Jag behöver hjälp. Har grova alkoholproblem och allvarliga tankar på att avsluta mitt liv. Jag vågar inte söka vård för detta av flera anledningar. Jag gjorde bort mig ordentligt igår. Vill dö nu!!!! Hur kan jag ha blivit sånhär? Jag tror jag har fel på levern, typ skrumplever så har kommer ändå dö tidigt. Gode gud hjälpe mig!!

Jag går för närvarande på aa. Men hade ett återfall i dagarna. Det är inget kul med alla biverkningen och hur kroppen mår idag. Kan inte behålla någon vätska, ont i levern, ont i kroppen, domningar. Jag vill ju ha hjälp via vården men kan inte, det är ju helt galet. Bokade in mig på två aa möten idag, känns mycket bättre, men ångesten över att vara så hjälplös att jag kommer dricka ihjäl mig.

@LauraE Jag förstår. Det skulle kanske underlätta med någon ångestdämpande medicin. Men annars måste du kämpa själv. Jag gissar att dina kroppsliga symtom är en form av abstinens som försvinner efter en tid. Hoppas du kan fokusera på att behålla nykterheten och tro på att du kommer att bli bättre. Även om jag verkligen förstår din frustration så är det ju ingen idé att straffa sig själv. Jag hoppas du kan hålla ut, trots allt.❤️🙏🏻❤️

@LauraE Jag tänker att jag kan läsa bakåt i din tråd varför du inte kan söka vård men minns inte riktigt. Men visst var du rädd för anmälan t socialtjänsten och därmed att ditt/dina barns pappa skulle få reda på ditt alkoholberoende?

Kram🤗

Hej Varafrisk, det stämmer mycket bra och han kommer ställa till med en jävla scen igen. Jag har varit på hela 3 AA möten idag! Imorgon gå på flera. Sakta ta mig upp. Hitta sponsor, lägga upp en plan hur jag förklarar för folk att jag inte dricker längre. Skriva ned argument. Senast idag fått jag bild på ett glas med bubbel av en kompis som frågade om jag ville joina. Jag sa nej, att jag inte tål alkohol då jag spårar och dessutom har jag magsår (konstaterades nyligen med kamera) och positiv på bakterier som orsakar magsår. Så måste ändå undvika alkohol, stress, viss typ av mat.

Jag vill ta mig igenom stegen, och framförallt be om ursäkt till de som jag älskar högt och som älskar mig högt för vad jag förorsakat, både skador på mig själv och andra typ av pinsamheter för min familj.

Bra beslut LauraE!
Det är stort och modigt att ta hjälp. Ibland måste man ha hjälp att bryta, beroenden, tankar eller andra destruktiva mönster. Jag tror att det borde finnas tekniker för att hantera t.ex din exman som är en sån människa som gärna sparkar på nån som ligger. Och på sitt eget barns mamma. Det säger så mycket mer om honom än om dig.
Så hoppas du struntar i honom och vågar söka vård nu. Det finns så mycket bättre sätt att må.
Lycka till!

@LauraE Jag önskar dig Lycka till och jag tycker verkligen att det var ett bra beslut. Hoppas att du får möta bra personal som tar hand om dig på bästa vis🙏🏻 Utan att jag har varit med om det som du har varit med om/är orolig för är du viktigast. Din hälsa och ditt liv! Blir du nykter och får må bra kommer det påverka ditt föräldraskap. Jag vill så innerligt förmedla vad jag går igenom nu..att jag har skadat mina barn så mycket mer än jag någonsin anat. Inte fysiskt utan själsligt. Nu lyssnar jag på barnen det är främst min dotter och vi försöker läka tillsammans. Den smärtan jag känner den är fruktansvärd😭Så jag berättar för att barn ska få slippa leva med föräldrar som är aktiva i sitt alkoholberoende för det är svårt att själv inse det som aktiv. Jag tänker att du ska bli så stark och få rätt hjälp så din ex-man kommer att krympa.

Bra m AA- möte och stegarbete. Jag ska börja m stegarbetet efter behandlingen. Och, det arbetet får ta sin tid. Du jobbar ju på så bra!

Varm kram❤️

Känner så väl igen mig med dig. Jag har idag akut abstinens, femte dagen nykter och orkar inte längre. Funderar starkt på att köpa sprit för att lindra abstinensen. Dessutom svår oro för att möta min chef på måndag, har gjort bort mig.
Om jag dricker idag är jag då tillbaka på ruta ett, eller slipper jag ny abstinens?

Tycker absolut inte du ska köpa sprit för det är livsfarligt och svårt att dosera. Om det känns helt omöjligt att vara nykter med promenader etc är ju folköl typ 2,8/3,5 ett bättre alternativ för att få bort värsta abstinensen, men den brukar för mig i alla fall försvinna efter en vecka så det vore ju bäst att hålla ut till på måndag… :)

@Ajoupa Tänker också att dricka är inget alternativ. Jag har som tur var inte haft abstinens på så vis att blivit allvarligt sjuk. Min kurator och socialsekreterare sa dock att om jag blev allvarligt sjuk så måste jag söka vård/ringa 112.

Vet inte vad du gjort men bra ändå ska träffa chefen för att kunna reda ut saker och kanske samtidigt få hjälp.

Styrkekram i allt det svåra❤️

Hej @Ajoupa! Du är inne på din femte dag nykter och du har det tufft just nu och mår inte bra. Du skriver att du upplever stark abstinens som är svår att hantera.
Du har redan fått några svar här och även fått råd om söka vård. Vårt generella råd när det gäller olika abstinensbesvär är att kontakta sjukvården. Abstinens innebär en stress för kroppen och hjärnan vilken kan lindras med rätt vård. Kanske ett steg för dig i detta läge är att söka vård för att minimera risken för att du ska må sämre samt få en möjlighet att må bättre.
Du kanske redan har sett det här, men här finns information om abstinens och när det är läge att söka vård för att undvika livshotande tillstånd: https://alkoholhjalpen.se/akut

Sköt om dig!

Varma hälsningar,
Emilia, Alkoholhjälpen

Hej nu är jag kanske hård och cynisk eftersom jag känner och tänker precis som du och har samma problem i stort. Ja skammen är helt fucked. Jag är funderande alkis enligt mig själv. Arbetar som legitimerad vårdpersonal och funkar bra på mitt jobb. Men jag dricker var ledig tid. Hell no jag skulle erkänna hur jag har problem. Men … den enda jag lurar är mig själv. Jag har också bölat och uttryckt att jag inte längre vill leva men vilket jävla bullshit. Jag vill leva men jag påstår att jag vill dö för personer i min närhet ska tycka synd om mig istället för att döma ! Är det något du känner igen ? Missförstå mig inte.. men alla som talar om hur bra det kan bli och att det finns lindring att gå på möten har kanske glömt hur fuckad man är i detta stadie.