Hej @somnad!

Blir så besviken när jag hör att du behöver argumentera med dina vänner om att du vill dra ner på alkohol. Att man ens ska behöva bli ifrågasatt då man av en eller annan orsak vill göra sunda förändringar. Kan känna igen det, kanske inte från mina närmsta vänner men grannar och liknande som tycker att men det är väl ingen fara, så mycket dricker du ju inte, du dricker ju bara ett par kvällar i veckan. Endel av dem tjatar på att jag ska komma över på vin trots att de vet att jag kämpar med få bättre bukt på min beroendeproblematik. Och de kan fortsätta tjata när jag säger nej. Dina vänner är säkert inte illvilliga, de förstår kanske bara inte allvaret men jag får själv mycket svårt att se dem i min närhet som gör såhär som vänner. Om något skapar det bara ett avståndstagande från min sida.

Önskar en fin kväll 🙂

Hej @somnad,

Bara kikar in för att se hur det går? Har varit i din situation och kan säga att jag ångrar att jag inte trappade ner tidigare. Bryta helt hade jag inte klarat då. Har fortsatta problem som jag utvecklat i min tråd, men dricker mycket mer sällan än innan.

Ta hand om dig!

Hej @Natalia. Det var inte så farligt för min del. Det var snarare så att mina vänner argumenterade för sitt eget fortsätta drickande. De flesta är bara positiva när jag säger att jag vill dra ned på drickandet av hälsoskäl.

Jag har flera vänner som då och då tar en vit månad eller liknande och det är aldrig någon som motsätter sig det. Enda gången jag blir "motarbetad" är väl egentligen när jag tänker åka hem och polarna vill att man ska stanna kvar och ta en sista öl.

Har du provat att föreslå för dina vänner att ni kan ses utan att du dricker? Typ "Jag ska inte dricka idag, men jag kommer gärna förbi på en fika eller annat alkoholfritt."

@Christian Det har tyvärr gått lite åt fel håll under april även om jag har lyckats med någon vit dag. Har tagit kontakt med vårdcentralen och ska dit i veckan. Jag mår dock fortfarande bra och det är ingen annan som påverkas direkt negativt av mitt drickande vad jag kan se. Tvärt om så känner jag mig väldigt uppskattad av alla i min närhet. Men det är förstås inte bra för kroppen på lång sikt.