Hej, ny här!

Jag har en granne jag umgåtts med lite sporadiskt som jag efter samtal blivit makalöst orolig för. I torsdags satt vi och tog någon öl, och talade om lite varje, då hävdar han följande. Han dricker 5(!) 50cl Kung "varje kväll" för att somna då han är orolig för sin familj i hemlandet, och när han är ledig uppåt 10-15 50cl.

Han såg inget problem i den mängden trots jag försökte nämna hur mycket standardglas det handlar om, och föreslog öppenvård och annat, han mest vifta bort det. Jag är inte alltför nära vän med honom, men jag har nu ringt till Individ och Familjeförvaltningen då den mängden låter som helt makalös, men gjorde jag rätt i att orosanmäla? Vad annat kan jag göra för att få honom att söka hjälp?

Hej @smålänning och välkommen hit!
Du blev väldigt bekymrad över din grannes alkoholkonsumtion och har både pratat med honom och gjort en orosanmälan till kommunen. Nu skriver du också hit och du funderar på om det var rätt och om det finns annat du kan göra för att påverka honom. Till att börja med, så fint och omtänksamt av dig att göra allt detta, finns inga rätt och fel, utifrån det du beskriver låter det absolut som han skulle vara hjälpt av en förändring. Frågan är sedan hur han själv skulle vilja göra den eller vilket stöd han skulle vilja ta emot. En idé är att tipsa om vår sida och kanske om Alkohollinjen (020-844448) då det kanske känns lättare som första steg för en del. Vad tror du om det?

Hur mår du själv kring detta?