Godmorgon alla härliga kaffekompisar!
Ännu en härlig dag! Dricker gott kaffe, ska snart iväg på jobb. Blir en kvällspromenad i kväll med, men först skapar vi en bra tisdag så Natalia brukar säga!
Fjäril: Åhhhhh, kattungar, så synd att det inte går att lägga ut bilder här på forumet. Vill gärna gosa med kissarna.

Tisdag morgon med blå himmel och gott kaffe i koppen. Gårdagen blev ganska späckad men jag hann med allt viktigt som stod på mina listor. Det innebar dock att min partner och jag lagade middag vid 21. Inte helt optimalt. Hade lite svårt att somna sen men det gick så småningom. Jag gör oftast en kvällsritual med avslappning och ett tänt ljus. När livet ser ut såhär så är det egentligen helt självklart att det inte finns plats för enheter. De skapar sämre sömn och gör mig tröttare och stjäl tid. Det känns så bra att äntligen ha ändrat dessa vanor. Önskar er en fin tisdag !

Godmorgon ☕️alla. På väg till jobbet efter en (som vanligt) tidig morgon, idag med gymträning. @Natalia, hoppas 🙏 du fick sova lite till. @prinsessa, härligt med kvällspromenader såhär när sommarvädret hänger i. Verkar som om större delen av vårt avlånga land har underbart 😍 väder i veckan ☀️. Ska försöka hinna med ett kvällsbad varje dag 👍. @Fjäril81 hoppas dina kissar 🐈‍⬛ mår bra. @Påvägmothälsa, visst är den här känslan av att inte dricka hursomhelst och närsomhelst helt fantastiskt 🙌. Jag firar 🥳 åtta veckor idag, åtta veckor av först avhållsamhet i exakt två, sedan sakta en liten upptrappning mot en möjlig acceptabel konsumtionsnivå. Och jag känner en sorts tacksamhet över hur bra jag mår (även om det finns en hel del i livet som spökar och är problematiskt) och över de små sakerna i livet. Som tex morgonkaffet!
Ha en underbar tisdag!
🌻

Godmorgon igen!

Jag vill säga att jag tycker ni är duktiga med er måttlighet här i stugan. Att gå från som endel haft, en dagligt hög konsumtion till såhär pass måttlig antal enheter och minskade tillfällen är riktigt bra 🙂
Hur upplever ni att sug beter sig nu när ni hunnit komma igång med de här nya rutinerna?

Jag och kissarna sov mellan ungefär 7-8 innan den ena terroristen 🐈‍⬛ väckte mig igen. Han är omöjlig för mig att sova förbi. Han tvättar mig i ansiktet, gosar i ansiktet, lägger tassar i ansiktet, stoppar morrhår i ansiktet som tjittlas och buffas med sin pansarnos tills jag helt enkelt vaknar. Han kan liksom borrar in sin pansarnos i sidan där jag är tjittlig och buffar uppåt, buffar upp ena armen och av hela täcket. Jag fixar icke att sova igenom det.
Men han är så söt 🥰 och jag accepterar läget. Jag accepterar även den bristfälliga sömnen och att bredbandet ligger nere.

Det kommer inte bli en produktiv dag men är glad att jag har tid att vara trött och att dagen inte ställer några akuta krav på mig. Det är ett fint väder och jag ska ägna den åt ro i solen och ta med picknick nån vända till natur o vatten. Men jag får icke glömma att hämta ut sömnmedicinen 🙃

Och jajamen, nu skapar vi en fin tisdag och inga enheter för mig idag.

@Natalia Tack 🙏 för pepp. Hoppas din dag blivit så bra som den lät. 😊Det här med sug: Jag känner faktiskt inte särskilt mycket sug. Det händer såklart men jag lärde mig ett knep ifrån Alkoholprogrammet, att liksom känna efter hur suget känns, att tänka på det utan att agera. Oftast går det då över efter en liten stund. Om inte så försöker jag göra något annat, fokusera på att göra något. Då går det också över efter en stund.
Ha en fin kväll
🌻

Tjo

Det här är inte en allert dag och utebliven sömn känns vid. Den energi jag haft har gått till att samtal med de olika parterna som kan ha med mitt uteblivna bredband att göra. Började med bredbandleverantören imorse men blev raskt hänvisad vidare och ytterligare vidare till jag lite mer envist återvände till bredbandsleverantören som då gjorde ett grundligare detektivarbete och sedan en felanmälan. Blir lite less. Det var precis nyligt som det låg nere nära två veckor. Uppkoppling för jobb med dator går ju alltid att låna men det här serietittandet de sena kvällarna är lite av ett sällskap för mig som gör hemmet levande när jag nu bor ensam. Min exsambo var ett super-MacGyver-it-proffs. Saknar honom lite extra sånahär tillfällen 🙃

Landade med picknickfilten vid natur och vatten för nån timme sen. Det är en fin dag. Idag blev jag inbokad på introduktionsdagar för ett jobb på timmar som nog kan vara ganska trevligt. Om det nu inte skulle gå vägen med de fasta jobben jag sökt så blir timvikariat ändå en backupp medan jag fortsätter. Det har gått lite fort och hade inte väntat bli kallad till så många intervjuer så snabbt. Det blir till att ställa om mentalt ungefär lika snabbt.

