort. Det är snart ett år sedan. Det var vår första hund och det kändes så oerhört tungt att ta farväl och så oerhört tomt efteråt. Sorgen tog sin tid och precis som du är jag glad för att vi hade en hund kvar. Andra, förutom hundägare, upplevde jag inte riktigt kunde förstå den sorgen man kan ha efter en hund. Man liksom växer ihop och den tilliten, samspelet och relationen som jag hade med min hund och har med mina nuvarande hundar, är något alldeles speciellt och det uppstår så starka band. Inte alla som kan förstå, men vi som gör det, förstår hur din sorg känns. Vi har skaffat en valp som nu är fem månader och det är underbart att knyta dessa band igen. Nu är det inte lika tyst längre🐕🐕🥰. Det tog sin tid att ens kunna se på foton utan att gråta, men det blir bättre och nu tittar jag på foton och minns många fina stunder vi hade tillsammans. Han finns med mig när jag är ute i skogen med mina hundar och han säger att han har det bra. Det blir bättre. Kram❤️❤️❤️

Profile picture for user Varafrisk

@miss lyckad Åh så tungt🥲Vilken sorg och vilken tomhet🥲Har själv en hund som blir 13 år om ca tre månader och jag vill inte tänka på den dagen hon inte längre finns. Hon är den mest trofasta vän jag har❤️

Kram av styrka t dig❤️

Profile picture for user miss lyckad

Tack alla för jättefina kommentarer. ❤️🐕. Ni förstår verkligen hur sorgen kan kännas. Andra Halvlek, HimmelochHelvette, Vår22, Vara frisk, Fina Lisa och Sattva. 🌟 Både jag och dottern, som ” ägde” vår hund mest, läste om sorgen på nätet. Hon kom hem från Norge, för att vara med och begrava vår hund. Jag och x- maken grävde graven ihop. Dottern plockade blommor, och hon smyckade graven även med stenar. Jag har många gånger under de 2 senaste åren undrat hur länge vår hund ska kunna leva. Hon hade autoimmun sjukdom Pfemfigus. Det hade väl din hund också Vår22? Dom sista veckorna var hon fin utan sår. Men inre organen tog ju stryk av cortisonet. Jag har flera gånger klappat henne och gråtit när hon varit dålig. Nu denna Onsdagsmorgon, pratade jag med henne, och trodde kanske att hon skulle repa sig igen. Men det fanns inget att göra. Hon hade lidit nog. 🥲🐕..Livet blir sig aldrig likt igen. Jag känner mig inte glad för renoveringen heller. Troligen kommer det bättre dagar. Jag har redan skrattat och skojat. Men sorgen kommer över mig, och jag har en del dåligt samvete. Det läste jag att alla hundägare har, när hunden dör. Det kändes ändå bra. Men det känns tomt och jobbigt, samtidigt vet jag ju att det blev bäst för vår hund att slippa smärtan. Döden är jobbig, och oåterkallelig. 🐕🌟🍃❤️

Profile picture for user vår2022

@miss lyckad Min hund hade också en autoimmun sjukdom (SRMA) och insjuknade första gången vid 1 års ålder. Åt cortison resten av sitt liv efter det. Vet inte hur mycket undersökningar vi gjorde innan man kunde konstatera exakt vad det var. Det kom i skov när han blev sämre, men vi lärde oss att häva skoven genom att höja dosen cortison. Han mådde bra, pigg och alert, tunn i pälsen och sårskorpor bara vid något tillfälle. Vi visste också att det kan komma en dag när det inte går längre. Vi tänkte också att så länge han ser ut att må bra, pigg, alert och matglad så får han vara kvar, men visar det sig att han inte är levnadsglad tar vi bort honom. Det gick fort, vi kunde inte häva skovet som vanligt och åkte in akut. Jag trodde att han kommer hem nästa dag. Det blev istället ett samtal om att ta bort honom eller att göra en stor operation. Vi visste att dagen var kommen, men det var så oerhört svårt att ta beslutet, men det var tvunget att tas snabbt, över telefon. Vi åkte in på sjukhuset och han låg i min famn och somnade in. Jag blir så rörd och tårögd när jag tänker tillbaka, men han somnade in så stilla och fick sin vila. Alla våra barn kom hem och vi grät och sörjde ihop. Jag planerade en begravning där alla skulle kunna vara med, men har inte hittat den rätta platsen. Vi har fortfarande kvar hans fina urna på en fin plats hemma med en minnessten. Har inte kommit dit än att begrava honom i jorden, kanske blir det inte av. Det känns fint att ha honom på sin plats och jag pratar med honom lite då och då.

