Tänk att man kan må så himla gott av endast en kopp varm choklad och tre limpsmörgåsar, en med kaviar och två med mjukost på. Det är rätt fantastiskt alltså. Har inte sovit mer än kanske två timmar i natt, men vad gör väl det, då det bara är att gå och vila sig lite om man behöver. Känner mig som fri och singel vara rätt lyxigt lottad. Mat i skåpen finns och godis har jag i mängder kvar sedan julen. Till och med färdigskivad skinka som kan komma väl till pass vid lunch tror jag. Rör kanske till lite potatismos och gör en liten fest på. Men mer mjölk behövs till frukosten i morgon, så det får nog bli en liten promenad i dagsljus senare så att man har mjölk hemma tror jag. Ska nu dra upp persiennerna och skåda dagsljuset och ta mig en nypa frisk luft. Tänk vad skönt det är att vara nykter i alla fall.
Ha en fin dag mina vänner!

@Flarran Den där koppen choklad och limpsmörgåsarna låter verkligen gott! Kan riktigt känna smaken. Vad härligt att du kommit igång att städa, rensa och sortera. Det ger verkligen välmående. Jag brukar tänka att mina blommor och huset mår som jag mår, när det är visset och ostädat mår jag inte bra. Tar jag då tag i saken och städar upp, vattnar blommorna så mår jag genast bättre. Det ger lugn. Och många gånger när jag inte ids, eller orka så gör jag det bara ändå utan att tänka, precis som med att komma ut och gå eller motionera. Det får mig alltid att må bättre. Det jag gillar också är att man ser resultat direkt när man städat, man har åstadkommit något med sina händer.

Ha en fin dag!❤️

Alltså jag kommer ihåg att jag sov väldigt dåligt första månaderna. Mitt liv var extremt stökigt då så svårt att säga vad som var hönan och vad som var ägget. Idag sover jag mycket bättre. Även då jag går igenom svåra situationer. Lättare att stoppa det som spinner i hjärnan och komma till ro. Stor skillnad. Inte heller vaknar man av att alkohol håller på att gå ur kroppen så sömnen blir bättre varje dag vilket gör skillnad över tid. Vet inte om andra känner igen sig i dålig sömn de första månaderna? Kommer ihåg glädjen då jag sov hel natt utan att vakna. Även nu år senare är jag tacksam för det varje morgon vid mitt morgonkaffe. Skön känsla att starta dagen med.

Det är spännande att vara nykter efter att i så många år gått omkring med ett rätt dimmigt sinne.
Har än inte så mycket energi och kraft att göra så värst mycket praktiskt. Hade först tänkt att gå till staden och kanske köpa någon pryl till hushållet, eller rättare sagt en extra dator som jag spontant funderade på fast det inte är nåt fel på den jag har. Men så satt jag mig ned och verkligen på djupet analyserade om det var så att jag verkligen behövde en ny dator just nu.

Då kom jag fram till att det nog faktiskt var en köpkick som jag på något vis plötsligt hade en känsla och sug av att jag behövde. En form av belöningskänsla var det nog som eftersöktes. Det var nog en impuls tror jag som är, eller var närbesläktad med den impuls som jag rätt ofta fick innan jag gick iväg och inhandlade onödig och skadlig alkohol. Man kan nog förklara det hela som att man kanske sträckte sig efter en förhoppning om att må lite extra fint genom lite onödiga prylar.

Har väl läst nånstans att ett beroende ofta lätt ersätts med ett annat. Det kan till exempel vara att man börjar spela på nätcasinon eller liknande i förhoppning om att få en massa pengar som man väl då tror ska kunna göra en extra lycklig, trygg eller nåt sånt. Som helt nykter så tänker jag lite mer innan jag agerar. Blir inte bara ett planlöst rusande rakt fram utan en vettig tanke som tidigare.

