Hej!
Jag är en tjej som varit tillsammans med min pojkvän i tio år och vi har det bra tillsammans, älskar varandra och är bästa kompisar. Han är mitt allt i livet. Jag har varit bortrest på arbete i snart 5 månader och det börjar lida mot sitt slut. Jag har inte ens tittat åt en annan kille/ tjejs håll eller varit intresserad av någon annan än min pojkvän. Men i helgen följde jag med en tjejkompis på fest och jag blev så full så jag hånglade upp henne. Jag ringde min pojkvän dagen efter och berätta, har under mina yngre år gjort det på fyllan med tjejkompisar, men inte gjort det under flera år då jag inte alls har någon önskan att göra de och min pojkvän gillar det inte. Jag spelar upp allt som hände i mitt huvud om och om igen och kan inte förstå varför. Det känns som att jag inte är samma person som var där på festen som jag är i mitt nyktra tillstånd. Min sambo är sårad och saknar tillit vilket jag accepterar och förstår! Jag känner mig så säker på att det är han och jag för alltid och att jag aldrig skulle göra en sådan sak i nyktert tillstånd. Nu är jag både orolig att förlora honom samt att jag känner ingen tillit till mig själv för jag är rädd vad jag kan göra när jag tappar kontrollen.
Ska jag sluta dricka alkohol, känner att jag inte kan låsa in mig och inte göra saker för att vara rädd för att jag ska göra bort mig tappa kontroll och göra saker som jag ångrar. Jag är en person som i nyktert tillstånd får ångest av de mista små saker jag gör fel, kan grubbla om jag sant något dumt osv. Försöker alltid vara ödmjuk men så tappa jag allt det för lite för mycket alkohol. Kan man verkligen bli en bättre människa, jag vågar inte lita på mig själv längre.

@ångest000 hej och välkommen hit! Du skriver så modigt och öppet om dig och din relation, om din oro över att förlora personen du älskar och dina tvivel på dig själv efter den här händelsen. Tack för att du delar!

Jag tror det är många som kan känna igen sig i din situation, att ha druckit på ett sätt som gjort att en tappat kontrollen och agerat på ett sätt som en ångrar i efterhand. Lätt att hamna i ett ältande som tar mycket på krafterna och som kanske inte alltid blir så konstruktivt i längden?

Du skriver att det här är något som du inte önskar ska hända igen och du har börjat fundera över hur du vill ha det med alkoholen framöver. Det tycker jag tyder på att du vill ta ansvar för situationen och göra annorlunda.
Vad tror du att du skulle behöva för att komma framåt i de här funderingarna?

Det är också mänskligt att göra snedsteg, det betyder inte att du är en dålig människa som inte går att lita på. Tillit är något som går att bygga upp och alkoholvanor går att förändra!

Fortsätt gärna att skriva och dela dina tankar!

@ångest000 Det vi gör som berusade är ju inte samma sak som att göra det nykter. Alkoholen är ett gift som förvränger tankar och känslor… Det är inte du.
Har det hänt flera gånger att du dricker dig så berusad kan det vara så att du inte kan kontrollera alkoholen längre.
För mig var det ofta så. Jag bestämde mig för att bara dricka måttligt men så funkade det inte. Om och om igen vaknade jag upp med ångest och minnesluckor. Det kallas kontrollförlust.
Nu har jag varit helt nykter snart ett år och jag har bara kul på fester och tillställningar eftersom jag inte dricker.
Har inga planer på att låsa in mig. 😂
Så det finns en bra lösning där du kan vara 100 procent säker på att det aldrig mer kommer att hända. Annars kan det tyvärr göra det. Du kan inte styra när du är full, då är det alkoholen som tar chefsskapet…
Din killes tillit kan du nog få tillbaka.
Tänk på att du bestämmer över det första glaset. Resten bestämmer alkoholen.
Lycka till ❤️🙏🏻

@ångest000 Den där jagande ångesten lägger sig efter ett tag. Den där kontrollförlusten kan kännas hemsk men även den lägger sig.

När man växer som människa skaver det i början men man får belöning så småningom. Tänk att utan alkohol kunna vakna varje dag och kunna stå för allt man gjort. Att kunna börja lita på sig själv. Det är värt att korka igen bara av den anledningen. Alkohol är ångestframkallande. Det tänkte aldrig jag på förrän jag upplevde skillnaden. Att sedan få tillfälle att lära känna sig själv skapar massa fördelar.