Hej på er,
vågar mig äntligen på att skriva i detta forum. Jag är alkoholist och vill få en förändring. Känner mig trött, ledsen och tom. Under de senaste åren har allt mer av mitt fokus legat på alkoholen, med ett galet klunkande dom senaste månaderna. Samtidigt har jag isolerat mig mer och mer. Jag funderar på att gå på AA-möte. Någon här som testat det och känner att du har blivit hjälpt. Jag skäms otroligt mycket men är samtidigt less på allt smusslande och smygande.

Hej, klokt beslut att börja skriva här! Här finns många som slutat efter mycket drickande, läs runt i lite trådar och få inspiration. AA har jag hört mycket gott om, testa! Och ta tag i att bli nykter direkt, det perfekta tillfället kommer aldrig. Det är så värt det, man får livet tillbaks...

@Kennie
Hej, tack för ditt svar Kennie. Jag har tyvärr inte lycktas vara nykter trots mitt beslut att sluta dricka. Jag tänker att det kan vara bra att läsa och skriva här på forumet som en daglig rutin

Hej,
Var inte rädd att söka hjälp även genom vården. Det finns både samtalsstöd och mediciner till hjälp. Att känna sig ledsen och tom är en vanlig effekt av att dricka alkohol för ofta. Alkoholen förstör kroppens eget belöningssystem. Men det återställs när man slutar. Se till att inte ha någon alkohol hemma och försök promenera eller liknande när suget sätter in. Finns mycket bra yoga på Youtube också, det kan hjälpa.

Fundera inte på att besöka ett AA-möte. Gör det! Finns inget att förlora på att testa i alla fall. Många världen över har genom åren blivit nyktra genom denna gemenskap. Om man inte provar något nytt är det svårt att få nya resultat.
Önskar dig all lycka oavsett vilken väg du väljer!