Många gånger har jag tänkt att det är så orättvist att just han skulle få denna sjukdom och om vi gjort rätt som haft honom kvar. Men, vi tänkte så länge han mår bra så är det rätt och ett värdigt liv för honom och vi har gjort allt för att han ska må bra. Han har kostat oss massor av sjukhusbesök och pengar, men det har varit värt allt. Gränsen kom vid hans sista skov och då var det inte värdigt att gör en operation för att försöka rädda hans liv. Den osäkra och riskfyllda rehabiliteringen var inte något någon av oss skulle orka med att gå igenom.

På kvällen, samma dag han somnade in, uppstod en stor och vacker regnbåge hemma. Vi tänkte att det var vår kära kompis som tog farväl av oss och sade att att vi inte skulle vara alltför ledsna, att han hade det bra, att hann hade haft ett bra liv med oss och att han finns med oss vart vi än går❤️. Vi gav honom all vår kärlek och omvårdnad som var värdig och det är min tröst. Det är jag helt säker på att du också gjort❤️. Vår saknad och sorg visar också hur betydelsefulla våra hundar varit för oss och det gör ont, men det blir bättre. Kram❤️

Profile picture for user vår2022

@miss lyckad En sak till som jag och min man pratat om, var att när vi kom in på sjukhuset, så såg vi att hans själ hade gått vidare. Han var liksom inte där och det har vi inte upplevt tidigare. Han var redo att gå vidare och att vi fattat rätt beslut att låta honom göra det. På något sätt känns det därför rätt alla gånger vi beslutat att ha honom kvar, att det funkat bra med rätt medicinering och han har velat vara kvar. Denna gång ville han gå vidare❤️

Profile picture for user miss lyckad

Ja Vår2022, så var det nog för vår älskade vän också. Hon var som en trasdocka i min famn, när jag bar in henne till veterinären. Jag har lyft och burit henne några gånger innan, och då har hon spretat med benen, nu var dom slappa. Vi har ju en liten hund kvar, som bara är året yngre. Hon har dock alltid varit frisk. Det blir troligen min sista hund. Samvetskvalen för mig handlar om att jag varit lite stressad när jag åkt hem på rasten för att rasta. Den stora hunden drog åt ett håll, den lilla åt ett annat. Jag blev irriterad, sånt tänker jag på nu. Jag visste ju att den stora inte orkade gå så långt. Ofta tog jag den lilla på längre promenader, då stod den stora och väntade på oss när vi kom hem. ❤️🐕. Världens finaste hund. Tålig, snäll, klok och så vacker.

Profile picture for user vår2022

@miss lyckad Ja, förstår. Min var pigg in i det sista, men jag kunde irritera mig på att han alltid stod vid diskmaskinen och höll på eller att han drog så mycket på promenaderna. Nu saknar jag honom vid diskmaskinen, hans svans som lät tapp, tapp mot golvet när han ville ha mat. Mina andra hundar har inte denna typ av svans. Saknar också att dras ner mot diken som han hela tiden ville undersöka😂. Han var en annan ras än de jag har nu, och han fick också vara hemma ibland när den andre var iväg. Det hade jag ofta dåligt samvete för, men försökte hitta på annat till honom. Det är lite som med barn, man måste vara väldigt rättvis för att det ska kännas bra❤️

