@Vinägermamman @StarkPalm Tack för uppmuntran. 🙏🙏🙏

Nur det torsdag, åttonde dagen. Känner mig seg och orolig. Lyssnat på podd om ämnet. Den var bra och ögonöppnande, och stärkande.

Dags att gå och träna, få ut frustrationen.

Söndagen är här och det värsta frestande är över, men man ska inte sänka gardet för det. Det var ju det jag gjorde sist och deg belv som det blev..

Lyssnar på en intressant ljudbok i ämnet, fått många aha-upplevelser. Det har hjälpt en del i helgen.

Fortsätt att kämpa på därute

@FriNu
Hej, Vill börja med att säga, GRYMT JOBBAT! Det är inte lätt detta med att sluta och alla gånger och tillfällen där "alkoholhjärnan" spelar en ett spratt. Jag tänkte bara på en sak, vet din särbo om dina bekymmer? Tänkte om han har en kyl fullsmockad med alkohol så kanske han kan gömma den när du är där? Tänkte som ett stöd. Min fru frågade mig om vi skulle göra oss av med all alkohol hemma(var i tyskland innan midsommar) och är ett väldigt bra stöd. Visst nu sa jag att vi kan behålla den då min fru dricker mer måttliga mängder och långt ifrån varje dag. Men om hjärnan triggas igång av det kanske det vore bra om du inte hade alkohol tillgängligt?

Det är bara en tanke och kärleken är ju det viktigaste vi har.

Kämpa vidare med det underbara jobb du gör och jag önskar dig en underbar vecka!

@Vilsenpappa Tack för uppmuntran och råd.🙏
Det är sant det där du skriver om att bli frestad när jag ser ölen i kylen. Jag sa till min särbo, att jag skulle hålla upp, han skulle faktiskt inte köpt ngt, men gjorde det. Han drack Bara en öl dock.

Vår historia är mycket komplex och vart rena berg och dalbanan, men nu är det bra emellan oss. Jag kan inte räkna med stöd där, jag måste bli stark själv. Vi har försökt hundra ggr redan.

Har tidigare skrivit en tråd om intimitet och alkohol och problematiken kring det.
Det pratas inte så mycket om det här och verkar inte vara intressant att diskutera. Läs gärna tråden.

Kämpa du vidare! En dag i taget. 💪

@FriNu Förstår, hoppas verkligen att du kan vara stark i allt detta, det verkar som att du har en stor beslutsamhet nu av att sluta och att du gör det för DIG!

Det är svårt med alla tankar som hela tiden finns i huvudet och alla situationer som kan uppstå. Jag är absolut ingen expert men tror som många i detta forumet att vi tar lite goda tips från alla och bemöter varandra med respekt och kärlek istället för dömande :D

Ska absolut läsa den tråden, och vet med ganska stor säkerhet att jag kommer känna igen mig i mycket redan innan jag läst det.

@Vilsenpappa tack för dina ord och uppmuntean, ja, herregud, känner mig stark och beslutsam stundom. De sista fyra åren har varit helvetiska, men jag kämpar, och ingen annan kan fatta beslutet för mig. Men jag har fallit och fallit, bara att resa sig igen.
Det är bara att gå vidare, Ny dag imorgon och är fortfarande nykter.

Man får så mycket bra här forumet 💞,

@Vilsenpappa Nja, stark emmellanåt.
Håll ut nu! Ge f:%/(#n inte upp.
Det är värst när man är svag. Gå då in här och läs, lyssna på ljudbok om att bli fri, impregnera dig i allt som får dina tankar bort från det.
Styrka till dig!!!

@Vilsenpappa Om du kan lyssna på eller läsa Skål tamejfan, så tror jag det hjälper mycket. Finns på Bookbeat som man kan prova gratis ungefär en bok/ nån månad eller vad det var. 😌

@FriNu Det är det jag gjort varje gång, och det gör mycket för mig att varje morgon kunna gå in i alkoholkalendern och med handen på hjärtat kunna bocka av ytterligare en dag utan alkohol. Imorgon Barcelona, det kommer gå fint. Berättade för min svärmor att jag har problem i veckan och det är henne vi ska hälsa på i Barcelona(hon har inte en blekaste aning om att vi kommer, hon tror bara att hon ska dit med sina systrar för att åka på en kryssning) så på lördag blir det lunch med dem. Då vet jag att det kommer serveras MYCKET alkohol då min frus familj dricker mycket men jag kommer stolt kunna säga "Un GRANDE CERVEZA SIN ALCOHOL, por favor" och vara nöjd OCH STOLT för det beslutet. Visst kanske man blir sugen men ju längre det går nu, desto lättare är det. Igår kunde jag istället för att få sug för alkohol, vara lugn när mina barn var riktigt övertrötta och trotsiga. Jag kunde skratta och finnas där för dem på ett helt annat sätt än om jag hade druckit. Det var riktigt skönt, sen blev det ett par timmars högläsning. Jisses man är verkligen starkare än man tror.

Torsdag idag. Sovit bra 2 nätter nu. Känns som suget börjar avta och kommer istället i små portioner några ggr per dag än hela dagar.

Kämns hyfsat bra idag.

@Vilsenpappa gomorron där😀 härligt att du är starkare än du tror och att du förbereder dig för kommande situationer. 💪👌
Gott att ni ska åka iväg, du kommer få annat att tänka på.

Funderar på när jag fallit.... det är ju när en tid har gått, flera veckor, när jag tappat gardet. Då kommer det som strike från himlen, och plötsligt sitter jag där med "bara ett glas" mmmm, den gången ja... Så för mig kommer den största utmaningen i september...

@Amanda L @Vilsenpappa
Tänker lyssna på den oxå. Lyssnat en del på Spotify, där finns poddar i ämnet.
Styrka till er och alla som finns här💪💪💪

@FriNu Skönt att du har sovit bra och att det verkar gå bättre för dig. Ja vissa dagar är det ett enormt sug även för mig men då tar jag ngt gott alkoholfritt och suget håller sig cirka 5-10 minuter varje gång. Konstigt egentligen....... att hjärnan är programmerad på det viset och att vi hela tiden påminner oss själva om att vi "behöver" ett glas.

Ja det är samma som med alla beroenden, att i början är det lättare men när den där eoforian lägger sig, när man har gått på de där molnen är det lätt att falla tillbaka. Men jag kommer följa din resa och försöka hålla kontakten för att följa hur det går :D

Ska absolut checka spotify, har faktiskt aldrig ens tänkt tanken att det finns mycket bra material där som man kan lyssna på. Kanske blir något på flyget, så man har ngt bra att fördriva tiden med. Tack för tipset!

Kommer säkert skriva någon liten rad när jag ligger vid poolen imorgon kväll, förhoppningsvis blir det en glad och positiv känsla jag ger men vi får se......

@FriNu @ Vilsenpappa
Ju fler nyktra vanor och ju mer kunskap vi samlar på oss, ju lättare blir det att stå emot när vardagen infinner sig. Då och då kan ju minnen av sug komma, även när vi mår bra. Även när vi tror att alkoholmonstret somnat in för gott. Det är då vi måste påminna oss om hur det var och hur alkoholen fungerar. Hur snabbt vi kan återfalla. Om vi VET det i grunden och inte tvekar kommer det att vara enkelt att säga nej tack, men jag har ett liv numera.❤️🙏🏻☺️
I början räcker ofta vilja och motivation, men i långa loppet tror jag goda vanor och kunskap är lika viktigt eller mer….