Godmorgon godmorgon! Blev en måttlig fredag, det känns bra. Kaffet smakar gott idag och nu är det morgontv och snart ska jag ta en promenad i det underbara septembervädret.
Från att ha druckit varje dag och ganska så många enheter så går det framåt, det är jag glad för! Nu har det varit en del arbete, vilket hjälper till att hålla mig på mattan.
Ha en finfin lördag alla fina i kaffeklubben!

Godmorgon Kaffekompisar.
Idag är det lördag och jag vaknar kl 8 efter att ha sovit gott i mer än 8 timmar.
Det kändes inte det minsta tråkigt/ jobbigt / svårt att avstå fredagsvinet - tvärtom, jag kände mig duktig och skärpt.
Annat var det förra fredagen- jag hade druckit första glaset kl 16 när jsg slutade jobba och sen hade det fortsatt i full rulle.
Vi hade tittat på Fångarna på Fortet kl 20 - men dagen efter kom jag inte ihåg någonting av programmet - så jag fick smygtitta om det på lördagen om nåt skulle komma upp.
Gud vad skämsigt att inte ens komma ihåg vilka deltagare som var med..
De två tomma flaskorna sprang jag ut med till återvinningen - och ställde de andra lite mer glest så det inte skulle synas så mkt att 2 försvann..
Jag är glad att jag tog det här beslutet - 3 mån utan alkohol - och SEN ska jag - SKA - lära mig dricka måttligt och inte för ofta.
Det ska gå.
Önskar alla en fin solig somrig helg ☀️☀️

@Fia L Din fredag igår låter så mycket trevligare än förra fredagen! Skönt att vakna fräsch och komma ihåg gårdagen. Tänk vad din kropp och hjärna tackar dig för att du är snäll mot dig själv!
Nu skapar vi en bra lördag som Natalia säger!

Hej alla vid kaffebordet. Så spännande att läsa alla reflektioner om daglig incheckning eller glesare och vad det står för.
Eirene, härligt att du lyfter blicken och ser framåt, du har ju gjort en så fantastiskt bra förändring hittills. Natalia - intressant med tanken att skriva här kan verka triggande, det är ju inte bra. Viktigt att identifiera dessa tankar.
Själv har jag ju skrivit flera gånger om hur fyrkantig och strukturerad jag är, och behöver vara, för min hälsa. Samtidigt tar mina rutiner en avsevärd del av min dag, varje dag, så de jag väljer skall vara bra för mig. Just nu trivs jag väldigt bra med att skriva här och njuter av vänlighet och uppmuntran och vill också själv bidra till den goda stämningen.
Med detta sagt och med hänsyftning till transparens så uppfyllde jag inte min målsättning helt igår, det blev tre enheter istället för två. Min partner var inte hemma och jag vet att det är lite svårare för mig då. I alla fall, jag mår inte dåligt idag utan funderar på hur jag skall bli ännu bättre på att göra bra val i framtiden. Även om jag spräckte min dagliga budget så spräckte jag inte veckobudgeten. Jag fortsätter på min utstakade väg! Önskar alla en härlig helg!

Hello!

Min dag startade kl 3 igen 🙃 mitt i natten. Har svinont i huvudet och kroppen. Feber. Träningskompisen har lyckats smitta mig. Sällan jag blir sjuk. Eller sjuk vet jag inte, det är bara feber och värk. Är ett skönt väder igen. Ska inte anstränga mig så mycket idag men att vara ute i friska luften skadar aldrig. Ska ta dagen som den kommer utifrån ork och lust.

Nu skapar vi en fin lördag 🥰

Måste tala om att jag tycker om att ha feber. Blir så behagligt lugn och lite tröttare än vanligt. Låter kanske konstigt men för nån som jag som i princip aldrig blir sovtrött på naturlig väg är det en tacksam och skön känsla att krypa ner i soffan med täcket och vara småfrusen och öm i kroppen.
Har varit ute och farit runt med träningskompisen en sväng tidiga kvällen och det var som sagt han som smittade mig så om Piff & Puff åker på äventyr i samma bil gör iaf ingen av oss värre. Gemensam sjukstuga på hjul 🙂

Skippade min sömnmedicin för jag tänkte att febern kunde bidra till sömn. Men det är inte att ge sig på.
Hoppas ni sover gott så ses vi imorgon 🥰

@Natalia Det gick bra med avmastningen trots högt vattenstånd vilket komplicerade det hela. Vi har en väldigt trevlig segelklubb så en får alltid hjälp av kloka människor, det är helt fantastiskt! Sen badade vi och vattnet var ljuvligt. Dagen började dimmigt men blev väldigt solig och varm sen. Nu ligger mast och bom i maststället och det känns väldigt bra!

@Natalia Nästa svar. Jag kan känna igen mig lite i det där, ha feber och känna sig trött och slö. För mig kan det också bli en "ursäkt" att ta det lite extra lugnt. Hoppas verkligen att du mår bättre idag.
Härhemma har jag tagit en tidig morgon som jag mår bra av, fastän jag är ledig. Det skall bli fint väder idag och jag kanske tar ett bad idag igen. Efter avmastningen igår bjöd vi våra medhjälpare (bonusdotter och kompis) på pizza och jag konsumerade mina två sista enheter för veckan. Landar på sex som är min budget för veckan. Tittar bakåt och ser att jag i princip hållit den sedan min månads uppehåll under sommaren. Mycket nöjd med detta! Tackar alla i detta forum för pepp och stöd.

Hoppas ni alla haft det bra trots sjukdomar och jobb med långa master. ☺️
Jag är nöjd med min första alkoholfria helg.
Jag köpte Alkoholhjälpens tips rakt av att inte dricka på 3 månader.. det känns väldigt långt men har man bestämt sig så har man..
Jag vill också gå ner i vikt och tror att det kan vara till stor hjälp att skippa vinet.
Är det någon av er som dricker alkoholfritt vin?
Tips på vitt / rött isåfall?
Eller är det en trigger?
Önskar alla en skön söndag - jag ska ut och slåss med myggen, måste klippa gräs o rensa ogräs..
🦟 🦟🦟

@Påvägmothälsa Tack 🙏 Jo, det går väl sakta men säkert framåt. Trots lite enhet i helgen så har jag vaknat utan illamående och ångest på morgonen. Hoppas jag kan hålla söndagen helt ren, vet ju hur gått det kommer att kännas, så egentligen är det ju en ickefråga rent logiskt. Problemet är ju att alkohol inte är logiskt. Har en hel del bilkörning i eftermiddag så det borde fungera. Ha en fin söndag alla.

@Fia L i början blev det lite lika för mig och det berodde på att när jag sparar ett inlägg och sen backar ur ut via mobilen så kunde det se ut som samma inlägg låg kvar som opostat och då sparade jag igen.

@Källarmannen det är skönasöndag idag och imorgon måndag igen. Då vill man inte vakna bakis. Men beroenden är egentligen väldigt logiskt. Det ropar och vill bli mättat. Förutsägbart och enkelspårigt. Men jag vet själv att det inte alltid är logiskt att jag väljer att svara på det. Vill uppmuntra till en enhetsfri söndag. Du vill inte ha alkoångest imorgon ❤