Tack för fina ord ”hos mig”! Börjar fatta hur jag kan hoppa i forumet nu, hit till exempel, på ett sätt som inte gick förr. Mmm…jag har ju hängt här i många år, under både nyktra tider och rödvinssippande… Hittills har mina ”sipp-tider” aldrig ballat ur fullständigt, MEN handen på hjärtat har antal dagar i rad ökat med åren, så vem lurar jag…

Vad grym du är!!! Grattis, vad härligt! Så bra! Du! Är!

Det vore fint att återigen lägga tid mellan mig och alkohol, göra som du och många med dig och bara sluuuuta resonera kring skiten i huvudet och leva istället ☕️👌🍀!

Nu kaffe och lite äppelblomma då 🌸 och tack igen 🤸‍♂️

Tack för dina fina klokav ord hos mig. Uppskattar det verkligen så mycket. Det tog en stund för mig att hitta dina inlägg. Är inte så duktig eller fokuserad just nu med allt.
Kramis
xxx

@Kennie Tack för inspiration! Väldigt kloka tankar! Du är en sann förebild för en ”nybörjare i alkoholfrihet” som jag. Om två veckor ska jag sluta med Antabus, och har då tillryggalagt två alkoholfria månader. Har bestämt mig för att ”dricka kontrollerat” - jäklar vad inspirerad jag blev av dig och ditt fantastiska sätt att vara måttfull! Eloge!

Tack för inlägg Crusade, glad om mina tankar är till hjälp! Woman52, hoppas det går bra med måttligheten. Var på ett yogaretreat förra helgen där ledaren pratade om att hedra sig själv genom att lyssna på sina egna behov och vara snäll mot sig själv. Att inte utsätta mig själv för att bli full och bakis ser jag som ett sätt att hedra min kropp. Det är lättare för mig att förstå mina behov när jag inte dricker. Nu ligger påskmusten på kylning och jag önskar er alla en vacker och nykter midsommarafton!

@Kennie jag vet inte om jag svarade någonsin på ditt boktips om L Berlin? Vill oaf säga tack! Jag läste den första boken men inte andra delen. Tyckte det car en fin bok som tidsfördriv men det blev aldrig helt fullt att jag tog den till mig. Jag fick känslan av kyliga stenplattor på golvet till en tvättstuga, lite fukt i väggarna och dammiga stolar där folk ibland väntar på tvätten.
Solsken och värme utanför och någon som slentrianmässigt röker i närmsta gathörn.

Det var fina vardagsskildeibgar men inte kärlek för min del. Men jag uppskattar verkligen boktipset! Förlåt att återkoppling dröjde. 😊

Tack Surkärring, kul att du gav den en chans! Ja, man fångas ju av olika saker. Ibland läser jag något som jag objektivt tycker är bra, men som inte går till hjärtat. Har du några favoritförfattare? Alice Munro är en favorit för mig. Hon skriver ofta saker som får mig att känns att precis sådär upplever jag en viss företeelse, men jag har aldrig satt ord på det.

@Kennie min favoritr nog J C Oates. Det är få av hennes böcker som jag inte har tyckt väldigt mycket om, jag gillar hur duktig hon är på att i olika miljöer skapa människoporträtt som känns så genuina. Upplever att författare annars lätt fastnar i en viss sorts personprofiler.
Har nog inte läst Munro, får kolla upp henne när jag ska välja nästa bok 😊

Aha, älskar också J C O, en favorit är Middle age, har du läst den? Och Dödgrävarens dotter.. Har nog inte heller läst något av henne som jag inte gillat. Hon och Alice Munro växte upp på varsin sida av Lake Ontario ungefär samtidigt. Munro har ett mer korthugget språk, men är också bra på att gestalta människor så man känner att de verkligen finns. Har du sett JCO-dokumentären? Ligger på SVT play (eller gjorde i alla fall förra veckan). Intressant! Och inspirerande, hur det går att bestämma sig för vad man vill få gjort i livet, och sen ägna sig åt det.

Hej @Kennie,
Du var den första som skrev på min sida för några veckor sedan, eller rättare sagt för en månad sen då jag var helt ny som spiknykter här på forumet, så tänkte bara titta in och säga att du gör ett fint arbete kompis, önskar dig en fin nykter kväll. Sitter just nu och dricker lite julmust, det går faktiskt bra med läskeblask också bara man blir van liksom.
Ha en fin kväll!

@flarran, kul att du tittar in i min tråd, är sällan här numera. Minns själv hur skönt det var att få det där g
första svaret på mitt första inlägg för nu mer än tre år sedan. Det gav mig kraft och lust att utforska nykterheten. Så härligt att läsa om hur du tar dig vidare dag för dag, reder ut jobbiga känslor och kör på.

@Surkärring Ber om ursäkt för sent svar, missar helt denna delen av forumet.
Har inte ännu läst Munroe men ska leta upp en titel till början av nästa år, så tack igen för tipset.
Jag har sett en av de dokumentärer som gjorts, det var den som visades på SVT tidigare i år. Lustigt men jag tyckte hon verkade ganska trist, och jag har svårt att se att det är hon som bjudit på alla livfulla historier. Men så är det ju ofta, det är inte det som syns utåt som gäller, det är ju vad som finns på insidan. 🙂
Ha en god jul!