@a22louas tack snälla för ditt inlägg🥰 man känner sig mindre ensam när någon mer har igenkänning.

Dag 10. Jag kan inte minnas när jag senast var nykter 10 dagar i rad. Jag har en känsla av att jag väntar på nåt. Vet inte vad. Fler vita dagar? Månader? År?
Jag märker efter några dagar med sällskap att jag blir trött fort. Jag drar mig gärna tillbaka och sitter för mig själv och bara är. Jag är lite introvert så ingen tycker det är konstigt att jag vill ha lite egentid. Satt länge och tittade på sjön, tankarna fick fara fritt. Och där kom den: tanken på att jag väntar på nåt. Är det faran som försöker fånga in mig i sitt nät? Kanske, men du kommer gå bet just nu.

Blev visad ett klipp idag där en man kommer in i en bar och snubblar av bara fasen, strax efter kommer frun som även hon snubblar till av bara helvete och river en stol och ett bord i fallet. Jag skrattade i säkert 10 minuter, såå befriande att skratta så tårarna sprutar. Skrattar nu när jag skriver.

It’s been 7 hours and 15 days 💔💔💔
Vackra Sinead O'connor är död.

@Smillans De flesta är väldigt trötta i början. Kroppen behöver återhämta sig och det tar tid. Sedan tycker också många att de får väldigt mycket tid över. Man vet inte vad man ska göra med all tid som blir över när en inte dricker och inte är bakis längre. Kan det vara något sånt inblandad i din trötthet och väntan?

@Amanda L du har nog helt rätt i att man är sliten och kroppen behöver vila. Är lite oroad av tanken på väntan, jag gillar den inte och försöker mota bort den. (Så gott det går)

Dag 11. Nu är jag hemma igen. Skönt att få sova i egen säng. Det var gott att komma iväg några dagar men det var även ganska intensivt med allt som ska ses på några få dagar.
Just nu, här och nu är jag på en ganska skön plats. Ingen stress och ingen direkt oro. Tidigare när jag gjort uppehåll i supandet (låter så groteskt med supande men det var precis vad det var, vill inte försköna nåt) så ville jag fylla tiden med nåt. Jag kastade mig in i olika fritidsprojekt men det slutade alltid på samma sätt, jag kroknade och gick till bolaget. Jag aktar mig för att kasta mig in i saker idag, jag vill ha 100% fokus på min nykterhet. Inga stora förändringar eller påbörjade livstilsändringar, jag vill landa i detta nu. Vem är den vuxna nyktra jag som människa i grunden. Utan att spela roller, arbetsroll, föräldraroll, hustruroll, vänskapsroll, roll roll roll…
Vad gillar jag, vad längtar jag efter, vad gör mig så in i bängen hänförd att jag får gåshud?
Tiden får visa.

Dag 12. Undrar om jag är lite trög så här i början av min nykterhet? När jag konkade in matvarorna idag satte maken igång direkt och blablabla bla blabla. Jag fick säga till honom att lugna ner sig: herregud vad du pratar, låt mig landa. Haha, han blev lite snopen och säkert putt. Jag orkar inte för mycket saker som händer runtomkring mig just nu, jag vill ta en sak i taget.
Solen skiner idag och jag har fått sill och färskpotatis till lunch. Nu ligger under parasollet och njuter. Jag är verkligen glad och lite förundrad att jag inte fått ett rejält sug på annat. Är det för jag bestämt mig? Är det faran som luras lite? Hoppar fram när jag minst anar?
Det är så skönt att krypa ner i sängen nykter, vakna utvilad och inte vilja lägga sig på spåret pga ångest.
Jag mår så bra just nu🌸

Just ja, glömde skriva: jag köpte 2 glassiga magasin idag. Förr älskade jag olika tidningar och satt alltid med näsan i en sån. Det intresset försvann när konsumtionen på annat kom i . Men idag kände jag bara: åh jag vill ha en tidning att läsa✌🏼

Härligt att du fått lust att läsa igen, låter som att du är på rätt spår! Jag kan också vara känslig för kognitiv överbelastning, och nu när jag är nykter vågar jag stå för det och kräva lugn och ro när jag behöver det. Och det leder till bättre mående när man inte övertrasserar energikontot med hjälp av alkohol hela tiden.

@Smillans Hejsan!
Välkommen till dag 13. 😁 Starkt jobbat!

Du frågar om det är faran som luras lite… Yes, så är det så klart. Självklart lurar återfall bakom ett hörn, humör- och energi-svängningar bakom ett annat, och själv har jag nyligen upptäckt att jag plötsligt börjat äta godis de senaste veckorna (planerar ett stopp för det nu… 🤪), osv.

