@Thompa Det är bra att du är här. Ta all hjälp du kan, för inget är värt att må så dåligt för. Och absolut inte alkohol.
Många klarar inte att dricka måttligt och då är det faktiskt enklare att sluta helt. med tiden försvinner suget då.
Många mår bra av att följa alkoholprogrammet här, men också skriva och läsa i trådarna här. man lär sig mycket.
Försök också med att ringa alkohollinjen som är anonym.
många har också hjälp av AA.
Hur som helst. Välkommen hit! Här behöver du inte känna ska. Inget är nytt här. Men jättebra att du tar tag i ditt drickande. Ta en dag i taget. De flesta mår bättre redan efter ett par veckor. I programmet rekommenderas 3 månaders nykterhet till att börja med,för att få ordning på hjärnan och belöningssystemet.
Jag bestämde mig för drygt 40 dagar sedan efter sista minnesluckan och det var en av mina absolut bästa beslut.
Inte ångrat mig en dag. Blir också på ett annat sätt än "vit månad" som jag aldrig lyckats med, då jag bara räknade ner för att få dricka igen. Nu har jag bestämt mig att det är för alltid, men tar en dag i taget :)
Kram och lycka till! :)

@Amanda L
Tack för ett fint inlägg med vettiga lösningar. Kul att höra att du själv är på god väg till ett nyktert liv. Som du säger blir det svårt att bara dra ner på mängden alkohol och jag tvivlar på att jag skulle lyckas med de. För mig gäller att helt lägga av med att dricka. Personligen dricker jag inte så ofta men när det händer så blir det för mycket med minnesluckor som följd. Jag kommer följa programmet och ta till mig alla tips och råd från forumet. En förändring måste ske.

@Thompa Fint! Om du bestämmer dig för att bli fri från alkoholen, så kan det vara bra att be admin att flytta din tråd till Alkoholfrihet. Man får bättre stöd där i att vara alkoholfri. Där har alla samma mål :)

Också ångest idag drack 8 glas igår så väldigt sliten. Blir nykter ikväll och ska vila ut. Försöker kämpa för att få ordning på mitt drickande så trött på mitt beteende.