Och på tal om jobb och liv.
Lyssnade på Taubes Så länge skutan kan gå - finns en fin tolkning av Sven-Bertil på Spotify.
Började nästan gråta - men sitter på jobbet nu - så inte läge:-)
Så ta med glädje ditt jobb fast du lider
- snart får du vila i eviga tider..
Men också
Det är en rasande tur att du lever min vän
och kan valsa omkring uti Havanna…

Allt detta samtidigt.
Och jag gillar också att sången är så kaxig och så ’ anti-offer-roll - aktig’
Livet är så kort och så rikt. Och hårt ibland.
Med nykterheten kommer ändå glädjen även när jobbet är hårt. Och också en oändlig tacksamhet över att valsa runt uti Havanna - om än i något överförd betydelse ☺️

@Kaveldun Det var en helt annan sak då. Det enda jag tänkte på var att dricka. Beroendet hade gjort så att jag inte kände någon glädje alls till att jobba. Beroendet hade även gjort så att jag hade ångest och var ständigt trött. Poletten trillade till slut ner så att jag fattade att alkoholen bara förvärrade precis allt. Detta upptäckte jag ju när jag hade slutat dricka. Fast det tog nog ett halvår eller så innan jag riktigt trodde det var sant.😅 Mitt liv blev mycket bättre än vad jag någonsin trott vara möjligt.😃

Kram

Ja du@kaveldun den där oron i kroppen kopplat till jobb känner jag stundtals. Käkarna som hårdnar när jag strosar runt här hemma. DÅ vet jag att jag behöver förflytta hjärnan från en sida till en annan. Då går sånt som inte är på liv-och-död- viktigt ut över min sinnesro. Det har jag lärt mig, sent omsider.
Men det har tagit (nykter) tid.
Jag hade just idag ett samtal med min chef för att lite grann avväpna hennes eventuella planer på att degradera mig. Jag är okej med det, kan till och med känna att det vore skönt. Det sa jag inte- men försökte ladda ur något som hon kanske tycker är besvärligt. Det förhandlas om många saker på min arbetsplats och jag är inte stridslysten kring något förutom bemanning som är på gränsen. Mer kan vi inte spara. På människor.
Så- skutan framåt! Vi är med, under stjärnornas glans! 🛶🛶

Kära forum och kära @Se Klart och @ Geggan!
Tack för att ni skriver i min tråd ❤️
Såhär: Efter covid och mitt barnbarns RS virus så åkte jag på en jobbresa till stora staden och på vägen hem började det kännas ruggigt i kroppen. Väl hemma bröt influensan ut och jag har nu legat i sängen i fyra dagar med hög feber.
Julen och julens kära gäster fick jag avboka och jag insåg redan i tisdags att detta nog blir mitt livs första solojul!
Och så blev det.
Men inatt sov jag riktigt gott.. febern har nästan gett vika och jag vaknade och kände livet återvända.
Snart ska jag bege mig ut på en mkt kort tur till lilla affären på hörnet och köpa ngt - vad som helst - som ser lite gott ut.
Julmaten hoppar jag över. Ja - jag hoppar nästan över hela julen.
Det jag tänker är ändå att jag haft nära och kära och vänner runt mig varenda jul i hela mitt liv. Och skulle så även denna - om jag inte blivit sjuk. Hade ett fint upplägg på gång med både nära släkt och nära vänner.
Det är inte särskilt synd om mig alltså.
Mest glad över att jag inte lyckades smitta ner de vänner och nära jag träffade i helgen. Alla har klarat sig ( men skänker en liten skamsen tanke till dem som satt i min vagn på tåget hem och influensan bröt ut …alltmer uppenbart för varje mil).
Jag ska ta det lugnt idag. Äta ngt och se på ngn av de TV serier som Kulturnyheterna rekommenderade. Och kanske läsa lite.
Det som blev väldigt tydligt för mig är tacksamheten över att mina barn nu även har andra familjer som välkomnar dem med öppna armar… Relationer som de skapat själva och som är starka och fina och självklara.
Det är verkligen inget man kan ta för givet.
Jag är vid gott mod och tänker att 2023 ska bli det år då jag fortsätter min nyktra resa. Den som jag borde påbörjat för längesedan - och som jag påbörjat många gånger och även brutit många gånger.
En sak är i alla fall säker : Varje gång jag tänkt att det nog funkar bra med ett glas vin ändå - denna gång - eller att jag börjar nästa vecka eller att jag kanske inte har så svåra alkoholproblem ändå ….så har jag haft fel.
Att dricka har de senaste 5 åren gett mig 5 procent glädje ( ungefär den korta stund då alkoholhalten börjar stiga i blodet …kanske 20-30 minuter per tillfälle) och 95 procent olycka, tristess, dålig hälsa, deppighet, förlorad kontroll och känsla av att springa i ett mörkt och självspelande ekorrhjul.
Det är inte alltid enkelt att bli nykter - men det är ett ofattbart mycket bättre alternativ än motsatsen
Så alla kämpar och förebilder ( i denna del av forumet är ni typ alla förebilder för mig)
God Jul!
❤️🎄😞🎄🤶🎄❤️
från Kaveldunet 🌾🌾

