Jag har en mamma som precis har åkt fast för rattfylla. Vi har god relation i allt och nära kontakt. Men när jag fick reda på denna händelse så var det många lögner innan jag insåg att det var just rattfylla hon hade åkt fast för. Hon har än inte erkänt att hon har stora problem med sitt drickande. Det var jag som fick modet nu äntligen efter 30 år att säga att det är ett problem, har alltid varit och är ännu.
Jag har uppmanat henne till att ringa o ta hjälp med sitt beroende och hon he sagt att hon ska göra det.
Jag undrar mer nu vad jag kan ha för krav, både innan hon tar hjälp och när hon fått modet att ta hjälp. Kan jag vara den som rensar hennes hem på alkohol? Eller uppmana att hon absolut inte ska ha alkohol hemma.
Jag har två barn och där har jag absolut krav hur hon ska va o bete sig när hon är med dom. Hon har inget körkort längre så hon kan heller inte hämta mina barn från skolan längre. Men vad kan jag ha för krav på henne. Hon är i förnekelsestadiet rejält nu, så lite svårt att nå ut till henne
Mvh

@byrålåda456
Jag vet inte vad du ska ha för krav på henne men jag tror inte att det hjälper eller att det är rätt att rensa hemma hos henne. Hon "äger" sitt liv.
Det du kan ställa krav på är ju vad hon får göra i ditt liv, för där har du rätt att sätta gränser.
Kanske inte så tryggt att hon kört dina barn tidigare.
Var rädd om dig.

@byrålåda456
Hej, fint att du hittat till detta forum. Att få ur dig.
Hon skäms säkert för rattfyllan, och det är förståeligt att hon inte berättar om det, att det som det verkar kommer fram på annat sätt. 30 år är länge med ett beroende, undrar hur både hennes kropp och psyke mår.
Och kraven ja, svårt och jobbigt område ... Som jag ser det kan man uppmana att söka hjälp, men det kan man som anhörig inte bestämma att de gör. Hon säger att hon ska göra det, och jag håller alla tummar och tår att hon gör det. Att så sker. Hoppas hoppas.

Jag är inne på Snödroppens linje vad gäller att rensa hennes bostad från alkohol, att det inte hjälper. Är det så att hon inte vill söka hjälp, kanske hon i stället börjar smussla / smyga med alkoholen gör sitt yttersta med och ser till att det inte hittas - det kan finnas alla möjliga fyndiga sätt att se till att få sin alkohol vid ett stort beroende. Tyvärr. Jag har sett och hört mycket.

Det kravet du trots allt kan ha som jag ser det, är det du själv nämner då det gäller dina barn. Nämligen hur umgänget mellan barnen och deras mormor ska vara. Vad du önskar i detta. Hur du vill att hon ska vara då dina barn är omkring henne. Där tycker jag att du har all rätt i att du sätta gränser. Gäller ju framför allt deras trygghet.

Då det gäller skola och hämtning - har du sagt till skolan vem som får hämta barnen?

Sköt om dig.
KRAM.