När jag ser mig omkring i min bostad då ser jag en massa prylar som jag sällan använt, som jag nog köpt bara på ren impuls tror jag. Visst är en del rätt kul grejer. Men det jag verkligen behöver är nog mest lugn, ro och harmoni. Balans om man så säger. Idag klarar man sig väldigt långt med endast en någorlunda modern mobiltelefon. Det går att se film med hjälp av en sådan manick om man kopplar den till kanske sin dator eller smart-tv.

Man kan även göra musik med mobilen med ett anslutet midikeyboard till den. Kanske även lyssna på ett rejält ljud i en portabel högtalare med Bluetooth, eller kanske skriva ett brev, göra sina bankaffärer och en hel massa annat praktiskt och kul har jag kommit på som helt nykter. Köpte väl mest kanske mobilen för att det kändes som att det var en grej som jag behövde då alla andra tycktes ha en sådan där mojäng. Kanske dags att tanka på den förresten med några extra gigabyte...

Jag vet folk som inte ens har någon stationär dator utan klarar sig fint med bara sin mobil. Har nog alltid varit lite pryltokig kanske. Men som nykterkvist då tänker jag som sagt efter lite mer innan jag bara rusar i väg och handlar utan tanke. Är bra mycket mer medveten alltså. Men mjölk det behövs det faktiskt en flaska av. Så en kort promenad till den lokala butiken för ett inköp av en sådan flaska och lite yoghurt tror jag nog att det blir om jag nu inte bara går och vilar mig som min kropp väl signalerarat om rätt tydligt en stund.

Men vet att om jag somnar nu på eftermiddagen då kommer jag inte att kunna somna i vettig tid i natt heller. Har ju haft svåra sömnproblem i många år som missbrukare. Vilket nog faktiskt kanske berott på att jag har varit för borta i skallen för att ens förstå de mest enkla saker som att lyssna på min kropps signaler om när det varit dags att äta riktig mat, eller att gå och lägga sig för att sova. Det här låter ju inte riktigt klokt när jag skriver dessa ord är känslan. Men skriver väl vidare...

Det här forumet är verkligen terapeutiskt viktigt känner jag. Man ska lyssna på sin kropp och inte bara rusa i väg utan att tänka efter lite först. Just nu känner jag mig faktiskt rätt så trött och kanske lite törstig också, hade det varit lite tidigare, alltså för endast lite drygt två månader sedan, då hade jag inte tänkt så här alls. Det enda jag kände då var mest depressiv negativitet. Då hade jag nog nu bara känt en allmän inre frustration som jag inte skulle ha kunnat lyckats placera eller kunnat hantera genom ett logiskt tänkande.

Detta eftersom den logiska delen av hjärnan nog i det närmaste varit rätt så avstängd i många år. Tänk, hade säkert bara tagit en taxi och åkt till bolaget för att få tankero och en tomt intetsägande förändrad inre sinnesstämning.
Kort sagt så hade jag nog bara kopplat kroppens basala existentiella signaler, till en vilja eller ett behov av att berusa mig så snabbt som möjligt med en massa flytande nervgift eller kanske enklare uttryckt, en hjärnskadlig vätska i form av öl, vin och sprit.

Men nu har jag inget alkoholsug alls utan jag förstår att sitta lugnt och tänka efter på vad jag egentligen vill ha och behöver när ett svårplacerat sug kanske kommer. Rent logiskt sett behöver jag nog faktiskt nu endast ett stort glas med kallt vatten och lite vila en stund. Men jag tar nog faktiskt och lyxar till det hela med ett glas kolsyrat vatten och sedan går och vilar mig. Men först ställer jag väckarklockan på ringning om en timme så att jag inte sover bort hela eftermiddagen och vaknar sent på kvällen som det gjorts många gånger som berusad tanklös alkohol-missbrukare.

