Vet inte hur jag ska gå tillväga. Min mamma lever i en relation med en man som är alkoholberoende. Jag har under denna helgen försökt prata med henne om detta i lugn och ro men istället för att ta till sig fick jag massa skit. Jag vet inte hur man ska gå tillväga för att få henne att förstå och lämna.

Det värsta är ju också att jag och mina barn har tagit avstånd från sin mormor. Dom vill inte åka till sin mormor på grund av hennes sambo. Vi vill inte åka dit och få taskiga och nervärderande kommentarer av honom, höra samma upprepande samtal…
Innan han kom in i bilden har jag och min mamma haft en sån fin relation men den är som bortblåst nu. Allt på grund av att hon lever med honom..

@oflyt Så jobbigt för er. Eftersom din mamma blev arg när du försökte tala med henne så är hon nog helt på det klara med problemet, då slår man ju ofta "bakut". Antagligen har hon skaffat sig ett ordentligt medberoende som tagit över hennes liv. Jag tror ändå att du ska fortsätta prata med henne om det. Försök att inte låta anklagande, fokusera på din oro för HENNE. Det kan vara för jobbigt att konfronteras med ert dåliga mående för mycket, hon kanske inte orkar ta in det nu.