@Ny dag Härligt med brasa och våfflor. Ja, tänk att det där suget ska pocka på…
Igår gick det som en dans, men idag och i skrivande stund finns ett irriterande småsug i bakgrunden. Hamnade på en julmarknad i förmiddags och köpte lite olika julkryddade tesorter, grönt och roibos. Te är min räddning när suget sätter in. Nu håller vi i denna dagen oxå💪🤗

@Ny dag Femte nyktra veckan! Wow vad bra💪🏻 Du gör det så bra! Så härligt med skidåkning. Jag åker inte skidor men det verkar så himla härligt! Även om man har slutat m alkoholen så blir man ju inte av med allt det som man inte trivs med när det gäller kroppen. Men den största vinsten är ju att inte dricka. Ha det fortsatt fint i fjällen!

Kram❤️

Nu startar 6e nyktra veckan, lite stolt är jag över att ha fixat 35 dagar men det skulle kännas bättre om det vore 350.. men jag strävar dit och nån gång så…. Men en dag i taget. Idag är jag nykter, ska köra bil ikväll så det är inget att fundera på. Har dock 👿😈 tankar men intalar mig att det är min sjuka del av hjärnan som kämpar för sitt liv och den delen ska ju faktiskt bara hålla käft!
@Vinägermamman ❤️Julmarknad låter urmysigt, hoppas kunna gå på en till helgen. Te är också min nya dryck och jag börjar tycka det är riktigt mysigt, dricker alltid te med familjen när alla måsten för dagen är slut. Hjälper till att skapa ro i kroppen inför läggdags. Har också lyxat till det med olika teer. Det där småsuget 👿😈, jag har det med och det är så jobbigt 😩. Men du, du är inte ensam…..
@Varafrisk ❤️ Den största vinsten är att inte dricka men allt det där bakom måste också bearbetas. Men just nu är fokus på nykterheten, måste bli tryggare i den först och att kunna stanna i ångesten utan att dricka dvs övervinna suget när det blir pust och stön. Jag försöker härleda mina känslor men det är inte så lätt alla ggr. Kram till dig🥰

@Ny dag Jag tycker också det kan vara svårt att härleda alla känslor, ibland undrar jag om jag letar för mycket? Kanske det räcker att stanna upp, fundera på vad suget kan komma ifrån, vad som kan ha triggat och kommer man inte på det så kanske det får vara okej att man inte vet denna gången, kanske kommer det till en lite senare? Jag har kommit på sug som kommit för att jag gått förbi en gammal ölburk i solen som påminner om njutningen en solig varm härlig dag, det har väl inget med underliggande känslor att göra? Så alla sug har nog inte med underliggande känslor att göra eller vad tror du? Att sedan lära hjärnan att man inte behöver det där extra utan att dagen är lika solig och härlig utan ölen och att dessutom veta om att det inte är bara den ölen man vill ha och sedan spela fram filmen till hur man mår dagen efter. Jag har fastnat i många sug den senaste tiden och det är så överjävligt frustrerande! Att jag behöver gå igenom allt det här igen bara för jag slutar röka! Jag kan fortfarande inte riktigt tro på att det är detta jag brottas med men det måste vara att beroendehjärnan inte bryr sig om vad för substans?

Idag är du på dag 36, du kämpar på så enormt bra! Du verkligen matar dig själv med att detta ska gå, du visar på alla sätt att du verkligen vill bli den som inte dricker. Du är stark och jag följer dig på din väg❤️

🤧 feber och ont i halsen och ha varit det hela veckan därav låg aktivitet här på forumet. Nästa vecka blir det prövningar för min del och jag vill klara dessa utan att falla. Stålsätter mig, ska tänka på att äta, dricka ordentligt samt vara beredd att skrika nej! Kram, idag blir en nykter lördag

Och idag har jag den där ångesten och rädslan för att inte klara långsiktig nykterhet. Men jag kämpar på även om det inte innebär att jag vill dricka nu utan jag tänker längre fram. Måste lära mig en dag i taget och stanna där.