Tänk vad gott det är med kallt friskt vanligt vatten med lite bubblor i alltså. Men nu sa kroppen just till om ett par mackor med lite skinka och faktiskt även lite burksallad känns det som. Så det får det allt bli omgående. Satt ju riktigt fint. Nu kom ljuset åter och även krafterna faktiskt. Måste allt verkligen lyssna på kroppen i fortsättningen. Vem sjuttsingen behöver alkohol. Tänk det är allt bra spännande att upptäcka världen med en nykter hjärna.

Ha en fin kväll!

Så roligt att läsa dina funderingar Flarran! Det som slår mig är att även om jag är från den andra sidan typ nästan nykterist, så är våra funderingar rätt lika. Jag tror helt enkelt vi är djupa själar som klurar mycket på livet och livets upp o ner gångar ....ska försöka förklara bättre när jag har en dator igen . Mina fingrar är för tjocka för mobilens små pluppar 😅

Hej! @Såless,
Det där med att skriva direkt på mobilen utan att snubbla på var och varannan bokstav det känner man då igen. Köpte faktiskt för nån vecka sen ett trådlöst hopfällbart tangentbord till mobilen. Men strukturen, eller bokstavs-layouten eller vad man ska säga kände lite knepig. Men nu har man ju en sån pryl också i fall man känner för att skriva om man är ute på resande fot eller nåt sånt nån gång. Men tacka vet jag vanliga datorn och dess tangentbord. Då är det bara att skriva utan att tänka så himla mycket. Kom inte ner till affären idag heller faktiskt. Men gjorde ändå som jag skrev och använde en väckarklocka för att inte somna för djupt för tidig liksom. Men blev både frusen och hungrig av vilopausen, om man nu kan kalla detta för en sådan när man hela tiden låg på spänn för att inte somna liksom. Så nu blir det snart till att äta en halv pizza från frysen. Tar nog lite god burksallad och en cola till den också, vilket är det som står närmast på mitt program liksom. Sedan är målsättningen att komma i säng och förhoppningsvis somna runt elva.
Ha det gott kompis!

God morgon världen! Årets första fredag är det och helt torrskodd nykterkvist är man också. Bäst före utgången av Maj 97. Precis så står det på kartongen med gamla te-påsar som faktiskt fungerat helt utmärkt till mitt frukost-te ackompanjerat med några skivor rostat bröd med smör på.

När man har fått för sig att göra lite annat än att bara dricka öl och vin dygnet runt. Då är det rätt många borde och måsten att försöka nöta in så sakteliga att det blir goda och trevliga rutiner som man trivs någorlunda bra med.
För traditionen med folköl till frukost ackompanjerat av salta nötter, ostkrokar och chips som ofta var frukost till inte allt för länge sen, måste ju då bytas ut mot nåt annat liksom.

Tänk, nu har man faktiskt testat en sällan praktiserad pryl som man funderat på ett tag och väl så smått även försökt genomföra utan större framgång tidigare nån gång. Talar alltså om att lyckas sova innan midnatt och då helst åtta timmar i sträck utan några knepiga sömnpiller och sånt.

Kan säga att man delvis uppnådde önskat resultat. Sov nog fem timmar i sträck efter att tvingat mig själv att vara vaken till strax efter elva som läggdags. Kampen mellan egen vilja att styra över sömnmönstret och känslan av att fritt få sova lite när som helst alltså är alltså avgjord denna gång. Viljan besegrade alltså den ostrukturerade frihetskänslan med ett noll liksom

Skulle väl skarva rätt bra om man dock påstod sig vara att pigg som en liten mört, för det är man då inte alls. Skulle utan tvekan lätt kunna sova i två timmar till innan morgonljuset på allvar anländer. Känslan inom mig säger faktiskt till om lite mer vila, men vill faktiskt vara med om en hel dag i dagsljus om det går.