@Kaveldun Hoppas du mår ännu bättre idag och kan gå ut en sväng. Det är fint när barnen får nya band i nya familjer som välkomnar dem. Livets historia går vidare. En bra beskrivning att alkohol ger 5% glädje och 95% elände. Det härliga är att nykterhet ger 100% frihet och livet tillbaka. Så det finns ju egentligen inget att fundera på om vilket alternativ som är bäst, men det gäller att besegra Alkoholdjävulen som är så oerhört innästlad i hjärnan och överlista den fan. Och att hantera, reda ut alla känslor som väller ut då de inte bedövas av alkohol och staka ut en ny riktning i sitt liv där alkoholen inte längre får plats. Det är en tuff process, men man kan göra den intressant genom att öppet och nyfiket studera vad som finns där bakom ridån, bakom allt bråte. Då blir det en omvälvande men häftig process. Man möter sig själv, kanske tilltufsad, smått förvirrad och känslig för allt ljus som släpps in när bråtet dras bort. Då får man ge sig själv näring, värme och kanske ett par solglasögon till att börja med så ögonen vänjer sig vid det ljusa i friheten. Man får ge sig själv omvårdnad och kärlek tills man blivit lite starkare och kan stå stadigt på sina fötter när man möter sitt nya liv.

Ha en fin annandag och krya på dig🎄🎅❤️

Vilken fin beskrivning @ vår2022!
Precis så.
Överlista den fan! Jag har låtit den jäkeln ta alldeles för stor plats och hamnat i många återvändsgränder.
Ngn skrev i detta forum ’så länge du dricker kan du inte vara ärlig mot dig själv’
Så är det!
Och det där med att det också är en intressant resa - är fint. Det gäller att inte hamna i självömkan utan se alla vinster och se hur ngt långsamt utvecklar sig….
Det är inte en spikrak resa - inte för mig - men så värd krokarna och guppen ändå.
Jag mår bättre men är fortfarande trött och hostig. Det har trots allt varit ok att ligga här. Många nära och kära hör av sig och min ensamhet denna jul har sina skäl.
I dag var jag ute på en kort promenad - och sov sedan i flera timmar ….
Jag tillåter mig vila, avkoppling - hundra procent.
Tänker på året som ska komma - att det jag vill allra mest är fortsätta på min nyktra resa och ta hand om kroppen lite bättre också. Höften och foten som krånglar lite - och som j inte går till doktorn för ( mitt vanliga beteende). Nu ska jag söka hjälp - se till att komma tillrätta - så gott det går - med krämpor som hindrar.
Blev så uppåt av ditt inlägg @vår2022 - hundra procent frihet.
Jag som så lätt har känt mig instängd i livet - varit rastlös, velat vidare.
Och så dricker jag för mkt …och då går ju ALlT i cirklar …runt, runt. Utan slut eller utgångar.
Sedan finns det andra utmaningar i livet - varav jobbet är det största nu.
Men den utmaningen är inget mot att att vara aktiv alkoholist. Och är jag nykter så kommer jag också vidare där… på ett eller annat sätt.
🌾🌾

@Kaveldun Fint att du mår bättre. Så tänker jag också att det är, om man är nykter kommer man vidare på alla livsområden och fronter. Har man en trygg plattform att stå på och utgå från så klarar man det mesta. Att man har det stabilt i sina relationer och stabilt i sin nykterhet. Då klarar man av ganska mycket påfrestningar och vågar både lyssna och lita på sig själv. Jag var arbetslös, första gången i mitt liv, under jan-maj i år. Jag var på flera intervjuer och kom två flera gånger. På vissa jobb blev jag inte uttagen alls. Till slut fick jag det jobb jag har idag, ett vikariat, men jag ville verkligen ha det och vågade ta det istället för att hitta en tillsvidareanställning. Det kan finnas en lösning att jag får fortsätta, men får veta om några månader. Min räddning för att orka och att stå ut med att få nej och inget svar alls, var för att jag varit nykter i två månader innan jag blev arbetslös. Det stärkte min tilltro till mig själv och min förmåga, jag trodde det skulle lösa sig till slut och det gjorde det. Jag blev deppig, nere och kände mig värdelös flera gånger men jag reste mig rätt fort mellan nederlagen.

Vad jag menar är att med en trygg plattform i grunden klarar man av mer än man tror, när man utsätts för prövningar. Jag vågar göra andra val som nykter och jag trodde att det inte vara meningen att få de jobb jag inte fick, att det fanns något annat som väntade på mig och som var ämnat för mig. Det tycks stämma.

Och helt klart är att vara aktiv alkoholist den värsta utmaningen av alla. Klarar man av den utmaningen, att bli nykter, klarar man av allt! Du kommer att lösa dina utmaningar❤️ Ha en fin kväll🎄❄️

Skönt att höra att du mår bättre @kaveldun men vilken pärs. Jag var och tog både covid samt influensa-vaccin veckan innan jul. Förhvis skyddar det mot någon av de feber-förkylningar som drabbat småfolket här, vi har isolerat dem efter bästa förmåga men idag satt jag med minsta 3-åringen innan de åkte hem, 39,5 i feber och hon nös och andades 3 cm från mitt ansikte. Vi får se. Julen är i hamn och jag ska ändå mest vila nu.
Vi får följas åt med våra jobb-tankar här, ihop med @vår2022, såklart ska det bli ett nyktert år, så måste det bli, en förutsättning för allt annat, där barnen och de små nya barnbarnen kommer först i kön.
Hopp om att du mår bättre! Kram ⛄️❄️