Jag har önskat och hoppats så himla länge att kunna dricka måttligt.
Någon här påminde mig att jag hängt på forumet i 5 år, det kan nog stämma - men jag har haft ett riskbruk sedan första ölen när jag var 15. Jag har hoppat mellan "alkoholfri" och "dricka måttligt" som en osalig ande, pendlat mellan starkt hopp och djupaste tvivel.
Jag älskar att festa, älskar att njuta av livets goda, och fastnar gång på gång i lögnen att alkohol är ett av de bästa sätten att leva livet. Inget är mer falskt och jag är så grundlurad.
Jag vill inte ta hjälp av vården, jag vill klara detta med hjälp från alla kloka på denna siten och med min familj. Kanske går det. Det måste gå.
Så många gånger har jag varit nykter på fester och middagar, och det har gått så bra. Nog ska jag kunna hålla det framöver. Måste bara hitta ett sätt att ignorera den lilla rösten som tar så stor plats, och som i omgångar viskar "idag kan du unna dig". Klart jag kan unna mig, men det får i så fall vara en färskpressad jos, en kall läsk, en morgon utan ångest, en nykter kväll med barnen. Jag kan unna mig allt jag vill, förutom alkohol.
Jag vill leva livet.
Jag SKA leva livet.
Snälla låt det gå vägen denna gången.

@Surkärring Supergrattis till 5 månader!🥳 så jäkla bra jobbat av dig. Du ska vara stolt som en tupp över dig själv! Vilken fin ingång i 2024, god fortsättning!❤️

@vår2022 tack tack och god fortsättning till dig!
Jo nog är skapad stolt, men det är nu jag behöver vara vaksam. 5 månader har jag klarat förr, jag tror rekordet är runt 300 dagar. Ju bättre det går desto mer frestad blir jag att "bara testa ett glas".
Jag märker att jag har funderat på tillfällen då jag skulle kunna dricka. Nyår var inte ett alternativ, jag körde och skulle jobba dagen efter. Men kanske någon annan dag skulle passa, säger en del av mig, lite försiktigt. Tanken passerar ganska fort, men det är otäckt att den alls dyker upp
Som tur är minns jag fortfarande hur värdelös jag är på att dricka, och vilken usel idé det är att göra det. Jag hatar dessutom att vara bakis, så jag tror att det ska gå bra. Behöver bara vara lite uppmärksam och inte gå i någon gammal fälla.
Kram 🙂

@Surkärring Ja, det gäller att vara vaksam men även att se på nykterheten på ett annat sätt. Min framgång för att jag har lyckats så här länge är att jag har en helt annan inställning och annat förhållningssätt till mitt liv utan alkohol. Fokus är på en livsstil utan alkohol och det får liksom inte plats i det livet. Tankar på vin har också flashat förbi hos mig, inte speciellt mycket nu. Då har jag observerat tanken, tänk att jaha alkoholdjävulen rör sig lite, blivit lite fascinerad över att beroendet funkar som det gör, låtit tanken passera och fokuserat på hur jävla skönt det är att vara nykter😂. Som jag upplever dig är att du har en annan inställning till alkohol nu än tidigare. Att du lägger mindre fokus på det och mer fokus på det positiva med nykterheten. Men vaksamma ska vi alltid vara men också fokusera på i vilken riktning vi vill gå i livet och förhålla oss till den riktningen med hull och hår😁.

Kram❤️

@Andrahalvlek tack! 💗

@vår2022 kul att du ser förändring, jag vill ju tänka att det stämmer. Innan såg jag alkohol som svar på det mesta, ffa som något att göra mina tråkiga dagar lite roligare. Men så blev det ju aldrig. Det är jag själv som måste skapa innehållet i mitt liv. Ingenting blir bättre med alkohol. Tänk att det skulle ta så lång tid att inse... Bättre sent än aldrig, i alla fall 🙂
Kram!

160 alkoholfria dagar 🥳

Emellanåt blir jag sugen på ett glas, men det släpper så snabbt nu.
En kompis jag var o fikade med, fick veta att jag inte druckit sedan augusti. "Oj då, jaha, och vad tycker du om det?" frågade hon min man...
Jiiisus, är det DET som allt handlar om?
Hur min man tar det att jag är alkoholfri???
Jag blir så trött...
Lyckligtvis tar min man det bra. Jag är snällare mot alla när jag är nykter. Och jag var alkoholfri det första halvåret när vi träffades för 100 år sedan så han valde mig utan alkohol. Det är ju bra, tänker jag..
Tjolahopp.

