Exakt @andrahalvlek om nån säger till mig ”nämen sluta för alltid - det funkar nog inte för vin är så gott/avkopplande/” då drar jag inte igång men säger att allt handlar om fördelarna och de är omvälvande och många. Kram!

Klart du blivit smartare av att inte dricka. Tror det till viss del. beror på att hjärnan faktiskt får sömn att återhämta sig under. Det packas, lagras och blir ordning och reda. Inte längre som att trycka in saker i ett överfullt förråd och försöka leta reda på saker i det.
Vad skönt att ni mår bättre både du och dottern. Att släcka oro, ångest och att inte ha en plan med alkohol är nog det allra sämsta man kan göra, men när man dricker så känns det som en utväg. Tänk hur fel man kan ha.
Ha en fin vecka!

Tack @sisyfos- så skönt att veckan börjar närma sig helg…
Mina bihålor verkar vara min softspot i denna ålder. Knappt förkyld men under läppen som stora prillor av Ettans lössnus eller nåt… behandlad med kortisonsprej. Nästan bra. Men eftersom tandrötterna ligger mot de nedre bihålorna kan värk förväxlas med tandvärk/alla tänder är påväg att lossna. Och det vet vi ju att det är en något skrämmande känsla.

Idag ska jag ha mitt jobbgäng hemma på middag. Dukat och klart- men ska inte laga mat denna gång, nån måtta får det vara.
Längtar till jullov på sällan skådat vis. Inte för att det brukar innebära tid på sofflocket men tid med barnen, barnbarnen och mamma. Alkohol- går mig obemärkt förbi. Var på systemet igår och handlade till kollegorna. Jag får nån känsla av hur knäppt och konstigt det är med affärer som är reglerade därför att det som säljs där är farligt! Hur sjukt är inte det?
Min man har fyllt år och har några år till att jobba, men ska börja ta ut en del av sin pension nu. Borde betyda att det inte är flera decennier tills det är min tur, även om jag gissar att jag kommer att fortsätta med jobb i någon liten mening hela livet.
Ha en fin torsdag! ❤️

@Se klart Vad skönt att bihålorna håller på att lugna ner sig!
Ha det fint på middagen ikväll😍.
Längtar även jag efter julledigt, även om jag jobbar i mellandagarna. Men bara känslan av jul ger lite bomull inombords😊.
Själv satt jag fast i tågstoppet igår påväg hem. Men det gick bra, drygt två timmar sena blev vi.
Kram❣️

Mycket skönt @sattva; tack för omtanke 😍 Aha då fastnade du i det där tåg-eländet 🥺 hoppas du ändå hade bra dagar i stan. Ses gärna när du kommer nästa gång. Kram 🤗

Den här veckan har varit mycket- av allt. Har haft diverse grejer och åtaganden varje kväll sedan jag friskande till och det är för mycket för mig. Kom fram till iskalla landet tidig kväll, men den här helgen har vi inga måsten. (Okej- sätta upp adventsstjärnor..) men en sällsynt helg av: Vi gör vad vi har lust med och i den takt som är rimlig och min egen. Då kanske kanske jag kan känna nån liten lust att; baka vört. Trilla köttbullar? Eller så läser jag och eldar i kaminen och dricker kaffe. Hela dagen.
Och jag får gå och lägga mig tidigt! (Tack forumet vad jag har lärt mig av er att det är helt okej ✅) Jag får strunta i fotbollen, jag kanske sorterar pappas böcker, slår in några julklappar. Ser nån film på eftermiddagen och promenerar en sväng.
Lyxliv enligt Seklart! Kram på er 🎄

Och om nån på sin första halvlek av nykterheten skulle läsa och tänka; saknar hon inte det där framför-tvn-vinet? Saknar hon inte glögg efter promenaden? Det är mer som; saknar hon inte att ha ett benbrott eller en lunginflammation?
Nej, jag är bara så otroligt glad att jag slipper. Att jag är fri. Att jag äger mig själv och min tid och mitt liv. Kram.

@Se klart Ja gud vilket lyxliv!! Helt enligt mig också. Ta det som det kommer. Tiden blir oändlig på ett underbart sätt! Njut!!
Ps. Vi stod still i ca 2h mitt ute i ingenstans på tåget. Utan någon som helst prognos. Fick vatten o nåt litet att hämta i bistron. Men det gick bra. Jag hann dock kolla anslutningsbussar tusen gånger🤣.
Hade bra dagar i stockholm. Njöt av all fin julbelysning. Kändes som det man ser på filmer av NewYork i juletid!!
Ja vi ses nästa gång!💕
Njut nu av din helg!❣️🌟

@Se klart Härligt att få landa på landet. Tänker mig att det blir lite som på den tiden när vi hade båt. Strax efter vi lagt ut släppte allt från vardagen ur sinnet. Livet stod plötsligt för något annat. Av grynnor och var är bästa stället att lägga till.

Fint att ni ses men segt och hamna i tågstrulet hem Sattva. Jag hänger gärna på framöver om ni har lust att utöka kretsen!

Kram!