Det är iaf en riktigt skön kväll här vid vattnet. Hoppas ni också får en skön kväll 💕

@Natalia Hej på Dej. Stönigt med bredbandet 😢 Men det måste dom ju fixa? Har du en nätägare och en leverantör som skyller på varandra? Jag har Telia rakt av, bara en att skälla på 😁 Men det funkar, peppar peppar. Viktigt då jag jobbar hemifrån 100%. Ha en fin kväll. Kram på Dej.

Ja lite så @Källarmannen, och den stackars routern har blivit anklagad hela dagen men den verkar dock vara helt oskyldig. Nåt har gått snett. Det värre är att det kan ta flera dar innan vad det nu är blir åtgärdat.

Blir nästan själv förvånad över hur konstigt det blir för mig att inte kunna se serier här på kvällen. Blir så tomt utan tvn på i bakgrunden!
Ska ta med kissarna och bädda ner mig i ett annat rum och kika serier via mobilen och savsluta med lite rogivande alphavågor sen före sömn. Känns mysigt 🙂

Ikväll har jag åter sömnmedicin och får med större sannolikhet så några fler timmar sömn 🥰
Hoppas ni också ska få sömn inatt.

🙂

Igår hann jag varken se klart serieavsnittet eller lyssna på meditativa musiken. Slocknade tidigt och mitt i serien. Med stöd av sömnmedicin men den är ett tacksamt ont som inte ger alldeles för jobbiga biverkningar 🙏 Och framförallt inte är narkotikaklassad. Undantagslöst väckte min ena terrorist mig redan 3.30 och kl 4 erkände jag mig besegrad och gick upp. Det är tidigt men har iaf fått sömn 🙏

Sitter på balkongen i friska luften med morgonkaffet, glad över att jag inte valde enheter igårkväll. Ska ha en stund här ute i mörkret och friska luften. Det är mysigt men ska snart krypa ner en stund och ta vid serien jag inte hann se klart och passa på att lyssna på lite meditativ musik på morgonkvisten istället. Ska passa på att ha en lång, skön morgonstund.

Godmorgon i stugan, nu skapar vi en ny fin dag ❤

Godmorgon alla! Här är det många inlägg att läsa ikapp under en dag 🙂 Skall ta bilen till jobbet idag och föreläsa på annan ort i eftermiddag. Därför har jag inte så mycket tid att skriva idag. Det är en tänkvärd reflektion att vi är så många som gått från dagligt bruk till så mycket mer återhållsamt. Värt att bli påmind om, och glad!! Önskar alla en fin och nykter onsdag

Jag tycker det är en stark utveckling @Påvägmothälsa! Och till er i stugan som nu fixar det här med måttligt drickande vill jag ge en klapp på axeln. Glöm inte vilken förändring ni gjort👍

Godmorgon godmorgon alla! Nu dricks det gott kaffe framför morgontv. Ångrar sannerligen inte att jag inte drack igår. Känns bra. Snart iväg på jobb. Nu skapar vi en bra dag alla härliga kaffekompisar och katter! :-)

@Natalia Du är en lika duktig kämpe Natalia 🙂

Oj vad det var trögt att gå upp men nu är det gjort! Kaffet är varmt och gott och äpplena lyser på äppelträdet, genom mitt fönster. Idag har jag extra mycket på jobbet men har planerat väl så jag tror att det skall gå bra. Det blev enheter igår trots annan föresats, men bara 1,5. Att dela på en liten flaska är inte något vi gjorde hemma förr, men nu är det andra tider. Idag blir en nykter torsdag! Önskar er en fin dag, imorgon är det fredag 🙂

Lite sent godmorgon ☕️; tog en liten jobbsatsningar. Låter som om alla har det ganska fint i kaffestugan 😊. Tack för axelklappning @Natalia, men instämmer med @Påvägmothälsa, vi kämpar alla. Hoppas du fick sova gott. Visst är det en märklig skillnad @Påvägmothälsa, att en kan ta bara ett glas och inte gå igång och dricka mer.
Ha en fin dag
🌻