Jag är så trött på mitt drickande. Jag är en ung tjej som gång på gång lyckas dricka för mycket där halva eller hela kvällen slutar i blackout. Ångesten dagen efter kan få mig att bli självmordsbenägen ( har redan problem med psykisk ohälsa). Kvällarna då jag dricker för mycket slutar oftast i att jag är alldeles för klängig, gråter, bråkar med vänner eller okända vilket leder till att folk förmodligen ser mig som en extremt jobbig och ostabil person. Har även fått höra åsikter om mig som fått mig att vilja försvinna. Det värsta med blackoutsen är att jag kan få för mig grova saker vilket ger mig ännu mer ångest. Jag vill kunna ha ett socialt drickande utan denna extrema blackout och ångest, vilket jag kunde för 2 år sedan. Någon annan som känner igen sig?

@snefylla Alkoholberoende kan eskalera och det är inte alls säkert att du kan dricka på samma sätt nu som för två år sen. Jag drack som du, väldigt mycket för ofta med minnesluckor och stor ångest efteråt. Det bästa du kan göra är att ta hjälp, exvis av Alkoholprogrammet under Stöd. Börja med att inte dricka någon alkohol alls på tre månader, så att du kan återställa kropp och inte minst hjärna. Sedan kan du besluta hur du går vidare. Tyvärr är det så att belöningssystemet skadas av missbruk och då är det mycket svårt att dricka måttligt. Varje gång du dricker så återkommer suget. Därför bra att vara nykter tre månader för att komma ur den dåliga spiralen.
Det finns ju annan hjälp också via vårdcentral och annat.
Men minnesluckor är en allvarlig signal som du bör ta på allvar.

@Amanda L jo jag har insett att mitt drickande inte är normalt, speciellt med minnesluckor. Tyvärr lever jag i en miljö med mycket fest vilket leder till att man tar ett glas som sedan blir 10 st. Jag vet att jag borde sluta dricka ett tag men det största problemet är skammen av blackouts och snefyllor. Kaninte acceptera att jag betett mig så när jag inte alls är sån nykter. Fick till och med en kommentar att jag är så ”lugn och snäll nykter men tvärtom på fyllan”

Hej "snefylla"!

Välkommen hit till forumet. Du är ung och befinner dig i en miljö där det är mycket fest, och du upplever att drickandet ger dig en rad oönskade konsekvenser. Du kämpar med skammen som uppstår när du tappar kontrollen över ditt beteende. Så himla modigt och klokt av dig att skriva här!

Jag vet inte om det blir hjälpsamt för dig, men för vissa kan det vara bra att få veta att det som händer när en blir berusad är att frontalloben i hjärnan kopplas bort - och det är den som bland annat har hand om konsekvenstänkande och värderingar. Det är alltså inte ens sanna/rätta jag som kommer fram (som en kanske kan höra folk säga ibland), utan ett förvrängt och impulsivt jag, som inte har kontakt med det som egentligen värderas och är viktigt i livet. Det låter som att du verkligen är trött på det jaget, och att du vill leva mer i enlighet med den du är när du har full tillgång till dig själv. Det är fint, och det finns mycket hopp för framtiden i det!

Jag tror precis som AmandaL att en tids nykterhet är en bra idé för att du ska bryta det här mönstret, vi rekommenderar alltid det när en ska försöka ändra sitt sätt att dricka. Du skriver att det största problemet är skammen, vad tror du att du behöver för att hantera den? Har du någon att prata med som kan stötta dig?