Det skulle alltså vara kul att komma utanför dörren på morgonen för en gångs skull. Promenad till matbutiken för inköp av mjölk som inte blev av igår står ju fortfarande på att-göra-listan så att säga. Har just druckit upp min andra kopp med te. Det var inte alls dumt. Men så värst många vitaminer blev det väl inte. Så tog mig en rejäl gaffel med god burksallad från kylskåpet nyss.

Dricker nu kolsyrat vatten med kosttillskott. En massa vitaminer ska det ju vara står det på förpackningen om kosttillskottet. Känner att man borde boosta energinivån något om det går. För nog skulle det som sagt vara kul om man orkade att ta sig utanför dörren i dagsljus liksom. Mera vatten, säger kroppen till om känns det som. Så ett glas med rent kallt friskt kolsyrat vatten extra får det nog bli. Järnspikar vad trött jag är, får nog köra en uppiggande rocklåt på repeat i hörlurarna en stund. Det brukar ju alltid pigga upp.

Ha en fin dag!

@Flarran God morgon! Det tar lite tid att vända på sin dygnsrytm och dessutom tar det också lite tid innan man fått riktigt bra balans i hjärnan efter ett långt intagande av alkohol. Det tog tid för mig innan jag sov bra på nätterna, flera månader. Hade också en huvudvärk som kom och gick och jag kände mig rätt trött. Man pratar om att det tar 3-6 månader, individuellt såklart, innan hjärnan återhämtat sig och kommit i balans igen. Att det funkar som det ska med alla signalsubstanser i hjärnan. Med vetskapen om detta var det lättare att stå ut för mig, jag såg framåt och tänkte att tiden kommer att göra sitt i min hjärna. Och det gjorde den😁. Du kan ju ta en tupplur på dagen, typ en timme, för att återhämta dig och få vila som kroppen behöver i början. Det är ändå skönt att komma ut i dagsljuset varje dag, det påverkar och stärker kroppen på olika sätt.

Ha en fin dag!

När allt kommer omkring så har man nog faktiskt bara sig själv att kunna lita på när det verkligen gäller så att säga. Men en styrka för mig som helt ensam i hela världen utan vänner, släktingar eller bekanta eller ens en katt eller kanariefågel som närmaste sörjande om jag bara tar och skiter i allt. Tänker då på orden om att gårdagen har varit, och morgondagen har man inte sett och i stunden hjälper Herren som det väl står skrivet. Har andligt sett väl sedan barnsben en levande känsla att universums skapare Gud om man så säger alltid är med mig och vill mig väl.

Fick nog den känslan redan som två eller treåring när jag visst stod högt upp i en trapp vid sidan av en ladugård och ramade och rullade ner för trappan ifråga. Min mor och far som stod nedanför sade att det såg ut som att jag sakta som i slow-motion rullade ner för trappen som en liten kattunge eller nåt utan att nudda ett enda trappsteg.
De talade väl något om änglavakt då jag lika gärna ju hade kunnat ramla rak ner på sidan i en hög med stora stenar och brännässlor som jag ju inte gjorde. Kommer ihåg att jag fick en sticka i fingret som jag var upprörd över.

Tittar nu på en tavla här i köket med en liten bild föreställande Guds son Jesus där det symboliskt visar hur han står och knackar på en dörr. Vilket väl är kopplat till orden i bibeln om att han alltid är med oss alla till tidens ände och bultar på hjärtats dörr för att man väl ska vakna och förstå att livet handlar om mer än att bara äta, sova, arbeta och sedan dö. Det handlar alltså om att livets mening är att andligt och kroppsligt leva på ett sätt så att man kan få möjlighet att komma upp på en lite högre nivå liksom. Känner mig dock inte hemma i det dogmatiskt kristet religiösa och rituella.

