@Wind
God morgon.
Jag har inte varit i din situation med en initiativförmåga av den andra att söka hjälp. Kan dock mycket väl förstå att det rör till saker. Mer saker att tänka på samt arbeta med. 🌺

För jag tänker att som medberoende är man ju "van" vid vissa saker och om läget varit samma väldigt länge rubbas allt ju. "Jamen, hallå, vad händer nu?! " ... Fastän det är något bra som att den andre söker hjälp. 🤔🙏

Skulle det vara klokt att du nu söker dig till någon som jobbar med anhöriga, vad tror du om det?
Då han nu verkar arbeta med sig själv, tänker jag. Vi anhöriga påverkas ju något enormt.

Kram,
och ha en bra dag.
💜
// Tröttiz som inte vill köra till jobbet ...

Hej

Att söka hjälp för min skull isåfall
Inte för att få han och mig ihop igen om du förstår. Jag är helt slut på energi och vill ha mig tillbaka. Jag är så less på allt surr i huvudet just nu.

Mvh wind 🙏🌹

@Wind
Godmorgon. Förstår fullt ut dina känslor en sådan blandning av glädje, oro och hoppfullhet. Mitt råd är att låta det ta tid, ge varandra tid för att se vad som händer.
Jag har många gånger tänkt och agerat utifrån att mitt ex varit nykter och rusat tillbaka för fort vilket har resulterat i att jag rasat längre ner när nykterheten tog slut, vilket det gjorde för honom flertalet gånger. (Menar inte att det behöver vara lika med ditt ex men chansen finns tyvärr)
Så ge dig och även honom tid att jobba med er själva, så kanske det finns något nytt och bättre att bygga på senare om ni båda vill det.

Hoppas att du får en fin dag. 🌺

Tack för ni tog er tid att svara
Så fint av er stort tack 🙏🌹😃

Ja jag känner ett stort behov av att angagera mig i mitt och det tar verkligen emot när jag tänker på att springa tillbaka in i det igen. Men visst är det svårt?! Massa känslor åt olika håll
Usch 😬🤯
Jag ska ha samtal med en kvinna framöver som arbetar med våld mm i relationer så jag får lämna allt där så kanske jag kan få mitt hjälpt 🙏

Är tacksam att jag ändå känner behov av att få ha mig och mitt

Kram wind 🌹

@Wind
Så kloka tankar. Min första tanke är att du har tagit såna stora kliv framåt, det märks i sättet du är rädd om dig själv ❤️🙌. Så fint att se.
Tänket att det är väl jättebra att han sökt hjälp och jobbar med sig själv, kan du inte bara låta det vara så utan att behöva tänka kring hur du ska göra. Skjut fram allt det där.
Du ska prata med någon som kan våld i nära relationer, det var en jättehjälp för mig. Hoppas du fortsätter skriva, det är så fint att följa sin resa och dina kliv framåt.
Kramar