Profile picture for user miss lyckad

Lite skönt att du också har lite dåligt samvete Vår2022. Jag önskar ingen något ont, men att man inte ensam känner sig som en elak matte. Jag vet innerst inne att jag gjorde mycket för min hund. Jag betalade många tusenlappar också till specialist, och dyr medicin, men skulle göra det igen. Vår första Chowchow var frisk hela livet, i 13 år, så jag var inte van vid hundsjukdomar, som tur var. Min son bar på hunden förr-förra vintern, när hon skulle ut och kissa, för vi hade bandagerat hennes såriga tassar. Jag tittar på bilder och någon filmsnutt jag har, men blir ledsen då. Jag har inte haft så mycket dåligt samvete för mina barn, för trots drickandet så har jag inte lovat dom saker jag inte hållt. Förutom några gånger i fyllan, då jag svor på att skilja mig, när x- mannen bråkade, och jag hade glömt löftet nästa dag. När jag blev nykter fullföljde jag det löftet till slut. Men med hundarna, eftersom jag jobbar, och sonen inte är hemma, så har jag haft en hel del dåligt samvete. Framförallt mot Stjärnan som nu är i himlen🌟🐕..Vi får tro att hon tyckte jag var en bra matte i det stora hela ändå. ❤️

Profile picture for user vår2022

@miss lyckad Jag tänker att det är skönt att få höra att man inte är ensam om att ha jobbiga känslor, precis som i detta forum, att man inte är ensam om att ha alkoholproblem och som ofta liknar varandra. Att det är mänskligt att känna så. Det är verkligen bra att sätta ord på sina känslor istället för att kapsla in dem.

Jag tänker att det kanske kan vara så att en förlust eller separation som vi gått igenom med våra hundar, kan trigga tidigare separationer i våra liv. Vet egentligen inget om din separation, men att känslor därifrån kan blandas in i denna situation och separation. Dessutom var separation från hunden inget som man valt själv och som i mitt fall var jag helt oförberedd, i alla fall att det skulle ske där och då. Kan det finnas kopplingar mellan dessa händelser som skapar dåligt samvete eller skuldkänslor?

En annan sak jag tänker på i min nykterhetsprocess som hjälpt mig är förlåtelse, medkänsla med mig själv och andra. Det är så mycket som jag kan ångra som skedde när jag var onykter, som jag har skuldkänslor för. Det jag har nått fram till är medkänsla med mig själv och att jag kan förlåta mig själv för det som skett. Det har gjort att jag kunnat komma vidare utan alltför mycket destruktiva känslor som håller mig kvar i det förgångna. Handlingarna var många gånger inte bra och dem har jag bett om ursäkt för, till dem det berör. Tänker att det är därför jag kan tänka om min hund att jag gjorde mitt bästa, han hade det bra och nu var det dags att ta farväl. Jag tänker på honom ofta och saknar honom, det kommer jag alltid att göra. Nu vet jag att han har det bra och inte lider mer❤️

Att du var den bästa matte man kan ha, är jag helt säker på❤️

Profile picture for user miss lyckad

Vad fint att läsa om din förlåtelseprocess Vår2022. 🌻Jag gick ju några gånger på AA möten, vilket inte var rätt för mig, pga jag sökte nyktra stabila personer, och jag träffade mest ostabila. Sådana människor hade jag redan runt mig på jobbet, inom psykiatrin. Men däremot läste jag just om förlåtelsen, i AA böcker, och att man ska be om förlåtelse, till dom man orsakat oro, eller annat. Jag diskuterade mycket med mina barn, just om beroende, och vad det ställer till med. En av mina döttrar sa att, mamma nu får du gå vidare, vi mår bra, och du har varit en fin mamma ändå. ❤️. Du är inte bara en person med beroende, utan tänk på vad du vill med ditt liv nu. Du har ställt upp och kört oss, och aldrig varit full dagtid. Hon räknade upp fler saker jag lyckades undslippa trots missbruket, och då kändes det bra. 🌟. Just nu är det kaos hemma. Renoveringen av badrummet blir förmodligen klar till på Fredag. Köket skulle jag viljat ha klart nu! Men jag har inte haft kök på 4 veckor, och väntar på ett utlåtande om en köksbänk som jag har reklamerat. Hundarna fick ju bo i byggdammet. Tur att vi har ett storarum, där vi mest höll till. Nu är det bara jag och Lill-hunden. Tur att jag har henne. ❤️🍃

