@Ken79 Hej! Det jag har märkt är ju att jag första natten sov ordentligt oroligt, knappt något alls och svettades. Men det var faktiskt bara första natten. Sen är det ju nu på kvällen "suget" sätter in. Men jag läser min "motivation" och mitt "mål" jag skrivit här i alkoholprogrammet och det hjälper.
Sedan har jag redan märkt positiva "biverkningar". Jag har en pulsklocka och min vilopuls har redan steppat ner ca; 15 slag i minuten. Magen mår också redan mycket bättre. Jag drömmer så mycket mer utan alkohol också. Antagligen en annan slags sömn.
Hur går det för dig?

@PlingPlong sov också oroligt igår natt (1:a natten). Har mått jättedåligt (typ kräksjuk) idag. Vet inte om det har nåt samband? Men har faktiskt inte haft nåt sug alls (kanske beror på illamåendet 😂) Ska kolla pulsen inatt, har också en sån pulsklocka 👍🏻

@Ken79 Men jag gissar att det kändes skönt att vakna och veta att du fixade det. Hoppas illamående släpper. Det kan säkert ha samband.
Just det här med pulsen har jag noterat sedan länge tillbaka och det är ett av hälsoskälen jag har för att motivera mig.

@PlingPlong Idag känns det bättre, inget illamående. Gick & la mig tidigt, men kunde inte somna förrän på ett par timmar. Sen vaknade jag tidigt 😩 Men pulsen var låg, under 50, alla timmar jag sov 🙌🏻. Hur känns det idag för dig?

@Ken79 Hej! Vad skönt att det känns bättre idag :-)
Jag har sovit riktigt bra faktiskt. Jag är förvånad att det ändå vände så snart. Din vilopuls låter helt ok tycker jag. Vet du vad den brukar ligga på när du dricker? Min brukar ligga kring 70-75 ibland upp mot 80. När jag hållit mig fri några dagar, veckor så ligger den på 55-60 så det är en rejäl skillnad.
Hur går det annars för dig?

Hej @PlingPlong!
Detta med puls när man har druckit... Även om jag dricker 2 glas vin och inte är bakfull nästa dag, ligger medelpulsen så förskräckligt högt, mellan 75-80. Vad läskigt egentligen, det säger att även 2 glas vin påverkar min nattsömn. Annars är det 55-60, som hos dig :)

@PlingPlong har lämpligt nog undvikit att kolla pulsen när jag druckit 🙄 men kollade lite historik & den ligger upp emot 70. Så skillnad blir det minsann! Så skönt att din sömn funkar! Jag håller tummarna att det blir bättre inatt för mig. Hur känns det med suget då? För mig känns det riktigt bra. Bästa av allt är att vakna utan ångest på morgonen & ha energi till dagen.

@rabbitgirl Ja, ett riktigt gift det är. Att det dessutom påverkar hjärtslagen. Fast det påverkar ju hela kroppen så hjärtat får väl anstränga sig mer med att förse alla organ med syre och blod kanske...
@Ken79 Vad roligt att du också noterat detta nu. Det kan ju också bli en motivationshöjare för dig med :-)
Vad härligt att höra att det känns bra för dig med.
I dag har jag vaccinerat mig mot TBE för slantar jag skulle druckit upp - en liten belöning till mig själv.

@Ken79 Tackar :-)
I dag är det lördag igen och jag har inte känt ett endaste sug efter något. Det känns som om jag är inne i någon känslostämning som bara har stängt ute suget. Skönt att det är så faktiskt.
Hur känns det för dig Ken79?

@PlingPlong
Så härligt att få känna så! Det känns på samma sätt för mig. Är inte alls sugen. Konstigt att det kan vara så, kände mig SÅ tvingad att dricka förut. Idag har det varit en riktigt varm & skön sommardag, som jag förut hade firat med alkohol. För att höja stämningen ännu mer liksom… men inte idag. Den blev minst lika bra, om inte bättre. Kunde följa sonen på en oväntad utflykt. Kunde köra bil dit. Så skön känsla! 🙌🏻

@Ken79 Hej igen! Allt känns bra och jag känner att jag verkligen är på rätt väg. Min största motivation är fortfarande det här med vilopulsen. När jag har min pulsklocka så ser jag ju vad alkoholen gör... Vilopulsen är ju nere på 50-55 när jag nu inte dricker.
Varför jag tjatar om vilopulsen är att min pappa, som troligen är alkoholist (han är alkoholist) har ojämn hjärtrytm pga drickandet. (Jag har aldrig bott med honom som barn) Han har fått hjärtat "kalibrerat" men han har fortfarande problem.
Jag har det lite körigt och rörigt då jag samtidigt som jag tar hand om mig själv och jobbar ska försöka ta hand om pappsens sjukvårdsbesök och sjukvårdskontakter...
Jag hejar på dig (och mig) och tycker det är helt fantastiskt att du också kan göra saker som du inte gjort tidigare pga av alkoholintaget.