Tidig kväll i detta bo.
Är trött efter en lång dag som avslutades med begravning. En snäll, social och rolig vän som också tampades med ett alkoholmissbruk som till sist tog hans liv. Så bottenlöst sorgligt är det med unga barn (vuxna, men unga- de hade behövt sin pappa många år till) och ett liv delvis till spillo.
Jag ”kände igen” den här mannens sort av person när jag träffade honom första gången. Så kul och lite galen. Massor med vin och tok. Jag tyckte så mycket om honom från första stund. Så har det varit med många av mina vänner. Vi har krokat i varandra, umgänget har liksom byggt på det roliga, knasiga- och vinet.
Inte lika roligt och knasigt i ett kapell.
Alkoholism är en sjukdom men den är också så ego-centrerad. Barn som bönar och ber. Som bryter kontakten eller inte bryter kontakten därför att medberoende och oro- är för stark.
Ändå; fortsätter alkoholisten. Med stora hänsynslösa kliv över människor som är ömtåliga. Det gör mig ibland väldigt arg.
Man kan ju inte bli arg på nån som har cancer?
Men ÄR vi verkligen lika hjälplösa inför alkoholen som inför tumörer och metastaser? Jag vet inte.
Det finns iaf inget forum där man kan friskna till från cancer med andras stöd och hjälp. 🙏🏻
Jag är väldigt tacksam över forumet idag.
Jag är tacksam över mitt jobb-gäng, så uthålliga och energiska trots årets sena timme.
Jag är tacksam att jag kan sitta i en kyrka och vara ledsen över livets skeenden men ändå inte vara arg på gud utan i rummet känna mig omsluten av andras närvaro och av nån sorts kraft som tillåter sorg och att det är okej att känna det som känns.
Godnatt på er kompisar! 🥰

@Se klart Vilken fin betraktelse❣️
Rökare som får lungcancer, de får man bli arg på dem? Eller människor som missköter sig och får olika hjärt - kärlsjukdomar. Jag kan ge tusen fler exempel där man i mer ellermindre utsträckning har orsakat sin sjukdom genom val man gör. Och att stå utanför o inte nå fram under resan till att sjukdomen är ett faktum, ja såklart man blir arg. Alkoholen gör en personlighetsförändrad. Till det sämre. Ja fy sjutton. Men man KAN ju vända sjukdomsförloppet med alkoholen, genom att lägga om livsstil. Om inte hjärnan har blivit för skadad.
Här är minus 14 grader. Igår var det på nollan. Svänger snabbt. Och snart jul!
Kram❣️

Tack fina forumkompisar @kaveldun @vår @sattva @geggan och @andrahalvlek 🙏🏻
Nu ska jag sova efter en hektisk dag, vaccinationer, utekväll med vänner samt sent hem och svinkallt ute.
Imorgon jobbar jag sista ”riktiga” dagen på kontoret och är sedan åter den 10 januari.
Det blir skönt. Även om en del jobb återstår så sköter jag det från landet. Ska preppa för jul, städa (som jag ju är mkt förtjust i)
Jag tänker ibland att det är onödigt med allt fix, kläder, pyssel och don. Men jag tänker lika ofta att det är nödvändigt för att känna att plätten man/jag lever på är fin och ordning och reda. Är ju absolut ingen pedant men ibland känns det som att den här lilla radien runt mig och oss, att den är viktig. Blir tokig ibland på hets med hem- och inredning. Jag pysslar för mig.
Mitt hem (och landet) är mycket glädje och trygghet, har alltid varit.
Nu kikar jag en kik ut på snön. Balkongens lilla pynt. Upp alldeles för tidigt för att hinna klart. Allt blir bra. Helt säker.
Kram alla 🥰

En ljuvlig ledig dag, för en gångs skull utan så mycket planerar och att tjänstgöra med hjälp till andra.
Stros i en mkt vacker pyntad stad, eftermiddagste på hotell (bara känslan är ju mysig) lite julklappsinköp. Så avkopplande. Så nöjd med dagen, livet just nu. Tacksam för värmen (i lägenheten) katterna och så min man som är en snällis men ingen mes ju. Promenad i vintervackert stockholm. Många saker att känna sig glad och ödmjuk inför. Kram alla ni 🎄💞

