Har gått in på mitt 2:a nyktra dygn - igen. Under ca 8 år har jag i perioder druckit extremt mycket, ibland upp till 3-4 boxar vin i veckan.
Nu har jag lyckats dricka 1 box om dagen 3 dagar på raken.
Jag är livrädd för mitt missbruk 😭
Det känns som om jag aldrig kommer att komma ur det.
Hur har ni andra kommit till brytpunkten som gjorde att ni slutade?
Jag har som mest haft 6 nyktra månader de senaste 8 åren.

Snart slut på dag tre och har fått i mig lite mat så energin börjar återvända. Det är konstigt att jag lever känns det som, detta var nog det värsta jag har åstadkommit i alkoholväg. Att häva i mig fem boxar vin på fyra dagar. Men är orolig för hur jag kommer att reagera imorgon när systemet är öppet igen. Får ta en timme i taget tror jag. Det svåra är den där krypande känslan när det börjar närma sig stängningsdags. Är det fler här som känner igen sig i det och hur bemästrar man det på bästa sätt?

Godmorgon och ny vecka, dag 4 för mig och hjärnan och kroppen börjar komma tillbaka efter den värsta dikeskörning jag någonsin gjort. Fortfarande väldigt skör och väldigt rädd för att glömma hur brutalt jag behandlade mig själv förra veckan. För visst är det att misshandla sig själv att överdricka? I mitt fall så handlade det inte om något njutningsfullt drickande utan jag har gått fullt in på att slå knockout på mig själv med alkohol för att slippa tänka/känna. Vardagen blir övermäktig och alkoholen är narkosen. Ett sätt att slippa dra fram dom där monstren i dom mörka skrymslerna i hjärnan. Det har varit bättre att söva dem med alkohol, men det funkar helt enkelt inte längre. Någon gång i livet måste dom släppas fram och granskas. Monster lär ju ska krympa ihop och försvinna när dom kommer fram i ljuset, men jag har allt för länge varit säker på att mina monster är av ett speciellt slag som överlever ljuset och kanske rent av blir större och mer skrämmande. Men just nu är jag ärligt talat mer rädd för alkoholen än för monstren.

Bra jobbat, Vill Bara Sluta. Det är starkt att bryta. Nu är det bara att hålla i. Ta hjälp om du kan, kanske med medicin. Det låter också som att du behöver hjälp med att ta hand om monstren. Jag tror också att de föds av alkohol och växer sig extra stora och starka. När jag drack hade jag svårt att reda i mina tankar. Då blev allt stort och svårt. Det är lättare som nykter och hjärnan jobbar på och sorterar på nätterna så att det inte är fullständig kaos inuti.
Så håll i nu. Det är ett av de bästa besluten man kan ta i livet.

@Vill Bara Sluta Känner igen det där att vilja bli bedövad. Men det funkar ju bara ett tag. sedan har monstren bara blivit ännu större. Att du slutade i AA berodde säkert på att du inte var färdig med A. I alla fall tror jag att det varit så för mig. Jag har traskat i alkohålet och vacklat mellan "trevlig" bedövning och efterföljande ångest i åratal. Men nu vet jag på riktigt... Jag tror du vet också. Så skynda hitta hjälper. Jag hoppas och tror att du kan klara det denna gången. A är ju inget alternativ. Alls.

@Vill Bara Sluta
Hej.
Vill bara säga hej och undrar hur det går för dig.
Känner igen mig i mycket du beskriver.
Jag drack för att döva och fly samt för att försvinna tills det inte gick längre. Vardagen var för tung nu i efterhand så inser jag att jobbiga saker blir lättare att hantera som nykter.
Ta hand om dig
Kram

Hej alla fina människor som med varma och inkännande tillrop och tankar gör det så mycket lättare.
Jag erkänner på en gång att jag valde återfall mån-onsdag med självklart påföljande dumheter osv...
Jag skriver att jag VALDE återfall, för på ett av mina möten var det en deltagare som satte huvudet på spiken genom att säga: "Jag säger alltid att jag VÄLJER återfall, inte FÅR. Om någon skulle kasta in mig på Bolaget och jag halkade i vinhyllan och svimmade med munnen öppen under en rinnande vindunk, ja, då skulle jag FÅ ett återfall. Allt annat är inom min kontroll, även min nykterhet."
Det väljer jag att tänka idag och kl är 16 och bolaget är stängt.
//Vill Bara Sluta på dag 3, igen...