@Ny dag Var här och nu❤️ Nu har du precis varit sjuk och då kan man lätt känna ”tråk” känslor. Om några dagar mår du bättre igen när du börjar krya på dig och då kommer det börja kännas ljusare tror jag. Det finns många som varit nyktra i flera år som fortfarande inte lovar sig mer än att vara nykter idag. Jag tänker att det är lite bra att du är rädd för det betyder att du har respekt för vad alkoholen innebär för dig och du vill inte dit. Jag har varit jätterädd många gånger, typ som att ett glas vin ska hoppa på mig och trycka sig ner i min strupe! Det är konstigt att bli så rädd och jag har inte riktigt fått grepp om hur jag kan känna den rädslan. Men jag tror det är bra att jag är rädd för annars hade jag kanske vågat prova dricka??? Kram❤️

@Ny dag Kanske tänka i två spår. Ångesten och oron spår 1, alkohol och oro för att dricka spår 2. Att separera dessa två spår. Att du känner en ångest och oro för att ha så även framåt, inte bli kvitt dessa känslor. Spår 1. Att det ska leda till att du ska börja dricka för att slippa känna ångest och oro. Spår 2. Om du kan fokusera på att hantera och jobba med spår 1, så kommer det inte att leda till spår 2. Det är i spår 1 som du kan lösa så att spår 2 inte inträffar. Fokusera på spår 1. Om du fokuserar på spår 2 och oroar dig för att börja dricka, kör du över det som du egentligen behöver hantera först. Om du jobbar med spår 1 så kommer inte spår 2 att inträffa. Så en sak i taget. Börja med grunden och reparera den. Då kommer bygget att bli stadigt och stabilt. Steg 1. Med ett tak som skyddar mot regn och rusk, steg 2.

Sköt om dig! Och fokusera på rätt sak❤️🎄🤎

@vår2022 🙏❤️ vad du är klok som vanligt, det är bara så svårt när ångesten o oron faller över en. Då är det lätt att misströsta. Jag har ju fallit så många gånger men blir i själen än mer övertygad om att jag vill leva ett nyktert liv. Jag hade en sårbarhet från första början och denna gör att jag överhuvudtaget aldrig borde provat sinnesförändring i form av alkohol egentligen. Kram till dig och tack för att du stöttar.
@Himmelellerhelvette ❤️🙏 Rädslan kan ju också vara en försvarsmekanism…. Kram 🥰

@Ny dag Ja, man blir lite som i en annan värld när ångesten och oron trycker på. Men om man då kan ha mantrat att fokusera på steg 1, så kanske trycket minskar. Att man liksom rycker bort sig från steg 2. Värt att prova😁.

Ha en fin andra advent!❤️

Och man klarar av mer ångest än man tror, den klingar alltid av efter en topp. Att man inte behöver ta till alkohol för att mildra, den kommer bara att stegra ångesten efter en stund. Den blir värre. Kram❤️

@vår2022 🙏❤️ blev bara så chockad över hur starkt den kom, precis hemkommen från lite handling och promenad med maken och är helt slut, nästan så jag skakar. Så tacksam över din ord! Och nej, ångest är ju inte farligt men hmmmm så hmmmm jobbigt att genomlida men jag ska klara detta och det blir bättre bara jag fortsätter låta bli giftet! Vet ej varför just nu???? Alkoholhjärnan är oberäknelig….

@Ny dag Tänker att hjärnan har fått den inlärningen att ta till alkohol så fort det kommer känslor som man vill kapa. En så djup inlärning som hjärnan aldrig glömmer, för det enda den vill är att få en belöning i form av alkohol. Sedan kan hjärnan triggas än mer om man har massor av tankar på alkohol, det skapar sug. Det som hjälper är nykter sammanhållen längre tid så att känslohjärnan börjar lugna sig och inte pocka på så mycket. Även att försöka fokusera på annat än kring alkohol. Håll i och håll ut nu och ge dig själv nykter tid. Det tar tid för att få balans och återhämtning i hjärnan. Kämpa, kämpa det kommer att vara så värt det! ❤️

@Ny dag Godmorgon❤️Hoppas du sovit gott och att du kommer må bättre idag. Jag tänkte att det var alkoholdjävulen som höll på att kvävas när jag kände så, som att han nu gjorde allt i sin makt för att få mig att dricka så han kunde få ny luft. Och så tänkte jag att jag ska fan svälta ut honom, han kan ligga där med sin ångest tills han är helt utsvulten och inte plågar mig mer. Det har funkat bra för mig att måla upp det scenariot och nu är det som att det kommer en suck från honom någon gång ibland men han är så utsvulten att han inte orkar mer än så. Skulle jag däremot ta ett enda glas vin så blir han pigg och alert och tar över hela mig på en gång. Det krävs så pyttelite för att han ska få tillbaka alla sina krafter till att förstöra mitt liv. Kämpa på, svält ut den jäveln!
Kram❤️

Måndag igen och ny vecka. Trött och lite hängig efter tuff helg med ångesten. Men glad över att jag varit i ångesten, lärt kroppen att inte döva med a. Tänker att detta kommer bli utmanande men en del av processen. Känner mig sårbar och hudlös just nu. Men fortfarande fullt övertygad om att jag vill vara nykter tillsvidare. Kram till alla kämpar här, så tacksam för detta forum!