Men nog har ett och annat kristet talat guldkorn fastnat inom mig. Tänkt ofta mycket på livets mening och känner väl att man kanske borde visa skaparen lite mer vördnad ibland eller kanske mer tacksamhet och inte bara ta allt för givet liksom. Men samtidigt så står det väl skrivet att man ska vara som ett litet barn för att kunna av nåd få vara med i guds högre gemenskap liksom. Tänk så mycket man kan fundera över och tänka på om morgonkvisten som nykter. Det står väl även skrivet om frosseri och dryckenskap i skriften. Här har man väl när det gäller speciellt dryckenskap tidigare fallerat rätt rejält. Har läst att Gud hjälper den som hjälper sig själv och funderat över detta.

Det ligger ju faktiskt lite logik i detta synsätt, för vad skulle det tjäna till att skaparen hjälpte en människa gång på gång, om denne sedan bara struntade i allt och bara fortsatte att leva på ett självdestruktivt sätt. Känner nu att jag som klart tänkande och nykter nog har rätt så mycket att fundera över och även en hel del skit under naglarna så att säga som nog måste skrapas bort för att inte ha en alltför skitig själ liksom. Men det här är djupa grejer som jag nog tar och andligt i bön så att säga diskuterar lite närmare med min Herre och skapare tror jag.

Men nog är det lite konstigt allt att man lyckats leva så här pass länge med tanke på hur tanklös man som berusad har varit så många gånger och bara kastat sig i fara som alkohol-missbrukare. Stod ju till och med mitt på ett järnvägsspår för inte så många år sedan och blundade och väntade mig att ett tåg snart skulle radera alla inre depressiva känslor och mig från jordens yta liksom.

Hörde tågets vissla tjuta något förskräckligt och såg sen i alkoholdimman ett gråfärgat tåg eller kanske rälsbuss ståendes ett femtiotal meter ifrån mig och hörde lokföraren som i panik bara gapa och skrika nåt om – Att vad Fan gör du på spåret! Svaret han fick var väl en nödlögn om att jag fotograferade tågspåren och inte hört tåget komma.

Sedan bar det snabbt som vanligt bara iväg in till tillbolaget på cykeln för att fylla på ryggsäcken med mera drickbart för att slippa tänka så himla mycket liksom. Nu är ju morgonljuset på gång. Får väl dra upp persiennerna och börja den här dagen med en nypa luft tror jag... Nu poppade det just upp en reklamskylt på datorn där det stod nåt om att man inte ska vänta tills det är för sent. Ja, alltid är det nåt företag som vill sälja nån skit till en...

Två månader och två veckor som helnykterist och medlem på detta forum är nog värt att fira med lite glasstårta känns det som tror jag. Ska kolla i frysen om jag har lite kvar från nyåret. Förresten, kul att du tittade in här och skrev några ord @vår2022, sånt piggar alltid upp.
Ha en fin dag kompis!

Nu är det 15 minusgrader säger termometern och nog var det lite uppfriskande luft man fick i sig. Vaknade till lite, men känner väl inte direkt för nån långpromenad bara för att det är så himla nyttigt och kul liksom. Men ska väl ändå försöka att ta mig iväg till matbutiken i närheten så att man har lite mjölk till den nygamla rutinen med mjölkchoklad och smörgåsar som jag faktiskt som nykterkvist gillar rätt så bra faktiskt. Fick nu en känsla av att det är dags för en fin klementin. Så tar väl och skalar en sådan och tuggar i mig så får vi väl se vad man hittar på sen...
Kämpa på gott folk!

@Flarran Heja dig! Att ta en höneblund är så skönt 😍 Höneblund är den kvinnliga varianten på tupplur. Men om det går ut över nattsömnen så väljer jag bort den. För det är en gåva att somna innan midnatt och få sova fram till åtminstone 5-6-tiden. Det tar lite tid att vänja sig, och du jobbar på så bra! En dag i taget.

Om jag är riktigt jävla trött tar jag en höneblund innan kl 15 och ställer klockan på 30 min. Det är som att reseta hjärnan, funkar klockrent. Och det påverkar inte nattsömnen negativt.