Men viktigast av allt, njut av din nya och bättre tillvaro! Farorna ser säkert olika ut för olika personer. Så länge man är på sin vakt är allting bra. Det är inte dumt att vara förberedd på att någon form av dipp kan komma. Då finns AH här som stöd.

Dag 13. Är hos dotter i huvudstaden idag. Ska vara här ett par dagar och umgås med henne. Så mysigt att spontant bestämma att man ska åka nånstans. Finns inget som hindrar eller stoppar. Idag har vi bara slappat, ätit pizza, smaskat lösgodis och druckit cola zero. Såå himla glad för detta🌼
Imorgon blir det shopping och strosa i stora staden.
Har precis sett klart sista avsnittet på Kastanjemannen. Mycket sevärd, finns på Netflix (tips)

Dag 14. 2 veckor sober and clear🌟 nu börjar jag känna lite stolthet. För mig ÄR det stort. Min orimliga ilska är nästan borta, noll ångest när jag vaknar, sover gott, känner lite mening med vissa saker, noll halsbränna och sura vinuppstötningar, känner mig något i balans men jag har MYCKET kvar. Och det viktigaste kvarstår: jag ska aldrig mer dricka alkohol, det kommer döda mig.
Umgåtts med dotter idag, vi har haft det så mysigt❤️ shoppat, ätit god lunch och middag, sett några avsnitt av bortskämda hemmafruar i usa.
Något som fortfarande hänger kvar är min tröttma. Jag är väldigt trött och behöver vila en del. När vi kom hem till dotterns lgh idag la jag mig på soffan och somnade bums i 2 timmar. Skönt att jag har möjlighet till det, kroppen behöver nog mycket vila efter åratal av rus och stress.
Idag är jag stark!

Grattis till två veckor- det är superbra, du SKA vara stolt. Tröttman kommer att hänga i, och precis som du skriver har de flesta av oss ägnat många år till att hyvla ner orken. Sakta men säkert blir det bättre! Heja dig!

@Smillans Grattis till två veckor! Så bra jobbat! Den där enorma tröttheten i början känns igen, men samtidigt skönt att äntligen få vila?
Så fint att saker blrjar bli bättre i alla fall. 🙏🏻❤️

Dag 15. Idag har jag tänkt på den sista dagen efter. Hur jag vaknade heeelt under isen. Låg med sån fruktansvärd ångest och ville egentligen bara dö. Jag kände så tydligt att jag antingen super ihjäl mig eller att jag tar livet av mig. Jag kände sån hopplöshet och allt kändes så meningslöst. Jag skulle bli bjuden på lunch samma dag som jag avbokade. Låg i sovrummet med persiennerna nere. Nånstans där under dagen kom den inre rösten: du måste sluta nu, det kommer inte sluta väl det här. Bryggde kaffe och händerna skakade lätt. Såg mig själv i spegeln och det var en trött, sliten, plufsig, ledsen människa jag såg. Var gick det fel? Kommer jag kunna rädda detta? Vill jag det? Och svaret var och är JA. Jag vill leva. Jag vill vara frisk och nykter, finnas där för min familj, vara den trygga famn en förälder ska vara. Och finnas där för mig, bära mig värdigt genom livet. Jag har gjort så jävla mycket tok genom åren, men det får ta slut här. Jag förtjänar ett gott liv.
Banne mig!

Tack ni som skriver så snällt och hejar på❤️

Dag 16. Lugn och stilla dag. Det har regnat i princip hela dagen. Ska vi få nån mer sommar tro?
I em var det så mörkt så jag mös till det och tände ljus lite här och där, så mysigt.
Tänker på att semestern är snart slut, börjar jobba på måndag. Det känns ok och jag är redo för hösten.
Har också bestämt att aldrig mer köpa en flaska vin i gåva till någon. Aldrig. Vet ju inte alls hur mottagaren har det. Det blir blommor hädanefter💐
Helt ok onsdag.

Dag 17. Börjar bli lite piggare verkar det som. Har inte sovit middag på två dagar. Vilat har jag, men inte somnat. Har lite energi för helt vardagliga saker. Skriva shoppinglista, åka och handla, slänga i pappersreturen samtidigt, planera middagar, plocka lite hemma, tända ljus, upptäcka att jag missat köpa mjölk, kan sätta mig nykter i bilen sen eftermiddag och åka handla det jag missat.
Livet🌼