Det har börjat spåra ut fullständigt… vantrivs allmänt i mitt liv och kan inte ge fan i alkoholen…
Har haft ett till och från förhållande med platschefen på mitt jobb i över 1 år, och ja, kvällar och helger ibland så har onyktra jag då ringt, skrivit å betett mig som ett psyk emot honom. Och inte bara honom, utan vänner & familj har även dom börjat ta avstånd sakta men säkert.
Och ÅNGESTEN över hur min oskyldiga hund behövt leva vissa dagar är outhärdlig 😔
I övrigt så är jag liksom ordentligt utbildad, briljerat på jobben jag haft, social, öppen och extremt begåvad på att spela glad och positiv.
Men sånt ser ju såklart alla i min närhet igenom… och jag av någon är less på att spela.
Misstänker dessutom att jag kan lida utav borderline, något mina läkare börjat peta i, men alkoholen är oavsett vad ett STORT problem, känner liksom ingen kraft till att ge fan i att köpa öl eller vin efter jobbet, trots att jag ALLTID ångrar mig dagen efter.
Velar på en obalanserad pinne över att ta ett nytt jobb i Stockholm och ändra livet helt och hållet med risken att det inte blir bättre gällande alkohol.
Eller helt enkelt släppa allt! + den LILLA stoltheten som finns kvar och bara köra behandlingshem å hjälp gällande alkohol.
Behöver tips, råd, delande utav liknande situationer och motivation! 🌺

Anja Lundqvist & Lars Lerin ~ Stjärnorna på slottet. Mitt tips kolla på båda avsnitten idag. Där ser du hur det kan rulla på om man inte rycker i handbromsen. Samtidigt ser du hur bra det blir när man bryter.

Det är inte nattsvart. Det går att bryta och skapa sig ett lyckligt liv. För mig är det nu 5:e året utan. Skillnad som natt & dag. Saknar inte alkohol och har väldigt sällan sug. Något flimmer kanske men det fastnar knappt. Istället är jag full av energi och har lärt mig mina egna signaler.

Alltså jag kan knappt förstå hur jag levde. Bakfylla, ångest, överdriven, ego som inte såg hur jag med min stil påverkade andra och hur negativt jag såg på saker. Hittade problem som blev till monster. Hur ångestframkallande alkohol är. Vem vill leva så?

Mitt tips till dig. Gör ingen stor sak av detta i ditt huvud. Titta på ovan nämnda personer. De pratar om hur det var i typ 3:e person. Tar avstånd. Ett hack i kurvan där man fått chans att stanna upp för att bättre lära sig om sina egna känslor för att sedan trava vidare.

Kan nog inte se något negativt med att inte dricka. Gör samma saker som förr men med mycket mer energi och glädje. Har inte valt bort något egentligen. Snarare lagt till saker som gör mig glad.

Ut med all sprit och in med annat. Rensa bort allt som har med alkohol att göra. Man undrar snarare efterhand varför man inte tog steget tidigare. Hade ingen aning om att det kunde bli så här bra.

@Friiiida Hej och välkommen hit! Precis som i ditt som i mitt liv, skapade alkoholen så mycket destruktivt på så många plan. Du nämner också ev borderline och tänker att detta i kombination med alkohol gör det än värre. Jag tycker du ska ta all hjälp du kan för att sluta dricka och för att kunna må bättre. Du har kontakt med en läkare, kanske kan denne hjälpa dig vidare? Jag har varit nykter i drygt 15 månader och det är bland det bästa beslutet i mitt liv. Ångesten och det psykiska dåliga måendet som alkoholen orsakade är borta, jag mår både psykiskt och fysiskt bra. Hela mitt liv har blivit bättre på alla plan och jag har fått kontakt med mina innersta känslor och kan hantera dem på ett helt annat sätt som nykter. Jag har positiv framtidstro och känner livsglädje i både smått som stort. Livet blir så mycket bättre som nykter.

Kämpa på, det går!💕