Tack för peppen. Fredag och lördag blev det totalt 3 enheter varvat med alkoholfritt. Jag kände att jag hade full kontroll och kände inget sug efter mer. Fanns inget syfte att bli berusad eller dämpa några känslor alls.

Strategin att bestämma i förväg hur mycket och sen bestämma sig för att hålla sig till det fungerade för mig. Jag utmanade mig själv och det gick bra. Hade jag känt ett större sug och druckit mer än planerat hade jag sett det som en tydlig indikation på att jag behöver göra ett långt uppehåll, alternativt välja vägen att avstå helt.

Den här gången gick det bra iallafall. Hoppas att jag lyckas hålla samma motivation och disciplin framöver.

Hade tidigare skrivit att helgen skulle bli alkoholfri men jag ändrade mig och valde att testa hålla det på en låg nivå. Velade lite innan men valde att utmana mig själv och prova. Ser det inte som ett misslyckande utan mer som en vinst att jag klarade av att hålla det väldigt måttligt.

I övrigt har det varit en underbar helg i solen med familj och vänner.

En liten uppdatering. Veckan som varit har flutit på bra. Inga enheter vardagar och inte heller något sug. Blev några enheter på midsommarafton men sedan har det varit alkoholfritt. Någon här gav tipset att varva med alkoholfritt och det fungerade jättebra.

Känns som en bra start hittills med två veckor som ”måttlig” och ett lågt antal enheter på helgen.

@Nykterresan Hej, det tuffar på. Jag håller mig till planen, dock med en avvikelse där det en dag blev några enheter extra. Det var inget överdrivet med märkte att kroppen/magen påverkades av det nu när jag inte alls dricker sådana mängder som förut. Så det är en lärdom att ta med sig.

Ska bli bättre på att dokumentera och kanske skriva upp mer exakt hur min konsumtion ser ut en helg - vad måttligt är för mig och hur jag varvar med alkoholfritt etc. Kanske kan inspirera någon :)

En uppdatering. Här tuffar det på med min 5:2-metod. Tillåter enheter 2 dagar/vecka (oftast fre-lör) max 3 enheter/dag. Sedan 5 dagar utan. I lördags blev det bara två, och inget fredag. Känns toppen, känner inget sug och har alkoholfria alternativ om man vill ta något kallt i solen.

Uppdatering: veckan som gått, inga enheter mån-Tors. 2 enheter fredag, 4 enheter lördag. Och inga enheter planerade söndag. Lite svårt i semestertider men det går bra. Är en stor trygghet att ha satt som gräns 6 enheter/vecka fördelat på två dagar. För mig fungerar det jättebra. Har inte hamnat i situationen än att man varit bortbjuden där många andra dricker utan här är det hemmavid med någon drink innan maten och sedan lite vin.

Hoppas någon kan inspireras av min resa och finns trygghet i tydliga gränser för att nå måttlighet. Är fullt medveten om att jag kan trilla dit och göra snedsteg då detta är så nytt. Men jag håller humöret och målet tydligt och ser framåt.

Hoppas alla har en bra dag därute!