Hej, jag är ny här.
Jag är trött på hur jag lurar mig själv med alkohol. Jag börjar ofta veckan med att jag kommer hålla ihop det(har flex-jobb) så kan jobba hemifrån mån-tis vilket resulterar att helgen sträcker sig till måndag kväll a-mässigt. Jag kommer undan med det. Håller mig vit tisdag så inte bakis på onsdag, håller ihop det på torsdag och sen bara en väntan på att fredag arbetsdag ska ta slut så att jag ska få mitt vin igen. Ibland blir det ändå att jag köper en flaska vin påväg hem från kontoret på torsdagen ”det är ju inget”…

@Mias Problem KÄnner igen mig, jag har också ett flexjobb, har dock druckit i princip varje dag, även när jag ska iväg på jobb och inte jobba hemifrån, iofs mycket mindre än när jag vet att jag kan vara bakis hemma. Under 2023 har jag drastiskt minskat mitt drickande. Forumet har hjälp mig mycket. Välkommen hit, här är det ingen som dömer, utan bara värme.

@Mias Problem Hej och välkommen hit! Känner också igen mig och för mig slutade med att jag drack varje dag ändå trots jobb. Det är svårt att stå emot alkohol då hjärnan blivit beroende och vill ha den dopaminkicken som alkoholen ger och som den blivit inlärd av oss till att vilja ha. Därför lurar man sig själv då alkoholsuget är så starkt och svårt att vinna över. Men det går! En rekommendation är att börja med tre nyktra månader, så att hjärnan får återhämta sig från suget och komma i balans igen. Själv mår jag så oerhört bra på alla sätt och vis sedan jag slutade dricka och insåg att jag är beroende. Nu lurar mig mig inte själv längre😁 Det finns ett självhjälpsprogram här på forumet du kan anmäla dig till, för att få tips och råd och sätta upp de mål du vill ha gällande alkohol.

Att skriva här, ta del av och dela med mig, har hjälp mig oerhört mycket till att hålla mig på den nyktra vägen.

Ha det gott!💕