Idag har jag varit helt alkoholfri i 96 dagar, med hjälp av Antabus. För 97 dygn sedan ville jag inte leva längre, jag var djupt nere i alkoholens ångest. Jag hade sökt efter hjälp på psykakuten i två dygn, hemskickad 3 ggr med orden, du har för bra värden och har klar insikt i beroendet och vet vad du ska göra. Slutade med två flaskor vin, fin vin minsann för över tvåhundra flaskan, en hällde jag i mig och en med vinglas när den värsta besvikelsen på icke-hjälp lagt sig, funderade på att avsluta livet starkt, ångesten riktigt hemsk - lever ett välordnat o bra liv m make, barn o barnbarn o bra jobb, som tyvärr slirade lite sista tiden där o då.
Lång historia kort, 4:e gången samma dygn efter de två flaskorna vin o ett samtal till min sjuksköterska på vc kommer ambulansen o hämtar mig o åter in till psykakuten, blir inlagd med hjälp av min läkare på vc, tack o lov! Där vände livet! Tacksam för det! Från den mörka avgrunden till Livet, så skönt är det att vara på banan.
Det känns som om min kropp fortfarande håller på och läker efter de senaste två årens ökade vindrickande till den mängd det eskalerade i. Jag sover mycket, lägger mig tidigt om kvällarna, har huvudvärk dagligen (antabusen tror jag, nu nere på lägsta dosen) och vissa ord försvinner från mig.
Fick fantastisk hjälp de fem dygnen jag var inlagd av psykiater och kurator, och fortsatt med KBT efter hemkomst.
Så tacksam för Livet! Tar en dag i taget och dyker tanken på vin upp i huvudet så kort med den, den gagnar inte mig o livet och så som jag hade det i maj månad vill jag inte uppleva igen.

@Ekorren Grattis till 96 nyktra dagar! 🥳🥳🥳 Och grattis till ett nytt liv på många sätt. Och tack för att du berättar - så många kan bli hjälpta av ditt vittnesmål.

Kram 🐘

Tack 🙏 fina ni som kommenterat mitt inlägg, det värmer gott i hjärtat.

Idag har vi haft första bjudningen med släktkalas sedan student början juni 2022. Planerat noga, med förberedelser och söndag eftermiddag med middag och tårta med folköl och olika alkoholfria alternativ, kiviks musteri är min nya favorit. Alla närvarande idag vet om situationen som varit med alkoholberoendet. Känner mig riktigt glad och nöjd och så skönt att jag fixade det utan stresspåslaget som resulterade i vindrickande för att orka fixa till 20 personers kalas.

@Surkärring ja tänk, känns overkligt på något märkligt sätt. Så han vid vinet för att dämpa stressen och för att ”orka alla måsten”, så himla fel jag tänkt och handlat de sista åren. Tack!🙏🤗

Livet tuffar på, med bra dagar och jobbiga dagar. 100 nyktra dagar är passerat i veckan, som vilken dag som helst. MEN, jag drömmer mardrömmar varje natt nu om återfall och att jag är tillbaka och mår riktigt dåligt, känner dagen efter ångest (bakfylleångesten) och det är så jobbigt, riktigt stark känsla. Trodde det skulle lätta,,,
Glad för att vara nykter men har en oro i kroppen som inte riktigt vill ge med sig.