Godflemiddag!
Jag är så less på mig själv. Jag vet att jag inte mår bra av alkohol men likförbannat landar det in en flaska vin vid ledighet.
Köper en hel flaska för att ha under ledigheten. Ni ,vet ....Två glas sen är det bra o så två glas imorgon. Men icke ,hela flaskan slut på ett kick.
Dricker absolut inte varje dag ,ibland inte ens varje vecka.
Men alkoholen som först känns skön o avkopplande ( de där två glasen) ( som blir hela flaskan...) ger ångest,urkass sömn o en rastlös håglöshet dagen efter .
Jag totalpajar återhämtning för kropp o själ vid ledighet med vin.
Jag har långa perioder då jag med lätthet avstår o är stolt över det. Jag vill vara sådan hela tiden. Just nu behöver jag verkligen styra upp mitt beteende till A.
Känner mig som en bluff då jag dricker själv i min ensamhet. Utåt sett är jag en fräsch vältränad o hälsomedveten kvinna.
Jag gör sällskap med er här för jag behöver stöd o pepp. Hoppas att jag kan vara det för någon annan oxå.
Idag ska jag vara utan A trots att jag är ledig o rastlös.
Idag är dag 1.
/ Maud

@Maud Hej o varmt välkommen hit. Här är du bland vänner.
Lider med dig och jag känner igen mig i mycket det du beskriver.
Här finns stöd att få genom att få genom att skriva av sig. Finns också hjälp att få genom AA som jag själv provat. Där tas du emot av öppna armar och du kommer inte att känna dig ensam. Ta hand om dig

Tack för svar!
Idag ska jag vara snäll mot mig själv. Jag har av naturen bråttom o vill ha ett par veckors nykterhet gjort på en gång men det går ju inte.
Ljudbok ,småplock hemma , handling o vardagstjafs på en lördag. Sånt som behöver göras.
Imorgon nya tag på gymmet o promenad. Isgata ute idag så risken för lårbensbrott är för hög idag!

Då är dag 1 snart till ända. Imorgon är det oxå dag 1 för det är väl 1 dag i taget man ska tänka.
Kort om mig själv. Vuxna barn o har även barnbarn. Lever själv o trivs bra med det.
Ett lite annorlunda jobb i vården,halv avancerat sådär. Mixad tjänst där en del är bakom skrivbord o resten på " golvet" i en tuff miljö på en akutmottagningen.
Hälsa o träning på fritiden för att balansera till min inre rastlöshet. Funkar fint ibland men ibland inte alls. Balansen är så lätt att rubba o den rubbas av A. O jag låter impulsen styra eller det bara händer liksom fast jag vet att jag inte borde. .
Läser runt bland olika trådar här.
Känner igen mig i mycket.
En dag i taget ska jag samla på.

@Maud Hej och välkommen hit! Vad bra att du vill ta tag i detta och stor igenkänning på att det aldrig blir bara två glas utan snarare hela flaskan. Skönt att du inte dricker varje dag ändå, men risken finns ju att man halkar dit så smått. Det är en varningsklocka när man inte kan stoppa vid tänkta två glas. Min balansen rubbades också verkligen av alkohol och den skapade också rastlöshet, som då dämpades med vin. Bra att du tränar, det är min nya drog som nykter. Jag får ut så mycket mer av träningen utan alkohol och den reducerar stress.

En dag i taget är bra och imorgon samlar du på dig ytterligare en dag. Ha en god sömn💕

Tack Vår2022!
Sovit gott. Vaknar alltid väldigt tidigt men det är helt okej för mig.
Jo,jag vet att alkohol inte funkar för mig. Det har jag nog alltid vetat.
Jag kan ha a fria månader sen kommer något social grej o då ingår det oftast alkohol. Vill inte vara udda o tänker " det är ju inte så farligt...Bara idag
Men " bara" idag går raskt över till alla lediga dagar med alltid för mycket.
Dryga 50 med ett sporadiskt förmycket drickande är inte bra. Släng på klimakteriet o då mår man skit...
Jag kan helt enkelt inte vara lagom. En allt el inget människa helt enkelt.
Idag är dag ett igen men min dag två.
Gymmet,tvättstugan o en långrunda i solen får dämpa rastlösheten som hos mig är ganska kronisk.
Hur är din dag?

@Maud Vad fint att du sovit gott. Jag är också mycket en allt eller inget typ, i alla fall vad det gäller alkohol. Jag har slutat helt för jag kan inte hantera alkohol och är beroende. Har försökt minska och hålla upp otaliga gånger, men det slutar alltid likadant med för mycket. Efter att jag blivit helt nykter, ca 16 månader sedan, har jag också blivit mer chill och lagom. Min rastlöshet hade mycket med alkohol att göra för det fanns hela tiden i mina tankar. Det ständiga pågående planerandet av när ska jag dricka, hur mycket, har jag så det räcker osv. När detta eliminerades så blev jag lugnare. Jag slipper planera allt detta och göra annat istället. I början fick jag massor av tid, det som drickandet tog i anspråk, men idag har detta ersatts av träning, läsa böcker, fixa i trädgården, smårenovering, annat fixande och även detta forum tar tid, att skriva, läsa. Jag har även två hundar, varav en 3 månadersvalp som tar tid med promenader, träning och häng. Mitt liv har blivit så mycket bättre och balanserat som nykter. Det är så otroligt skönt att vakna nykter varje morgon och slippa bakfylleångesten och skammen. Det tar bort så mycket livsglädje och en massa energi.

