Nykter livet ut

Profile picture for user Varafrisk

@Se klart Mysigt att gå på museum. Det är en av fördelarna med att bo i en storstad. Var i Stockholm i februari-20 på träffen m Alkoholhjälpen. Sugen på att åka snart igen. Min mans brorsdotter fick en liten son i somras som vore kul att hälsa på. Fast bara att flanera omkring tycker jag är väldigt mysigt.

Kram🤗

Profile picture for user Varafrisk

@Se klart Mysigt att gå på museum. Det är en av fördelarna med att bo i en storstad. Var i Stockholm i februari-20 på träffen m Alkoholhjälpen. Sugen på att åka snart igen. Min mans brorsdotter fick en liten son i somras som vore kul att hälsa på. Fast bara att flanera omkring tycker jag är väldigt mysigt.

Kram🤗

Profile picture for user Se klart

@sattva jag litar ju blint på dig så det är nog som du skriver- inte minst med tilliten, tack för påminnelsen 💞🙏🏻
Det är verkligen lyxigt att bo i en storstad @varafrisk, tycker jag. Men ibland har jag lite dåligt samvete att jag nyttjar stan så lite- det är trots allt ganska dyrt att bo här-just av det skälet att så mycket är tillgängligt. Idag blev det en tur till Nationalmuseum som är mitt favoritmuseum- för att det är så fint renoverat och ger verkligen skäl för namnet, så många välkända målningar och jag gillar mycket de riktigt gamla verken- när människan porträtteras som en idé om människan- inte så som människan ser ut. Och därifrån flytta vidare till 15-1600-tal, och lite till. Ibland går jag tväremot- börjar i samtiden och slutar vid 1700-talet.
Sen blev det ärenden i snöstormen, ett par julklappar och en nästan utslagen amaryllis. Nu är jag dödstrött efter denna tidiga morgon men det passar bra med min ambition att komma i säng i tid- följa ljuset. Helgen har varit skön och en hel del egentid. Jag känner stort behov av det även om jag förstår tycker mycket om ”mina” människor. Jag får nästan dåligt samvete att jag har det så pass trevligt med mig själv 😻 hehe. Eller kanske inte KUL men skönt. Skrivit listor inför julen, planerat lite i huvudet för nästa helg med lite advents-middag här och pynt på landet.
Jag är utvilad inför måndagen, så skönt!
Lyssnat på Linn Ullmans nya bok- som jag verkligen kan rekommendera. Vi är ungefär i samma ålder så det känns som min tid- även om jag aldrig var fotomodell i Paris 💂‍♀️
Kram alla kämpar och ni som inte kämpar just idag. Kämp kommer. Och kämp går över och ger plats för annat. Sån tur vi har som får finnas, vi får hedra livet allt vi kan. 💫

Profile picture for user Se klart

Frihet är ordet @sattva!
Här är det snö till knäna, men mysigt också. Tack för tankar, mötet gick bra så nu får vi se var det landar i nästa steg. 🤞🤞 Kram från igloo-kvinnan (känner mig så i min saffransgula dunjacka/kappa) och skor med lätt halk-funktion… Nu ska vi gå ut och äta efter en Sisyfos-helg (alltså på det bra sättet @sisyfos) och apropå att jag är så dålig på stadens utbud. Blir dock i våra kvarter ❄️❄️

Profile picture for user Se klart

@andrahalvlek ja, tack, det är på sätt och vis en roll som jag tänkt på i många år. Overkligt om det skulle bli av. Vi får se! Jag är glad för en utflykt till lite andra gator 🙏🏻💞

Profile picture for user Se klart

Tack @sattva, ja det är det verkligen 🤞
Men vi får se.
Min energi för mitt eget arbete just nu är på lägsta möjliga- alltså jag gör det jag ska men inte en millimeter utöver det och det är en rätt skön känsla.
Jag kan inte ha det så alltid för jag tappar kraft och lust- men det var sååå länge sedan jag kände mig nästan emotionellt avstängt gentemot mitt arbete- och jag upplever att jag behöver mina emotioner till mig- och annat i mitt liv.
Tänk vad man får upptäcka saker! Bliss 🌟🙏🏻

Profile picture for user Se klart

Väcktes av katterna vid 05 och ett gammalt alarm ringde 05:30, så godmorgon.
Torsdag- en favorit. Ikväll ska jag med en kompis och äta middag, vi ska åka lite utanför stan så ingen av oss dricker.
I helgen ska jag/vi arrangera pyssel och middag så jag som inte direkt är en pysslare av rang- måste för-pyssla imorrn, köpa glanspapper och diverse andra papper och snören och mannen får göra en ritning på landet-huset… men efter moget och framförallt nyktert övervägande har jag bestämt att det blir hämtpizza till middag.
Detta är enbart på grund av att jag har bättre koll på mig själv, min ork, och att jag inte har annat bränsle än min egna lust och kraft. Den räcker inte till tjälknöl, fisksoppa eller bolognese… tiramisu eller saffransglass.
Ska baka lite, det räcker bra.
Idag ska jag jobba hemma på förmiddagen och på kontoret på eftermiddagen. En av många lyxiga saker post-pandemin.
Ha en fin dag! Kram 🤗

Profile picture for user Se klart

@majken, helt rätt hade du, det blev en toppendag 🤗
Så skönt med fredag (som alltid)
I em mot landet där jag inte har varit på ett par veckor, adventspynt och middag hos grannarna står på listan.
Idag har jag en viktig deadline så jag behöver sätta fart här. Ha en fin dag allihop! Kram 🥰

Profile picture for user Sisyfos

Haha, SeKlart! Hämtpizza såklart!
Känns som vi har varit lite lika ibland i vår ambitionsnivå, eller vad det nu är, föreställning om hur orken ser ut. Skönt att du lugnat ner ambitionen om tjällnöl.

Så bra att jobbmötet gick bra också.
Och Nationalmuseum är verkligen fantastiskt tycker jag. Väldigt intressant och lärorikt och lätt att ta till sig. Tänk om jag ser en dam i saffransgul täckkapoa, jag kommer att tro att alla är du. ”Ser du klart på tillvaron” borde vara en lämplig öppningsfras”.

Profile picture for user Se klart

Tack @vinäger för att du hälsar på, ser fram emot att du ska hänga här lite mer? @sattva jag var i ”våra kvarter” härom dagen och tänkte på dig, och hur fint det var att träffas @sisyfos, välkommen fram! Dock har jag noterat att gula kappor inte alls är ovanligt denna säsong så det kan bli många frågor 🤗

Kallt som tusan på landet- men mysigt, eldar och gosar med katterna. Ska ta vara på dagen, vara här och nu så gott jag kan.
Kram på er! 💞