@Se klart Tacksamhet låter det som! Och ja, vad vi har mycket att vara tacksamma över. Fy sjutton vad vi har dragit vinstlotten. Gäller att förvalta den väl.❣️🌟💫

Förstår helt och fullt @sattva 😍🙏🏻, vi- alla vi här- lever på en liten skärva av ynnest; varmt inne, mat (i överflöd), läkare och mediciner när vi behöver.
Forskning visar att tacksamhet ökar vår känsla av lycka. Många av oss här är ju extra tacksamma- för att vi gjort slut med missbruket som med hård hand pressade ner huvudet under vattenytan. Lite extra lyckliga i bästa fall.
Lite slaskigt här, lite stressigt med allt som ska hinnas med. Men vilar i stunden! Kram på er 🤗

Godmorgon,
Sladdar in i julveckan, hoppas att jag bara behöver jobba idag och kanske imorgon, är trött och behöver ledigt. Men är inte särskilt stressad. Det är kallt i vårt hus på landet, men vilsamt att ha landat här. En tur till stan i em för ett par möten sedan tänkte jag stanna här åtminstone till nyår. Julklappar inhandlade och planeringen skriven för kommande dagar, ska baka lite, göra köttbullar, grava lax. Ser fram emot veckan. Kram på måndagen!

Idag har det hänt så mycket.. skit sett till världsliga ting. Sönderblåsta fönster- översvämning i tvättstugan. Massa jobb på det, akut utryckning av både rörmokare och fönster- kille. Ätit bröd med smör- stående.
Ändå: äh, det löser sig. Snart är jag ledig.
Snart kommer barnen. Katterna är tåliga, min man har varit stoisk och frusit- jag har haft möten. Vi åt makroner och falukorv till middag. Sen drog jag igång ett bak och förvällde grönkål.
Vet inte hur, men stressen är långt borta. En stund i taget när det krävs! Andas! Kram 🤗

@Se klart Oj! Det låter inget vidare.😬 Jag förmodar att en vattenledning frös sönder pga det trasiga fönstret? Härligt att du är så cool ändå! 🤗 Min fru hade hade nog blivit superstressad.😅

Ha det så bra!

Ja men tack hörni- jag tog det med ro. Nu har jag- apropå ro- lagt in olika ledigheter i alla tänkbara system, avslutat förmiddagen med möte med min konstiga chef- jag tycker lite synd om henne.. jag ska presenteras en ny tjänst i januari, den lät urtråkig men jag väntar med att bestämma mig. Nu ska jag ägna dygnets vakna timmar åt julprepp- och även lite pepp. Mamma är här för att hjälpa till men hon är så långsam numera att en snigel springer om henne, så hon får greja med sitt.
Jag känner ett stort lugn i mitt liv- alltså är inte fransig i själen, är glad och tacksam, irriterad och sur ibland men just nu ska jag faktiskt få vara ledig många dagar- och det känns otroligt!
Jag använder ofta trädgården som avstressare, denna vecka har jag bakat när jag behövt fokusera på annat. Frysen är proppfull.
Väntar med God Jul ett par dagar, men önskar er en bra onsdag! Kram 🤗

Godmorgon
Vaknade tidigt tidigt och det är både bra och dåligt, men bäst är att hänga i min rytm, bli trött i lagom tid på kvällen. Dricker kaffe (baristan lade sig mycket sent så han fick ledigt idag) funderar på dagen som ligger framför mig, barn som kommer, en hel del fix och mat kvar på att göra-listan. Städning och handling.
Har någon vision av att vara klar med allt ikväll så att imorgon blir en lugn dag istället för jäktig. Det är så mycket annat vanligt pyssel när vi blir många, skönt att vara klar med måsten.
Jobbet känns långt borta. Jag uppfattar en bakåt-rörelse istället för framåt efter samtal med min chef igår. Men jag tänker också att det kan innebära en mycket lugnare tillvaro, lite tid att tänka på vad jag vill göra mina kanske fyra- max fem sista år i arbetslivet?
Och fortsätta reka kring mina små kontakter som jag jobbat upp.
Jag har accepterat om än något motvilligt att min nuvarande chef inte ser min roll som att vara en del i utvecklingen framåt.
Förhåller mig till det. Men i vilket fall behöver jag inte ta ställning till nån enda sak förrän i januari, skönt!
Nej nu börjar dagen straxt, mandelmusslor står etta på listan! Kram på er 🌺