Dag 4 och idag känns som en "lätt" dag att avstå eftersom bolaget är stängt. Jag har försökt ha alkohol hemma av den sorten som inte tilltalar mig egentligen men det spelar visst ingen roll, det slutar ändå med att korken åker av...
Imorgon är det femte dagen och bolaget är öppet, det känns som om det blir en jobbig dag, men jag vill ta mig igenom den och tisdagen så jag äntligen kan få skriva att jag varit A-fri i en vecka. Det blir i så fall första gången på väldigt länge...

Jag kikar in och fortsätter prata lite i din tråd. Läste just hur alkoholkonsumtionen eskalerat för dig och vill alls inte skuldbelägga det, det hoppas jag du vet. Jag vet hur lätt det kan gå överstyr. Men jag blir oroad för dig. I min tråd ville jag inte ge några råd gällande måndag och bolaget som åter håller öppet länge eftersom jag inte lever som jag lär vad gäller just A men jag kommer hålla mig från vinet tillsammans med dig imorgon. Oroa dig inte för bolaget redan idag. Jag tror det bästa du kan göra för oron är att hålla dig mindfull och distrahera tanken. Har du några bra strategier som fungerar för dig vad gäller att skildra tankar och hanter oro? Som kan hålla dina tankar mer i här och nu? Det som funkar för mig behöver ju nödvändigtvis inte vara hjälpsamt för dig.

@Natalia Hej🙂👋 det känns förvånande nog rätt bra idag. Har inte ännu så länge haft något sug att åka till bolaget, men av erfarenhet så vet jag att paniken ökat i takt med att klockan tickar ner mot stängning. Just idag har jag ingen bil, men vi alkoholister drar oss ju inte för obekvämligheter när suget sätter in...
Men än så länge nykter på dag 5😀
Hur känns det för dig idag?

Godmorgon @Vill Bara Sluta!

Brukar också ha de värsta besvären med förhandling just precis innan stängning. Så blev det dock inte igår. Det här med att ta beslut om en nykter dag är aldrig svårt de rofyllda morgnarna. Det händer men är ytterst sällan jag vaknar på morgonen och tänker att idag ska jag minsann köpa vin. Det är frammåt eftermiddagar och kvällar jag behöver att ta det aktiva beslutet och flera gånger om. Det är där jag behöver lägga krut på att styra undan. De dagar jag får besvär med förhandling brukar första tanken kunna starta nångång på eftermiddagen. Då är det oftast bara en tanke och inte svår att vifta bort men lite som du säger att ju närmre stängning desto mer stressad och kraftfull upplevs tanken. Och vid 19.45 går impulserna oerhört fort och jag kan åka iväg nästan som i en tvångsgandling. Och vi är nog fler. När jag går till bilen 19.45 brukar grannen längst ner se mig genom fönstret och ringa direkt.
Natalia!! Ska du till bolaget?
Kan du handla till mig med?

De gånger jag sätter mig i bilen 19.45 skulle jag ju kunna välja att köra åt ett helt annat håll. Ta en tur med bilen till kl passerat öppettiden men som sagt det är just det jag vet att jag behöver fortsätta jobba på. Och det blir knepigt när man inte lyckats förbinda sig till beslutet om total avhållsamhet.