Godmiddag, jag har sovit mycket denna helg- välbehövligt! Mycket på jobb och mycket kring jul och planering tar upp ”minne” i min hjärna- de här 10-timmars sömnpassen har skapat lite utrymme för annat, bara lite andrum.
Kissarna fyller ett halvår. Tre månader har de bott med oss och det känns som livets eftermiddags-present. Så gosiga. Snälla och roliga.
Läser lite hos nykomlingar och jag tänker mycket på detta kring egna behov och gränser. När drickandet försvinner från kartan- då blir det möjligt att se sina egna behov- och ta höjd för dem. När man är långt inne i missbruk är det omöjligt att se, och ännu svårare att agera på. Skuld och skam tynger axlarna, och det blir nästan omöjligt att känna: detta behöver jag.
Det är något mycket fint och bra som kommit med nykterheten men som inte riktigt går att förstå- innan. Tacksam är min grundkänsla, nästan varje dag,
Glädje, ro.
Idag ska väl de sabla adventsstjärnorna upp här på landet. Ikväll bär det hemåt till stan.
Min sista arbetsvecka på kontoret- innan jag tar ledigt, och även om det blir en del jobb även veckan innan jul, så kommer jag att vara på landet hela tre veckor. Det blir bra! Kram och njut av söndag. 🕯🕯🕯

Kikar in och läser. Finns mkt att reflektera kring men precis just nu tänker jag på dina två små katter. Hur underbart det låter - och att livet innehåller ngt så ljuvligt som kattungar/unga katter.
Och att du kan njuta så helt och fullt av dem.
Det gör mig glad ☺️
🌾🌾

Härligt @charlie70 jag mailar dem jag med.
@kaveldun- jaa, tänk att det fanns någotvt utanför radarn av tänkbara glädjeämnen som bara fanns där en dag, och två stycken. Lika gulliga fast himla olika. Glädje varje varje morgon och dag och kväll. Rekommenderas!
😍

Hej på er!

Ni som önskar dela kontaktuppgifter (helst endast Mail) hör av er till oss på admin under frågor så vi får ett meddelande som tydliggör från båda håll med vem ni önskar dela uppgifterna.

Varma hälsningar
Rosette
Alkoholhjälpen

@Se klart Tänkte på ditt jobb. Jag har ju också landat i att inte vara chef mer. Just nu i alla fall. Av hälsoskäl i mitt fall. Och det känns jättekonstigt. Jag har varit chef eller ensamt ansvarig för vissa saker sen mitten av 90-talet. Ska jag plötsligt inte ha något att säga till om längre. Hmmm 🤔

Min dotter psykologen sa: ”Det är din tid att ta hand om dig själv nu”. Jag, som alltid brukar kommer i sista hand. Ovant.

Jag vet inte hur det kommer att kännas i jobbvardagen. Som nu kanske? Jag har ett tydligt ansvarsområde och det sköter jag exemplariskt. Alla mina erfarenheter har jag ju med mig, vilket delvis förenklar jobbvardagen. Jag behöver inte fråga någon, jag kan ta egna beslut om min lilla pusselbit.

Men jag sitter som sagt still i båten tills vidare. Överlever julhelgerna med kortveckor (=intensivare tempo pga färre arbetsdagar), utökar min arbetstid stegvis enligt plan. Låter den nya organisationen gunga sig på plats, medan jag håller koll lite på avstånd.

Ovant som sagt, men jag vänjer mig kanske. Endast chefstillägget kan de ta ifrån mig, min i övrigt hyfsat höga lön behåller jag ju.

Kram 🐘

Tack för tankar @andrahalvlek, våra erfarenheter tangerar varandras. Jag har funderat och jag tror att det skulle vara helt ok - riktigt skönt- att kliva snett ner eller vad man ska säga. Mitt uppdrag, det som min tidigare chef satte upp- är slutfört. Vi är klara och klarar detta med råge. Jag pratade med chefen idag och försökte säga ungefär så. Att jag är mån om att mina chefer (under mig) får tid att etablera relation med ny chef.
Jag förbereder också min organisation för att jag inte är kvar för evigt.
De andra jobb som möjligen är aktuella inom företaget är inte på samma chefsnivå som nu. Helt ok, och lite skönt vore det. Men även utmanande.
Ja, just här och nu är det inget som brådskar. Ska bli skönt med en paus, och ledighet brukar ge mig helt rätt distans till mitt arbete.
Hejar på dig i din nya roll, ska bli jätteintressant att få hänga med! Kram 😍

Barnbarns-ledigt denna vecka, känns som semester hehe…
Imorrn har jag en mindre middag här hemma med släktingar vi inte träffar kring jul. Jag ska laga lamm-racks, inte någon paradgren, men det ska gå. Gått Sisyfos-vandring med allt skräp från förra veckans middag.. kallt här. Lite snö ligger kvar, blir mjuk inombords när mörkret kommer tidigt, jag gillar ju det, nu när vi får tända så mycket ljus och pappersstjärnor.
Och så har jag utökat blomsäsongen med engagemang i julblommor. Amaryllisar på uppgång, orkidéer i ljust beige finns nu, fint ihop. Sånt som växer, det är något. Inte konstigt att trädgård hjälper mot stress och psykisk ohälsa. Jag tror det är det jag håller på med, men i blygsam skala. Kram på er!