Man i 40årsåldern här, mår så fruktansvärt dåligt, är inne på 5e timmen som "nykter" på oerhört lång tid, flera år av dagligt/nattligt drickande. Nu ligger jag i sängen och tror att vilken minut som helst är min sista. Skakningar och svettningar från helvetet. Ångesten/rädslan är brutal, bröstet och magen känns som de ska sprängas. Har redan många gånger tänkt på avsluta lidandet själv, men det är jag för feg för som tur är!!

Jag har under många år konsumerat otroliga mängder öl och vin dagligen/nattligen, för att sedan i mellan åt gå in i riktiga race med sprit som tillägg. Det är ett sådant race som tog slut i söndags efter 7 dagar eller egentligen i förmiddags för jag har mått så kasst så har varit tvungen och fylla på annars vet i fan om jag överlevt.

Jag dricker ju på min ångest som så många andra, gick in i väggen för runt en 13 år sedan och då tog jag hjälp av sprit efter att levt som nykter i flera år. Har sedan dess gift mig med en underbar fru, hon dricker dock också för mycket men inte i min nivå. Har två fantastiska barn som tyvärr förstått för längesedan att deras far är alkoholist. Alltid haft jobb, på senare år förstår jag inte hur jag klarat av det, varit stupfull på jobb så många gånger så jag tappat räkningen. Dock både supit bort vänskapsrelationer och körkort, sedan flera år. Skämt ut mig totalt på fyllan otaliga gånger. Gråter när jag tänker tillbaka på all skit, och då kommer jag nog fan knappt ihåg hälften

Ja jag vet egentligen inte varför jag börjar skriva här, men mår för tillfället så jävla dåligt att jag undrar om jag kommer överleva. Detta är i alla fall gången det måste funka, prövat lite halvhjärtat några gånger under åren men väldigt fort fallit tillbaka, men denna gången finns inget annat annars är familjen väck!

@alkoholslavnr1 Du kan absolut sluta, men eftersom du mår så pass dåligt tycker jag du ska söka hjälp. Typ nu.
Vårdcentralen ska kunna hjälpa dig, liksom din arbetsgivare som är skyldig att göra det. Eller AA.
Jättebra och fint att du skriver och läser här också, men kanske inte tillräckligt just nu?
Du kan i alla fall vara säker på stt du kan sluta , bara du söker hjälp. Låt inte skam eller stolthet komma ivägen. Nu handlar det om resten av ditt liv. 🙏🏻❤️

@alkoholslavnr1 Jag tycker att du ska kontakta sjukvården om du inte gjort det redan. Abstinensbesvär som de du beskriver kan vara väldigt obehagliga och även farliga och det finns sjukvårdshjälp som gör det säkrare. Har du prövat att ringa 1177 ? Förlåt att jag lägger mig i och kommer med råd utan att du bett om det men jag blir orolig för dig!

@alkoholslavnr1 Vilken drabbande text. Du har kämpat så länge med detta och nu är du fast besluten om att det ska bli annorlunda. Jag som läser känner starkt med dig och önskar att du fick hjälp så att du slapp kämpa så här. Den här typen av abstinens kan vara livsfarlig precis som andra skrivit ovan, och den riskerar också att leda till återfall eftersom obehaget är så stort. Du förtjänar hjälp att ta dig igenom det här, så att du kan bli den förälder och partner du vill vara! 1177 är ett första steg, men du kan också ringa 112 eller ta dig till närmsta beroendeakut eller vanlig akutmottagning för att få hjälp. Fortsätt också gärna att skriva här och berätta hur det går för dig!

Varma hälsningar
Kristoffer
Alkoholhjälpen