Grattis allra bästaste och finaste@Surkärring 🥳❤️ Dagarna bara flyter på💪🏻

Vilka konstiga reaktioner😳Jag tänker att vi som inte dricker är en vinst för oss själva, familj, vänner, arbetet osv. Då tänker jag på att vi får tillbaka vårt liv, familj, vänner, arbete kan lita på oss. Men! om det vill sig riktigt väl då kanske vi även kan påverka ngn annan på ett omedvetet vis att dricka mindre. Min man dricker nu för tiden nästan ingenting och han uttrycker heller ingen saknad över det.

Kram😍💫

@erivan tack, fina du, det kommer ska du se!

@Varafrisk ja jag tänker lite som du, det är ju en vinst att vara alkoholfri ❤ härligt att din man också dricker mindre. Tror min man gör det med, vi dricker oftare te tillsammans numera. Känns så bra!

170 vita dagar 🥳🤸‍♀️💪

Jodådåatteee..
Det knallar på.
Jag tränar regelbundet, min rehab efter senaste op har gett resultat, och jag har igår påbörjat betjäning med vikter på skivstången. Bara lätta, men ändå..
Har lyckats hålla lite över 4 kg nere, sedan jag började gå ner i juli och jag tror en stor del av den framgången är att jag slutade med alkohol.
Jag har ökat muskelmassa och minskat i fettprocent och jag är väldigt glad över det, även om det inte är några stora skillnader (hade inte jättemycket som behövde förändras).
Dessutom sover jag i princip hela nätter nu, och DET är nog det bästa.

Tankar på alkohol och att dricka måttligt finns kvar, plus en och annan blixt med "åh en rejäl fylla nu till helgen" poppar fortfarande upp ibland, men försvinner ganska snabbt igen. Jag vill INTE byta mitt välmående mot en kort stund av.. vad vet jag.. sinnesförvirring och lögn. Vad jag dämäremot gärna skulle vilja återskapa, återfå är den där känslan, den djupa lättase sucken som jag kunde känna efter en tuff arbetsdag, när jag äntligen fick landa i soffan, lägga upp fötterna och ta första klunken vin.. känna axlarna komma ner från positionen jämte öronen, och bara slappna av, helt och fullt..
Jag hittar inte den känslan. Jag är alltid spänd, lite grand. Att komma hem efter jobb, eller träning, eller vad som.. hela tiden finns en spänning inombords som inte vill släppa.
Jag njuter av goda tesorter på kvällarna, men det ger inte samma feeling...
Den känslan saknar jag. Men jag vet det är ohållbart med vin. Så jag låter ju bli det. För jag hade inte stannat vid första klunken, jag vill alltid ha mer. Och mer. Så nej, ingen alkohol för mig.
Jag är alkoholfri. 👍👍

@Surkärring Grattis till 170 dagar. Starkt jobbat❤️👍Ja det är en stor fördel med att inte dricka, att man går ned i vikt. Jag är bara på dag 24 och har tappat några kilo jag med.Skönt att rehaben går bra!!! Ja jag kan sakna den där känslan på fredagen när man kommer hem från jobbet efter en jobbig vecka och öppna en kall öl. Men än går det bra , har inget direkt sug än och siktar på en ny nykter helg!! Kram

@Surkärring Grattis till 170 starka dagar🥳 och till både viktnedgång samt ökad muskelmassa. Tänker att eftersom muskler sägs väga mer än fett så är den totala kroppsförändringen större än om du ”bara” gått ner 4 kg. Sen det där med återhämtning…. Det kunde vara jag som skrivit detta. Exakt så känner jag oxå. Har ju precis tagit återfall och det var som mitt i prick när jag läste din text. Jag ville bara få döva aka känna lugnet i kroppen. Är på banan igen dock (tack o lov). Ska kopiera din text och ta med till min läkare nästa gång. Den känslan behöver jag bearbeta till återfallspreventionsverktyg i mitt fall. Vad bra att du skriver om detta, tror att vi är många som känner mer eller mindre liknande! Än en gång… Starkt jobbat! Jag följer i dina fotspår, du är en inspiration! Och jag tycker ditt nick är fel 😑…. Du verkar väldigt trevlig, glad o rolig ❤️❤️❤️