Hej. Jag ska försöka att få en ADHA- utredning.
Tog PETH- värde som var 0.7, inte förvånad! Aldrig försökt " på riktigt" att minska, sluta dricka.
Men vill så gärna ha en utredning.
Någon som har egen erfarenhet om hur mkt värdet kan sjunka om jag håller upp helt i fyra veckor.

0,7
0,35
0,12
0,06
0,03
0,02
Halveringstiden är 4-10 dagar.
Du borde vara nere på försumbara nivåer med 1 månads nykterhet även om du har lång halveringstid.
I en annan tråd skrev någon att hen gick från 1.0 till 0.1 på 38 dagar utan alkohol. Det verkar vara en ganska lång halveringstid för hen.
Lycka till och hoppas du får din utredning.

@Justidagärjagstark Det är halveringstiden som är svårigheten. Som @Sisyfos skriver, det varierar mellan 4 och 10 dagar. Tänk också på att läkarna har anmälningsplikt, vilket innebär att du riskerar att bli av med körkortet om du inte kommer ner till rimliga nivåer. Två dåliga prov (mer än 0,30 µmol/L) inom ett år innebär med automatik att körkortet dras på ett halvår med slumpvisa och tvingande uppföljningar under 2 år. Under uppföljningsperioden räcker det med ett dåligt prov, eller att du uteblir från en provtagning, och allt börjar om från början med ett halvår utan körkort. För att göra saken värre kan du, till skillnad från dem som blir tagna för rattfylla, inte få ett alkolås installerat i bilen.

Här är en länk till en kalkylator så att du själv kan kontrollräkna på olika utfall: https://onlinekalkylatorn.se/kalkylator/halveringstid/

Jag hoppas verkligen att du får din utredning! Läs och skriv mycket här på AH. Personligen har det hjälpt mig mycket att prata med människor som är i samma situation som jag.

Halveringstiden varierar från person till person. Vad jag har fått till mig så kan den även variera kraftigt för samma individ. Kan dela med mig av senaste mätningen nedan. Som synes verkar min halveringstid vara 7 dagar, utan något alkoholintag.

- 0.22 µmol/L den 6 feb 2024,

- 0.11 µmol/L den 13 feb 2024 (7 dgr)

- 0.06 µmol/L den 19 feb 2024 (6 dgr)