@prinsessa. Starkt jobbat med strategi om bilen. Nu skriver du i och för sig att du inte triggas av att andra dricker. Men bilen blir ytterligare en säkerhetsspärr. Du kanske heller aldrig direkt varit någon som dricker i sällskap med andra? Själv har jag lite svårt att åta bli när andra dricker så det var, den gången jag var ute och åt middag, och kommer bli en tuff utmaning. Harmoni låter också skönt. Våra kroppar är såklart olika men känner att jag lite är på väg åt det hållet jag också. Och håller helt med, vad tusan ska vi dricka inte bara 1 utan 2,3... glas vin för? Till vilken nytta. Det är ju oftast harmonin man (iaf jag) velat uppnå men det finns/kommer ju ändå och då utan bakfylla, ångest etc. Vi kör vidare 🙂💪

@Jerri Jag kan tycka om att dricka med andra, men det är inte där mitt problem ligger, det är mitt ensamdrickande. Sen kan jag dricka alldeles för mycket tillsammans med mina vänner som har samma problem som mig, men det är väl just att ett glas ser jag inte som meningsfullt.
Ja, vi kör vidare!

@Jerri Precis. Igår var jag på middag med måttliga drickare, hade jag inte tagit bilen hade jag kunnat vara måttlig (ingen på middagen skulle ana att jag är alkis), men detta hade triggat mig och när jag väl kommit hem skulle jag ha druckit några glas på egen hand. Då är det bättre att ta bilen och vara nykter.

Har haft en bra söndag, pigg på dagen, fått massa jobba gjort idag. Jag brukade förut jobba med lite vin i kroppen, men det går lika bra utan vin, om kanske inte tom bättre?! Nu känner jag mig trött, men ändå skönt trött.

Jag känner mig tacksam över att jag har klarat 9 dagar utan alkohol. Jag som har druckit vin i princip varje kväll här hemma i min ensamhet under flera år. Jag har väntat på att klockan ska bli 19 så jag kan hälla upp mitt vin. Ibland har det blivit tidigare än 19 och då har jag sagt till mig själv "ta bara två glas och sen kan du sluta klockan 20, så blir du inte bakis i morgon". Tror ni att det har blivit bara två glas? Alla ni här på forumet vet svaret, även jag :-) Men just där och då trodde jag på mina alkistankar. Det var lögn varje gång.

@prinsessa Härligt att du fick en fin söndag och grattis till 9 dagar!🥳. Den där lögnen känner jag så väl igen och det är så skönt när man genomskådar lögnen. Det krävs lite tids nykterhet för att se igenom lögnen. Jag tycker det går bra mycket bättre att jobba utan vin i kroppen, man är med mer och klarsyntare. Tröttheten blir också mer naturlig som nykter, inte alkoholtrött.

Ha en god natt och en skön nykter morgon💕

Ett litet sug har jag haft till vinet idag, men inget jättefarligt sug ändå. Jag vet ju att det inte blir ett glas, spelade upp hela filmen. Jag har bestämt mig att vara nykter idag, så min kropp får möjlighet att återhämta sig. Jag har skrivit ut en kalender som jag kryssar för varje dag jag är nykter, den ser fin ut i januari :-) Det blir ytterligare ett kryss idag.

@prinsessa Du gör det så bra! Visst är morgonkaffet otroligt lyxigt och gott som nykter. Jag laddar min kaffekokare varje kväll så att jag bara behöver trycka på knappen i förbifarten till toaletten. Det doftar ljuvligt när jag sedan går och häller upp en kopp i köket. Morgonstund har guld i mun❤️

@Jerri Klart du ska! Jag dricker mitt morgonkaffe nu och ska strax åka iväg på jobbmöten. Så skönt att kunna ta bilen utan oro och utan oro att lukta gammal fylla när jag ska träffa folk. Även andedräkten är säkert bättre, inte tusen tuggummin och munskölj vid fem gånger innan man ska träffa folk.

@prinsessa Ja, hur många gånger har man inte börjat dagen med munskölj som man (i alla fall jag) försökt få så långt ner i halsen som möjligt och letande efter tuggummipaket och tuggandet som gör att det känns som huvudet ska gå i bitar. Jag tänker att man borde luktat ändå och att det är konstigt att igen sagt någonting? Oavsett så, jag håller med, så skönt att slippa och veta att man är på bana ☺️
Vad är det du har för kaffe i koppen? Här är det lite varierat men senaste tiden har varit snabbkaffe med ett stänk av alpro barista.