Det är jättejobbigt att be om hjälp och fruktansvärt jobbigt att inse sina problem. Det är fruktansvärt jobbigt att dricka tills man slocknar, jag vet av egen erfarenhet.
Försök att trappa ner och prova sen att vara anonym på alkohollinjen. Jag fick bästa tänkbara support från en rådgivare på programmet här. Och då är du också anonym.

@Kennie jag ringde idag till Riddargatan men den som svarade hänvisade till telefontiden som är mån-tors 11-13. Testade sedan till alkohol linje men där satt jag i kö så jag tröttnade. Får väl se om jag har bättre tur imorgon. Tänkte ta min första alkohol fria dag på tre år idag och ännu har jag inte druckit! Men är livrädd för abstinensen och att inte kunna sova överhuvudtaget. Men det ska gå bra har jag bestämt mig. Tar en dag i sänder…

@Kennie pratade med alkoholhjälpen och sedan prima maria i stockholm som har öppet dygnet runt❤️men jag föll igen😢Var nykter i 48 timmar😢Så nu sitter jag här igen.

@snö_flinga Kanske du behöver hjälp av antabus för att få en start så att säga?
Det ska finnas andra piller också som dämpar suget. Ge inte upp utan fortsätt söka hjälp.
Tänk på att du redan efter kort tid kommer att slippa ångesten som själva alkoholen skapar.
Det brukar bli en stor lättnad för de flesta. Värt att kämpa för. ❤️❤️❤️

@Amanda L ja men inte antabus. Finns en tablett som stoppar suget efter mer. Kommer inte ihåg just nu vad den heter,,,,,den kanske är min grej plus att jag måste få hjälp för mina sömnproblem som jag haft sen barn. Gillar inte att sova och finner ingen anledning förutom att mitt förnuft säger att jo det är nyckeln till god hälsa. Tror det finns en fobi för sömn😂Kanske jag har! Så stört men det är jag tyvärr. Därför är vinet min bästa vän. Lugn,trött och att få sova som normala människor. Så fel men vad kan hjälpa mig annars😢

@hoppfull2024 Ja, det blev en omstart till. Nu ska jag jobba med att vara snäll mot mig själv så jag inte känner att jag vill "försvinna". Och sen får jag erkänna att jag har gått och blivit beroende pga att jag druckit för mycket för länge, så det är inte bara att må bra som behövs. Suget är jobbigt. Men men.. Jag får se nu och framåt :) Hur går det själv? :)

@snö_flinga Obs att det kan vara alkoholen som stör din sömn. Även om du alltid haft svårt gör att somna så kan alkoholen ha försämrat dina möjligheter att få till en bra sömn. Förvärrat problemen .
Sen är det så att även om du somnar med alkohol så sover du alltid sämre. Det blir inte samma återhämtning för kroppen och hjärnan.
Kanske kan det lösa sig om du slutar dricka och söker hjälp för problemen med att somna?

Har inte druckit en droppe på 5 dagar nu och så länge har jag inte varit utan på 3 år. Kände mig nästan euforisk idag! Nu har jag ju inte druckit hela dagar utan mer som en snuttefilt inför natten och mer på helgen men det känns så befriande. Nu är det fredag så hoppas det håller. Det ska hålla. Nu vill jag lära mig dricka normalt och inte varje dag om det går. Få iordning på min sömn och ångest. Känner inget sug mer saknad av bedövning inför natten. Sovit jättedåligt men nu inatt 4 timmar. Har varit och tagit prover så nästa vecka kommer min dom😬

@snö_flinga
Den första tiden jag slutade dricka sov jag erbarmligt. Vaknade upp ett flertal gånger, hade massa skumma drömmar och kände mig inte alls särskilt pigg på morgonen. Det går över. Det tar ett tag innan hjärnan återfår balansen. Typ en månad beroende på hur mycket man druckit. Märks däremot skillnad redan efter två veckor.
Jag vet att jag är tjatig; Men drömmen om att dricka med måtta håller bara igång alkoholtankar och sug. Försök tänka att alkohol inte ska vara viktigt längre. När det inte är viktigt längre så är dags att fundera på hur alkoholen och du ska ha det med varandra framöver.

Fortsätt bara framåt utan att dricka. Fokusera på livet och gör det till det liv du vill ha. Lägg upp en plan för kvällen redan under dagen, så är det färdigtänkt på det. Lämna inte någon liten lucka öppen för drickande, om det inte är det du vill.

Ha en fin kväll!

@Denlillamänniskan tack för kloka ord och hejarop 🤗Dagen och kvällen flöt på och inget sug utan bara glad och nöjd över att jag av alla människor satt utan vin på en fredag. Dock blev sömnen åt skogen igen men lyckades till slut somna så 4 timmar fick den här kvinnan iallafall! Tar en dag i sänder och det känns jättebra trots sömnbrist.