Får en väldig empati när jag läser att vinkonsumtionen tredubblats för dig på kort tid. Jag vet att det inte är där du vill vara. Jag vill inte hamna där heller och får en enorm respekt för hur fort det kan eskalera. Jag vill att vi får bort dig från fas 6 🙏
Du kan må så mycket bättre än så ❤

Hur gick kvällen igår?
Stor kram

@Natalia det gick inte bra alls igår trots att jag var väldigt bestämd att inte köpa A. Är jättebesviken på mig själv idag så idag kommer det att bli en helt nykter dag och det känns som att resten av veckan också kommer att bli nykter, i a f med den här besvikelsen jag känner idag.

Impulserna kommer tätt nu när det är inne på sista timmen innan bolaget stänger, men jag VILL verkligen INTE köpa A idag så jag väljer att skriva här istället. För mig är det inte så mycket ett kemiskt beroende, i alla fall tror jag inte det, utan det sitter i huvudet till minst 95% känns det som. Jag tycker egentligen inte ens om smaken på alkohol. Som t ex igår när jag tvångsmässigt tog mig ner till stan i sista minuten och köpte vin så hällde jag upp ett glas och stirrade länge och väl på det innan jag klunkade i mig det. Det är som en hatkärlek. Och idag har jag världens halsbränna och mår allmänt dåligt. Ändå så kommer den där störda impulsen att köpa A trots att jag vet att jag skulle må ännu sämre av att dricka det.
Om jag fick en önskan så vore det att alkohol borde förbjudas. Tänk så många liv som skulle räddas av att slippa detta gift!

Godmorgon @Vill Bara Sluta
Jag köpte vin igår. Det var inte vad jag planerat, hade velst avstå hela veckan. Man blir förstås besviken på sig själv men egentligen blir jag mest oroad. Det känns så olustigt att bestämt vilja avstå men sen kommer en dag som igår när jag plötsligt i vilket. Det är inte ett trevligt besvär det här med alkoholbesvär.
Idag blir det inget vin för mig och om jag får önska blir det inget mer den här veckan alls. Ska verkligen försöka undvika det helt. Hoppas du mår ok idag, vi får ta nya tag ❤

@Natalia jag förstår precis hur du menar, när impulsen kommer så krävs det lika mycket kraft att motstå som ett kärnkraftverk kan generera! Igår lyckades jag avstå och jag önskar att jag klarar detsamma idag. Tänker köpa hem Coca Cola idag, vilken är den enda läsk jag tycker är okej, gillar egentligen inte kolsyrade drycker, men just Coca Cola går bra av någon anledning 😂
Hoppas vi båda somnar a-fria ikväll❤️

Jag gör dig sällskap med en nykter onsdagskväll @Vill Bara Sluta!
Orkar uppriktigt sagt inte vakna bakis imorgon. Har också en väldigt respekt för att det kan eskalera ännu mer. Är arg på alkohol ✊️

Har du nån lite lugnare medicin tro?
Jag har själv ett motstånd till dämpande mediciner som atarax, lergigan och theralen pga biverkningar som gör att jag blir aldeles för trött och inte fungerar alls på ett dygn efter intag. Men min sömnmedicin propavan dämpar faktiskt sug och även de här spända utsättningssymtomen jag brukar kunna uppleva när det blivit för mycket. Använder den inte dagtid men när jag mycket sug kan det vara skönt att ta den redan tidigt på kvällen. Har jag tagit den blandar jag heller aldrig med A så därefter vet jag helt säkert att jag inte kommer dricka.
Förra våren höll jag på experimentera med lite olika medel från hälsokost.
Finns det något dämpande du kan tänka dig använda? Kan kanske vara en idé iaf de första lite mer kritiska dagarna?

Dricker heller inte läsk och är inte mycket för godis o snacks men när jag har lite obehag av utsättningssymtom brukar jag köpa chokladglass 🥰
Jag är enkelspårig och köper alltid samma glass - sia chokladglass ✌️
En kall cola med is och citron kan dock vara gott mellan varven. Eller vaniljcola. Den e grym!