Idag ska jag springa lite intervaller, gå ut en långpromenad med hundarna i skogen, städa lite, laga god middag, tända en brasa och lägga mig i soffan och se en film. Sen är det dag att sova och vakna pigg till en ny arbetsdag😁

Vad tror du det är som gör att du känner en kronisk rastlöshet?

Godmorgon @maud och välkommen hit!
En dag i taget funkar bra för många- men kanske att det finns en längre plan som bas. På alkoholhjälpen brukar man rekommendera 3 månader för att kropp och hjärna ska få komma ikapp.
Jag, som kört otaliga vita månader, gillade utmaningen med ett vitt kvartal för att känna efter vad som hände ”sen”.
Nu har det gått tre ÅR och tre månader, men det är en annan historia- förutom att mitt beslut att bli nykter är det bästa jag har gjort i hela mitt liv- bortsett från barnen då. Heja dig! 🌸

Hej igen våren! O Hej Se klart!
Jo, Våren jag har adhd en hyperaktiv form så rastlösheten kommer från mig själv. Jag är liksom bara lugn i rörelse. I min ålder så är inte diagnoser så vanliga o vården jobbar långsamt så allt är inte på plats ännu men snart så.
Att ständigt vara aktiv gör att de kan vara lockande med vin för att dämpa. Jag har nog alltid varit medveten om att det är så ,så jag har efter typ 20 års ålder " passat" mig för att inte åka dit. Sen känner jag ju oxå att lindring är kortvarig o dagen efter är det sju resor värre...
Men ibland styr impulsen o då blir det vin.
Har aldrig hemma en flaska för det går inte,det vet jag. I långa perioder är jag snö vit men så kommer perioder med sporadisk drickande o då helst för mig själv.
Jag tränar mycket,extremt beroende av rutiner o gillar att jobba intensivt.
Svårighet med ledighet för då faller rutinerna lätt. Måste nästan tömma mig på energi fysiskt o mentalt för att få vila.

Se klart. Jag tänker långsiktigt, det har funkat innan o jag vet att det är det bästa livet,det vita. Tar bara ett tag att komma i rätt spår igen sen brukar det rulla på rätt länge.
Önskar så att " äh, bara idag tanken" inte dök upp då o då.
Gymmet,städat,tvättat, rasslat av energi i en pw i härlig sol. Matlåda fix inför arbetsveckan o dess underbara rutiner strax på gång!

Tack för ni skriver ! Ni inspirerar!

Kram

@Maud Ok, förstår! Finns det medicin som kan dämpa hyperaktiviteten? Men det kanske ger andra istället oönskvärda andra bieffekter…Vad bra att du ändå är så medveten om dig själv och att du har rutiner som hjälper till att strukturera. Det är ju också bra egenskaper med att vara aktiv, men förstår om det tar massor av energi i längden. Gäller att få tyst på den där ”äh, bara idag tanken”, tänker att om du inte dricker alkohol under en längre tid så kan tanken tystna. Mina sådana tankar tystnade ju längre tid jag var nykter. För mig hjälper det att ha positiva tankar om nykterheten, bilder av hur jag vill att mitt liv ska se ut och vad det ska innehålla mm. Hur skönt det är att lägga sig och vakna nykter och pigg. Det har kört över negativa tankar som ”äh, bara idag”. Tankens kraft är stor och positiva tankar ger positiva känslor, medans negativa tankar ger negativa känslor och därmed också sug som ”äh, bara idag” framkallar.

Ha en fin söndag! Det kommer att gå bra!💕

Hög igenkänning där på rastlöshet/hyperaktivitet och att träning mm är en ventil för det. Känner igen mig en del i din story, förutom att mitt "då och då"-drickande sakta men säkert övergick till lite oftare "då och då" till att tillslut bli varje dag... hemma i min ensamhet, medan jag utåt är en tränings- och hälsoprofil i många avseenden. Tänk så mycket energi det har tagit att hålla den fasaden liksom.