Profile picture for user miss lyckad

Det är längesedan jag skrev nu. Livet rullar på. Ofta har jag en hel del att göra, både med huset, resor och annat. 😅. Det andra är en ungdomskärlek jag har börjat träffa. Det känns toppen. Vi har kvar kemin sedan ungdomen. Han var min första kärlek. Så nu när vi träffades hade vi inte varit tillsammans på över 40 år! Vi har dock träffats på en tillställning för 23 år sedan. Det är lätt att prata med honom för att han känner min familj och jag känner hans. I början så pratade vi en hel del om missbruk och beroende. Vi har även kollat på sådana dokumentärer ihop. Jag tycker det är intressant. Vi träffas på helgerna, för han bor en timma från mig. Vi plockar svamp, bastar, lagar mat, och pratar. Jag känner mig väldigt trygg med honom, det har jag alltid gjort. Han tycker mycket om min hund, vilket är jätteviktigt. Alla runtomkring är glada för vår skull. Renoveringen är fortfarande inte klar, köksbänken har anlänt, men snickaren har varit sjuk. Det ordnar sig. Livet känns väldigt harmoniskt, och jag ser på framtiden med ljust sinne. Önskar alla på Forumet allt gott❤️

Profile picture for user miss lyckad

Tack Geggan och Vara Frisk❤️. Man ska aldrig ge upp sin strävan efter ett fint liv. Jag suktar fortfarande efter boendet vid vatten. Får se om det blir verklighet en dag. Mannen jag träffar har husbilsplaner också. Det tycker jag är spännande. Jag har ju haft husbil tidigare. Att se sig om i Europa vore fint. Vi har båda några år kvar till pension, och tiden går fort. Det gäller verkligen att ta tillvara på livet, Medan man kan. 🌟🌟

Profile picture for user Andrahalvlek

@miss lyckad Jag är så himla glad för din skull ❤️ Och det ger mig hopp om att jag också en dag kanske träffar drömprinsen. Men just nu är livet med lillprinsen alldeles underbart, så jag har inte bråttom.

Kram 🐘

Profile picture for user miss lyckad

Tack Andra Halvlek. ❤️Jag tror att man aldrig ska ge upp sin strävan efter sånt man vill ha in i sitt liv. Vissa saker tar längre tid, annat kan gå blixtsnabbt. Ibland är det värt att vänta på rätt saker. Det finns ju heller aldrig garantier för relationer. Det som är viktigt är att vi behåller, bra relationer, och inte befinner oss i dåliga relationer, utan avslutar dom. Livet är för kort för att slösas bort på människor som inte bryr sig på riktigt. För dom fina människorna finns. 🌟

Profile picture for user miss lyckad

Tack Himmelellerhelvette! ❤️Jag tycker livet i tvåsamhet passar mig. Jag klarar mig bra själv, men jag gillar sambolivet bäst. Att fixa saker ihop, planera, samarbeta, resa, diskutera, ja jag tycker hela livet blir mer meningsfullt med en fin partner. Jag saknar honom när vi inte ses på ett tag. Det känns som om vi hör ihop. Jag är väldigt hoppfull om vår framtid ihop. 🌟🌟

Profile picture for user miss lyckad

Jag fick åter igen höra om 2 människor, en mamma och hennes son som dog till följd av alkohol. Dom dog med någon veckas mellanrum. För dom ville( eller hade inte ork och motivation) nog för att sluta dricka. Runtomkring finns uppgivna och sorgsna anhöriga. Det är väldigt tragiskt att så många blir sjuka och dör av alkohol, men samhället gör för lite, och alkoholföretag fortsätter att glorifiera och tjäna stora pengar på eländet. Jag är väldigt nöjd och tacksam för att jag slutade innan alkoholrelaterade sjukdomar blev bestående. ❤️🌟🌟🌟