Kram 🐘

Kände för att öppna en burk. Så då var det fint att man hade julmust kvar i skåpet. Färdigskivad skinka på mackan till var inte så dumt det heller. Nu börjar man ju må som en människa igen. Nej, nu är det nog dax att byta låt i spelaren. Rockpile och deras version av låten - Fine Fine Fine är visserligen en favorit. Men lite drygt en timme på repeat får nog räcka för idag. Tar nog och kör Good Golly Miss Molly med Little Richard istället en stund tror jag. Det tar vi oss en slurk must på. Tänk, ett par skinkmackor var inte dumt. Nu har man ju fått lunch. Nu tar vi och kastar krona och klave om vi ska vila eller vara duktiga och gå och handla mjölk i dagsljus och allt. Krona och vi handlar tror jag blir bra. Nu får vi se... Nej, gubbe blev det. Så man får väl kasta två gånger till för att gå lite mer vetenskapligt tillväga med det här beslutet. Nej, det blev inte krona – sicken otur. Men det tar jag och skiter i.
För mjölk ska jag ha i alla fall, så det så. Höjer nu burken med läskeblask eller julmust och skålar för årets första nyktra fredag! Förresten, Hej! @Andrahalvlek, kul att du tittade in kompis.
Ha det gott!

Lyckades ta mig ut i dagsljus och handla. Var inte på nåt vidare humör eller hade så mycket energi. Men nu är helgen räddad. Förutom mjölk inhandlades några flaskor alkoholfri cider och yoghurt. Godis måste man ju ha till lördagen så det fick bli några bananer faktiskt. Känner mig rätt nöjd nu när jag sitter och dricker min goda alkoholfria cider. Tänker på hur mycket pengar man har sparat även denna dag och helg på att inte rusa iväg til bolaget och köpa en massa skit. Ha en fin kväll mina vänner!

Hejsan! @Kennie,
Det var kul att se att du tittat in. Vaknade just till efter att ha sovit fem timmar i sträck på fel tid liksom. Men vad gör väl det när man mår bra. Det är väldans vad kallt det är ute nu, över 23 minus. Vaknade till av att jag frös, så har fått sätta på mig mer kläder och ett par tofflor. Tänkte att jag nu snart ska ta mig en kopp med varmt te som har blivit en ny kvälls eller natt-rutin liksom om jag är vaken på natten. Jag är trött nu också som jag varit hela dagen i princip. Var inte mycket till sol ute på min promenad, men det blir väl finare väder fram över. Ska kanske putsa lite på en låt som blivit liggande i en av mina datorer om jag inte kan somna om. Önskar dig också en fin och trevlig helg kompis.
Ha det gott!

God morgon på er!
Nej, nu är det dags för lite städning sa en känsla inom mig. Skriva en massa tok kan man göra sen. För man kan inte ha ett köksgolv fullt med en massa brödsmulor och rester efter popcorn. Då man ändå i denna tidiga timme är vaken så kan man ju göra lite nytta är nu känslan. För oreda blir man ju bara stressad och deppig av. Tänk så här tänkte man då inte för bara några månader sen då man drack alkohol som en svamp eller hur man ska förklara det hela.
För en svamp skulle nog knappast vara så korkad att den frivilligt drack sånt gift som man gjorde dagen lång i så himla många år. Nu är det ett nytt år och då kan man inte traska omkring i gårdagens högar med skräp liksom.
Den slöa delen av mitt sinne sa nu, varför bry sig – men då sade ordningssinnet till på skarpen.
Så nu åker allt sopborsten och skyffeln fram för här ska sopas!
Ha det gott vänner!

Man kan vara mästare på att bli sämst om man går inför det genom att tanklöst skita i allt tror jag. Detta var en nykter känsla och tanke som just for igenom skallen efter att jag just vädrat lite tidig morgonluft. Då jag ju lyckades gå emot min kanske självlärda känsla i det bekväma i att bara sitta och slöa till, vilket man lätt gör som missbrukare av alkohol vilket jag var i så många år.

