Jagorkarinte9

Hej, ser att jag varit registrerad i flera år men det har varit glest mellan gångerna. Ska nu försöka ta ett krafttag mot mina urusla alkoholvanor. Igår drack jag ensam, boxvin, nästan två liter. Idag ångest, skam, mår fysiskt illa och är så besviken på mig själv, att jag är så svag och värdelös. Har ringt alkoholhjälpen idag och bara grät och grät. Hjälpte, väldigt bra samtal. Ska kanske försöka mig på tre månaders alkoholfrihet.

Smillans

Hej @Jagorkarinte9 ouff så jag känner igen mig. Ångesten som nästan kväver en. Jag bestämde mig för 12 veckor sen att nu räcker det! Började skriva här och framförallt läsa många trådar. Det gav mig hopp, jag insåg att jag är inte ensam.
Ge inte alkoholen det enda jag själv kan bestämma över, mitt liv. Försök att vara bestämd med ditt mål om tre månaders nykterhet till att börja med. Du fixar det, jag vet det. Ta hand om dig och var snäll mot dig själv❤️

Jagorkarinte9

@Smillans tack så hemskt mycket för ditt svar. Jag försöker navigera i mina tankar och läser inlägg, har börjat med alkoholprogrammet och tänker att jag ska försöka avhålla mig i tre månader men kanske ha ett snävare tidsperspektiv - typ en dag i taget. Har läst att folk återkommande skriver om att de somnar nyktra och vaknar nyktra och det känns som en liksom lyxig sak att göra för sig själv, att unna sig det. Försöker vända på perspektivet - att unna sig något bra istället för att ge sig själv något dåligt (som ju alkoholen ofta blir).
Vi kämpar på, heja oss. För mig är det väldigt hjälpsamt att inse att det finns så många av oss som kantrar ibland och att vi bara kan försöka att ändra på det som inte fungerar.
Kram 🤗

Ny dag

@Jagorkarinte9 Vad bra att du skriver här! Det är ett första steg och mycket hjälp och pepp finns att få. Ta en dag i taget, lova dig själv varje morgon att idag är jag nykter! Detta hindrar inte att som målsättning ha tre månader utan alkohol, det rekommenderas eftersom både kropp och knopp behöver komma i balans. Efter tre månader kommer du förhoppningsvis må så mycket bättre av att slippa dricka att du tar ytterligare tre månader. För mig funkar det tankesättet bättre än att nu säga jag ska aldrig mer dricka en droppe. Det blir så oöverstigligt på något vis. Jag vill bli hon som inte dricker för att jag mår så mycket bättre. Jag har varit medlem här länge och gjort flera försök. Jag kommer dock aldrig att ge upp och har kommit till en gräns där jag är sjukt trött på alkoholens effekter. Både före, under och efter. Jag är värd ett bättre liv än så! Fortsätt skriv så hjälps vi åt. Kram

Himmelellerhelvette

Hej @Jagorkarinte9! Vad bra att du skriver. När jag slutade dricka för 14 månader sedan testade jag tre månader. Det var det bästa jag gjort. Under de första månaderna fick jag många upplevelser om hur bra livet var utan ångesten, dimman i huvudet, planerandet av när jag skulle kunna dricka nästa gång och hur mycket med mera. Jag ökade min tremånaders period med ytterligare tre månader, det fanns inte en chans att jag var redo att prova dricka igen, var livrädd för att må så dåligt som jag gjorde när jag slutade dricka. Med tiden som gick fortsatte jag känna hur mycket jag slapp genom att inte dricka. Tänkte ändå att jag skulle ta något glas till sommaren men tiden läkte den tanken och jag kom till insikt med att jag aldrig mer vågar riskera att må så dåligt igen. Jag ser filmen framför mig om hur jag tror det skulle gå och den filmen är en mardröm.

Jag önskar dig verkligen känslan av att ha druckit färdigt. Den infinner sig inte för alla i början men den kan växa fram om man tror på processen. Kram

Jagorkarinte9

Tack för all fin pepp! Det går upp och det går ner. Just nu går det ner för jag följer inte ens mina två regler som jag satte upp: aldrig dricka ensam för det är då jag helt tappar kontrollen och aldrig dricka boxvin (omöjligt begränsa mängden för mig då). Igår gjorde jag båda delarna och känner sådan skam inför min tonåriga son som liksom får stå ut med en berusad mamma. Inte så att jag blir aggressiv men det räcker ju gott med att jag sluddrar och somnar i fåtöljen. Jag fattar inte varför jag gör så här, faktiskt ser till att skapa möjligheter för att kunna bete mig på detta sätt. Jag vill ju inte vara en person, som har ”problem med spriten”.
Jag känner bara att jag vill vara barn igen och bli omhändertagen. Oerhört omoget, jag vet.

Ny dag

@Jagorkarinte9 Välkommen hit! Ett första steg i rätt riktning. Jag vill heller inte vara problemdrickare, jag vill också vara liten och omhändertagen igen. Vill också ge min familj närvaro…. Just nu är jag med hög ångest men nykter igen. Jag har försökt i många år, men fallit tillbaka. Läs i min tråd, det har gått si och så över tid men jag ger aldrig upp och hoppas du vill hänga med på mitt nytag. Önskar att du få en nykter kväll så att ☕️ smakar gott imorgon. 🥰

Jagorkarinte9

@Ny dag
Jag har läst mycket av det du skrivit och blir väldigt inspirerad! Just nu går det bra, dricker inget på vardagarna och måttligt på helgen (med det har ju iofs bara gått typ 1,5 veckor så det är ju inte mkt att skryta med) och kanske går det att hålla det så om jag har tillräckligt många kontrollstationer runt mig så att säga: inte dricka ensam och ur box. Upplever just nu att vinet inte är så viktigt men ser å andra sidan fram emot imorgon fredag då jag ska dricka lite sådant till middagen med familjen.