@marshmallow11 tack för ditt svar! Det är så sant att det kan gå snabbt! För något år sen så var jag mer inne på att försöka lära mig dricka måttligt. Men nu, sorgligt nog, börjar jag inse att ”min bästa och värsta vän” måste dra för alltid 🙄

@Flarran tack för ditt svar! Yes kämpar på här, och detsamma till dig! Angående kallduschen du och @marsmallow11 skrev så är jag högst tveksam till för min del-avskyr kallduschar 🙈😂😂 men ska försöka hitta substitut och andra saker när suget kommer! 🩷

@pinglan_not Idag har det varit en ok dag, men tankarna förs alldeles för ofta till vin, men jag är helt bestämd i att absolut inte dricka. Men jag reflekterar över hur hjärnan går på gamla vanor, "nu ska jag hem och ta ett glas vin för det är lördag" sen kommer man på sig, NEJ det är slut med det, just det!
Försöker hela tiden påminna mig om vinsterna med att vara nykter och att jag faktiskt heller inte har något val, måste ta denna väg för att bryta allt.
Hur har du det?

@pinglan_not nä kallduschar är inte för alla 😅 Jag brukar även kolla på naturbilder jag tycker är vackra. Typ som att jag verkligen fokuserar stenhårt på ett sinne. Bra distraktion.
När suget kommer försöker jag också fokusera på vad som händer dagen efter. Ett glas vin -åh vad mysigt. Slutar i 2 flaskor, spya och en risig mage. Den där stunden när man precis vaknar upp och känner hur bakfyllan börjar rusa genom kroppen. Visst har man ändå sämre dagar men de startar åtminstone inte med baksmälla.
Jag ser det som ett stort projekt jag dragit igång gällande att sluta dricka. Jag är både projektledare och medarbetare på samma gång. Sen är alkoholen den där idioten som kommer och försöker förstöra projektet.
Ja man får ha sina olika strategier ☺️
Jag hejar på dig 🌸

@pompas Hellu! Yes väldigt fin och väääldigt lugn ❤️ självklart har tankarna på alkohol dykt upp flera gånger men ändå funkat helt ok. Har dock fortfarande väldigt svårt för att ” acceptera” tanken om att släpp alkohol resten av livet… Asså hjärnan tänker fortfarande att snart så får jag ta mig ett glas 🙄 Även om jag verkligen vet om att det inte går så är tanken nu typ ”nu va jag ju så duktig på nyår så ett glas vin nästa helg förtjänar jag allt”. Det känns rätt tungt när jag även vet att ett glas aldrig blir just ett glas….
Hur går det för dig? Och hur mår du?

@pinglan_not Har också haft en lugn och fin helg, underbar känsla att vakna utan bakfylla i morse och kunna köra tidigt för att överraska barnen med färska frallor.
Idag är det min 5:e nyktra dag och håller med dig vid tankarna kring "att aldrig mer få ta ett glas" och att belöningen alltid består i att få ta sig ett glas. Jag är just nu väldigt trygg i att jag inte kan ta det första glaset, jag nöjer mig inte förens flaskan är slut.
Hur har du gjort med att berätta för din omgivningen? Min särbo vet om att jag avbrutit med alkoholen, men ingen annan.

@pinglan_not De tankarna kommer att försvinna. Det är bara beroendet som spökar… Håll ut och unna dig andra (roliga) saker.
Tänk på hur skönt det är att vara nykter och slippa oroa sig för vad man gjort kvällen innan.
För varje dag blir du starkare och kan leva ditt liv som du vill ( inte beroendet).
Jag har slängt bort så många dagar på alkohol, ångest och minnesluckor. Ångrar bara att jag inte slutade tidigare…
Kram och lycka till 2024!❤️🙏🏻❤️

@pompas god dag! Ja alltså har berättat för min mamma om allt. Min särbo har jag inte berättat för och iom att han inte dricker alls knappt så känner jag inget större behov att berätta i dagsläget. Vi har just gått från sambo till särbo och under året vi bodde ihop så drack jag inget alls. Detta i sin tur gör att jag är så orolig att jag ska börja dricka nu när han inte är med 🙄 +att det känns jobbigt att inte ha honom här 24/7…. Haha nu blev det mer än bara alkohol diskussion här 🙈 hur mår du?

@pinglan_not Spännande hade vi sitter i sådana liknande situationer, har sedan november gått från sambo till särbo. Kanske får starta en annan tråd för att dela tankar om särboskap :)

@pompas haha nej men sjukt ju!! 🙈😂😂 ja shit det har sina fördelar och nackdelar helt klart. Märkligt ändå att jag inte haft en tanke på alkohol när vi bodde ihop i typ 9mån och nu är jag orolig att inte kunna hålla mig alkoholfri. Första helgen utan honom gick ju sådär 🙄🤦🏼‍♀️

@pinglan_not Idag har jag varit lite irriterad, vet inte varför?
Känner nog inget större sug efter vin, det jag slås över att jag kan bli ledsen/sur över att tex inte få dricka vin till helgen, men å andra sidan vill jag inte det.... Tror att det är mest av vana som jag känner att när helgen kommer ska det tas några glas.
Hur mår du?

@pompas ok, men duktig du är! 👏🏼🙌🏼🙌🏼 Nja jag mår sådär, märker att värsta suget kommer när jag e trött, och vi har flyttat en himla massa (alla hans saker) idag. Önskar mig belöningsvin 🙄

@pompas ok, men duktig du är! 👏🏼🙌🏼🙌🏼 Nja jag mår sådär, märker att värsta suget kommer när jag e trött, och vi har flyttat en himla massa (alla hans saker) idag. Önskar mig belöningsvin 🙄