Vilken kontrast det kan vara mellan olika personlighetstyper och tankesätt. Tänker här på min mormor som hade lite av ett städdille och kunde skura sig genom en korkmatta om så behövdes för att det skulle bli rent och fint.
Men där hade väl det hela kanske gått lite till överdrift, men ändå...

Hon hade nog när det gällde städning en rätt så motsatt inställning angående sådan sysselsättning jämfört med min gamle, enligt mitt tycke, ändå rätt så trevliga farfar. Som dock visst lär ha varit en rätt jobbig och stökig alkis så länge det gick tills hans mage väl satte stopp för hans drickande. Tänkte på att golven hemma i hans lägenhet nog sällan hade sett en sopborste och väl än mindre en skurtrasa kanske. Men duschen var då ren och fin...

Då mor min på mitten av sjuttiotalet trots sin svåra bipolära sjukdom då fortfarande ibland hade energi och motivation till att hålla rent. Så städade hon hans lägenhet när det skulle städas ut efter honom, och hon fick allt slita rätt bra. Minns att även min ordningsamme far var med och hjälpte till med storstädningen efter farfar och uttalade orden: Här ser man då tydligt fotspåren efter farsan...

Detta då det gick ett skitigt spår mellan hans säng och kylskåpet. Minns att mormor någon gång sade till mig att – Du får då inte bli som din farfar. Idag om min mormor kunnat se min lägenhets sopade golv och kylskåpets nytorkade dörr så skulle jag nog ha fått en mindre applåd kan jag nog tänka mig. Farfar stod inte högt i kurs, men han var då snäll mot mig när jag var en liten grabb... Det är allt svårt att vara människa har jag förstått.

Såg just att det är dags att torka ren skåpluckorna här i köket, så gör väl även det när man ändå är i farten liksom. Synd att man inte hade stålull hemma för då hade diskbänken fått sig en omgång. Men man får väl göra som med nykterheten, och hålla fokus på det hela och ta allt steg efter steg så blir det nog bra tror jag. Blir man sån här som nykterist... Hur som helst, så infann sig nu ett inre lugn liksom när när man nu har det renare och finare än det har varit på mycket länge.

Såg nu att hallgolvet måste skuras med såpa så fort jag orkar. Men det får nog bli min träning i eftermiddag då det ändå är för kallt ute för en promenad tänker jag. Men nu är det allt dags för en slurk alkoholfri cider och en sträckning på sängen tror jag. För man ska väl inte överdriva saker och ting. Nu knorrade magen till, och sände signaler om att det nog är dags för en smörgås liksom, så det får väl bli en sån först då.

Men vad nu då?! Ska det inte vara nån god söt cider heller sade en känsla inom mig...
Jasså, mjölk istället, ja då får det väl bli så då. Vilken tur att man inte hade öl stående i kylen. För då hade nog gammal vana och slöhetskänslan fått en att helt köra ned i diket. Sen så hade nog allt tänkande om nyktert leverne och ett vettigt beteende nog snart varit som helt bortblåst tror jag...

Ha en fin dag!

@Flarran måste säga att jag tycker du är beundransvärd. Du kämpar med så mycket på en och samma gång. Det här med rutiner inte minst. Tro tusan att det kommer ta sin lilla tid innan du får rätsida på sömn, mat och motion men du kommer att komma dit med tanke på hur klokt du arbetar med dig själv!

Kram!

@Flarran
Heja dig! Jag tror att hyfsad ordning hemma hänger ihop med självkänsla. Att man bryr sig om sig själv och tycker att man är värd att ha det trevligt. Så enligt mitt sätt att se på saken så är din nya syn på städning ett gott tecken. Och det luktar så gott när man skurat. Jag kör med grönsåpa, det ger mig barndomsminnen.