Akutmottagning vuxenpsykiatri beroende

Profile picture for user PhillyJ

Hej, ny här. Har arbetat, haft/har ett liv och druckit i 30 år nu. Efter lite motgång har jag helt tappat greppet. Hela hösten och december har jag legat på, i olika former, mer än 70 cl starksprit om dagen. Har haft massor av vita månader i mitt liv. Men efter nyår gick det bara inte. Darrade och hade mig. Nu på måndag ska jag helt frankt gå till beroende på psykiatrin här i min stad. Vet inte vad som väntar. Någon som har erfarenhet och kan berätta lite?

Profile picture for user Himmelellerhelvette

@PhillyJ Starkt att du skriver här och har en bra plan till på måndag. Denna gången kommer du fixa det.
Har du varit på forumet tidigare? Skriv och läs mycket här, det har hjälpt mig och många andra ofantligt mycket.
Kram

Profile picture for user Allegra

Har tyvärr ingen erfarenhet av beroendemottagning @PhillyJ . Men härinne har jag läst om många väldigt positiva erfarenheter då man väl söker hjälp!! Är imponerad att du tar steget, det är stort - 70cl starksprit om dagen är mycket, du kommer att få hjälp att trappa ner.

Allt gott 💫

Profile picture for user Jennyn

@PhillyJ Hej! Jättebra att du går dit, men det är först på måndag, du kanske vill gå på AA innan om du kan, och fortsätt prata här. Jag vet inte om du hoppas på att bli inlagd, inte alltid det funkar så, men jag hoppas du får den hjälp du vill ha och kan få. Jag håller på dig.

Profile picture for user PhillyJ

Hej, tack för uppmuntran. Och jag gillar forumet, ärligt och inspirerande. Återkommer i nästa vecka och berättar vad som händer när man överlämnar sig till beroendeakuten. Vacker 13-helg önskas Er alla!

Profile picture for user PhillyJ

Okej. I morse klev jag in på vuxenpsykiatrins beroendeakut. Nervöst såklart, men trevligt bemötande och efter en haltimmes väntan kontakt med en sköterska för puls, blodtryck, feber, alkohol och hjärttest. Sen en timmes väntan och ett långt samtal med läkare. Det bestämdes att jag skulle avgiftas via besök och medicintilldelning/tester i sju raka dagar. Efter det togs det blodprover och en halvtimmes dropp med b-vitamin. Sen fick jag fem kuvert med mediciner för dagen. En mot abstinens(nån form av lugnande, en för b-vitamin, en mot abstinenskramper, en för sömn. Samt ett schema för dessa. Imorgon ska jag dit klockan 10 för lite tester och ett nytt medicinkuvert. Otrolig service och bemötande. Är så tacksam för att jag tog mig dit. Svettas floder, har svårt med koncentration, ingen aptit. Men darrningarna har släppt. Vi får se hur det går med sömnen i natt. Ändå är detta tusen gånger bättre än när jag själv glad och motiverad skulle sluta för 8 dagar sen. Längtar redan till imorgon. Var ute i två timmar med hundarna och nån podd. Hoppas det kan frambringa lite trötthetskänsla. Ska laga en bättre soppa och sen få i mig lite glass. Läkaren som tipsade, trots min övervikt, säger väl en del om vad dom prioriterar i mitt tillstånd.:-) Hur som, bra dag. Känns som ett otroligt fall framåt. Trots mina abstinensenser har jag inte ägnat en tanke på öl och Gammeldansk. Allt det bästa, Philly-J!🥤⚾️✝️

Profile picture for user Kristoffer

Grymt jobbat att ta steget, håller med om att det är både starkt och något du ska vara stolt över. Och tack för att du berättar om det fina bemötande du fått! Det kommer att vara till stor hjälp för andra som är i funderingar på att söka hjälp för att bryta med alkoholen.

Profile picture for user PhillyJ

Vill bara uppdatera och tacka för vänliga hälsningar. Har varit nykter nu i 14 dagar! Och idag var jag på möte på stadens beroendecentrum och kommer påbörja något som jag tror de kallade återfallsterapi. 45 min i veckan i tio veckor. Känns så bra. Men måste hela tiden påminna mig om att detta inte är ännu en vit månad. Har haft tusen såna. Men nu är det på riktigt. Och skillnaden är stor. När jag var på 24 nyktra dagen förra årets vita månad. Då var jag bara stöddigt nöjd och räknade ner dagarna till den där öl och gammeldanskfrukosten, sen tre lunchöl, sen en halv flaska whiskey för kvällen och en bra panna rött till maten. Nu är jag inte stöddig och nöjd. Bara stolt, trots trötthet och uttråkning i massor. Litar på att det kommer vända. Men de sa att det kan ta ett bra tag innan man tillåter sig att tänka på och njuta av annat än bara det faktum att man är nykter. Skrattar åt mig själv när jag känner mig som nån världsmästare, bara för att jag inte dricker. Nåväl, en lång resa gissar jag….Ta hand om er, PhillyJ

Profile picture for user Kennie

Fint att höra! Jag tror att med den inställningen du har nu så har du goda förutsättningar att fortsätta vara nykter. Att ta sig själv och sin situation på allvar och skapa förutsättningar för att ge sig själv ett bättre liv, det är vad vi gör genom nykterheten. Håller med om att man känner stor glädje över den i början. Och vartefter glimmar det till små vardagliga saker som ger livsglädje, sånt man inte såg förut när alkoholen hade allt fokus. Bara det enkla att vara en pålitlig person som gör så gott jag kan, det njuter jag av.

Profile picture for user Challe2022

Fantastiskt att läsa om att du blev så bra omhändertagen av vården. Hoppas du fortsätter att vara stolt över att vara nykter. Det är inspirerande att läsa om din resa. Jobba på vi fixar det här.