@Frihetsjakten Hej!
Läste igenom din tråd,vilket jobb du gjort!!
Ja,den där rastlösheten är både på gott o ont. Den är i rätt läge grym på jobbet o när jag hittar en ny grej att lära eller gör som jag blir nyfiken på! Men samtidigt är den rätt ( jävligt) jobbig när den inte har någonstans att " landa" in.
Ikväll kom äntligen skaparlusten tillbaka o plötsligt dök en bild upp i huvudet på en tröja,en i mjuk bomull ,färger som " gifter" sig med varandra. Plötsligt satte jag bara igång...utan mönster som vanligt( har inte tålamod med sånt) Den tröjan ska jag dra på när jag fått lite fräknar i slutet av april o känna mig färgstark ,fräsch o stark.
Imorgon tar vi en bra dag till.

Känner igen mig. Helt ny här. Ytterligare en som inte kan dricka två glas. Det funkar ibland, men kan lika gärna sluta med att allt som finns är uppdrucket och hemska minnesluckor.. jag har alltid använt A för att koppla av, minska stress osv, men funkar det inte längre….

@Amanda L Då lägger vi ner projekt nedvarvning med vin. Jag har testat allt. Max en flaska. Aldrig bag in box, små flaskor × 2. En på fredag en på lördag...blir två små på fredag... Jag gillar ju mina rena perioder så jag begriper ju inte varför det blir så här. Jo,det fattar jag väl egentligen, alkolism yttrar sig på olika vis o det här är mitt vis.
Men nu gör vi ngt åt det för alltid.

Ny morgon igen,en bra morgon. Vaknat löjligt tidigt som vanligt. Arbetsveckan som kommet känner jag inte det minsta orolig för ,den löper alltid på. Men den långledigt helgen måste jag se till att göra något vettigt av. Hitta ron med annat som inte ger ångest dagen efter.
Känner mig på rätt spår. Nu dividerar jag med hjärnan o jobbar på att inte känna mig udda i sociala tillfälle.
Ni vet ,en dejt en fredag är så förknippat med vin sipp. Då blir det inte för mycket men det är ju då jag får för mig att jag är vanlig o kan sippa lite vin för att varva ner oxå....i helsike heller. Det kan jag inte.
Ha det bra o njut av äntligen måndag!

Ny morgon igen,en bra morgon. Vaknat löjligt tidigt som vanligt. Arbetsveckan som kommet känner jag inte det minsta orolig för ,den löper alltid på. Men den långledigt helgen måste jag se till att göra något vettigt av. Hitta ron med annat som inte ger ångest dagen efter.
Känner mig på rätt spår. Nu dividerar jag med hjärnan o jobbar på att inte känna mig udda i sociala tillfälle.
Ni vet ,en dejt en fredag är så förknippat med vin sipp. Då blir det inte för mycket men det är ju då jag får för mig att jag är vanlig o kan sippa lite vin för att varva ner oxå....i helsike heller. Det kan jag inte.
Ha det bra o njut av äntligen måndag!

Måste bara fråga. Går ni alla här med en skam,en skam att inte kunna göra det andra gör? Jag mår bra under de långa vita perioderna men känner mig udda/ tråkig när jag säger " En vatten tack"

Jag tror många i början känner igen sig i det ”tråkiga” i att säga nej tack- jag tar en a-fri öl. Så småningom handlar det ju endast om att ta ansvar för sitt eget liv och göra det så bra som möjligt. Att ansvara för att andra ska tycka det är trevligt att man själv dricker känns efter ett tag lika knäppt som det låter. Att sluta dricka och jobba med sin nykterhet är att i många delar ta ansvar för sig- och sitt. En akt av själv-kärlek där man ser till att ha det bra, istället för att bygga på sin ohälsa, skam och skuld.
Ju mer man ser vad det handlar om, desto mindre bryr man sig om vad någon annan ev tycker eller tänker.
Oavsett vilken sorts alkoholism man utövar så känner de flesta igen att de gärna tar både skam och skuld ”för laget”, man bara stoppar på sig en massa tungt i ryggsäcken- av gammal vana. Detta klarnar så småningom men man kan också tänka på att om du var allergisk mot jordnötter skulle du inte överväga att äta en näve för att göra nån annan glad?
Heja dig!

Så ny dag o den är så här i arla morgonstund helt okej. Lite trött/ sömnig då schema i vården inte är de bästa. Sen kväll i går o tidig morgon idag ger för lite sömn.
Annars helt okej. Oroar mig lite för långledig helg men med er hjälp så ska jag göra ngt bra av den. Känslan av att aldrig mer känns bra. Aldrig är ett svårt beslut att ta men dag för dag ,en vecka i taget ska jag nog få det att fungera o göra det hållbart.
Jag har ju gjort det förr....Men då blev det ju inte för alltid.
Mitt jobb har en del efterjobbetkul men det inkluderar alltid a. Försökt genom åren att ge förslag om annat men det är ingen som nappar. Vi är några som aldrig följer med o kan inte låta bli att undra om det beror på A.
Jag ses som en kul,alert o kompetent typ på jobbet men jag blåser liksom av all min sociala energi där så jag orkar inte med så mycket mer människor vid ledighet o det ger en ensamhet.
Aja,nya tag o jag duger!