Tja!
Jag har alltid festat, började tidigt, runt 13/14 år med folköl och häxblandningar, satt ute i parker med "kompisar" och drack tills jag inte kunde ta mig hem själv.
Alltid haft svårt för att få kontakt med andra människor om jag inte dricker, att dom inte är intresserade av mig nykter har inte varit något problem, bara att supa till så var man ju festens mittpunkt och alla ville vara kompis helt plötsligt.
Den strategin funkade hur bra som helst genom hela högstadiet/gymnasiet, man var den roliga på festerna i lumpen.
Sedan började arbetslivet, var den tråkiga grå människan i ett hörn som aldrig pratade med någon, tills det blev firmafest då jävlar kom den roliga fan fram, han som skämtade pratade med alla, dansade och drog igång allting.
Fick massa kompisar som inte var lika mycket kompisar på måndagen när man var tillbaka i sitt hörn och inte pratade med folk igen.
Lärde mig snabbt att jag är den roliga jäveln som alla vill hänga med när jag dricker så varför inte dricka en jävla massa mer, Det blev fester varje helg, ibland även på vardagar, var ju aldrig några problem har alltid lyckats sköta jobb och privatliv utan problem.
Gått på en helvetes massa förmodligen jävligt bra spelningar som jag inte kommer ihåg mer en starten av första förbandet.
Fast forward till 10 år senare och jag börjar kvällen med en öl/ett glas vin hemma och vaknar upp dagen efter utan ett minne av vad som hänt kvällen innan, tömt mitt bankkonto på att gå på diverse strippklubbar, en fru som skriker på mig för hur fan ska vi kunna käka resten av månaden.
Halvår senare händer samma scenario minst en gång i månaden och sparkontot är tomt, jag är skild och sitter ensam i en liten etta och funderar över vad fan som hände.
Jag kan utan problem gå veckor/månader utan att dricka men tar jag så lite som en folköl så kan jag vakna dagen efter utan ett minne av gårdagen och hitta sms/mail om nekade lånansökningar där jag försökt hitta allt från mer sprit till strippor till droger.
Nu när jag skriver detta har jag varit helt nykter igen i en vecka och känner att det är förmodligen enda alternativet för mig.
Tror aldrig att jag kommer kunna vara personen som bara tar ett glas vin till maten eller en öl efter en jävlig dag på jobbet.
Har fortfarande aldrig känt något tvång att dricka men jag känner en dragkraft mot systembolaget så fort jag ser den blänkande lovande skylten.

Ok. Enough with the rant.
Ha det gött alla och lycka till!

@rosa_helikopter

Det kallas kontrollförlust och är en del av alkoholberoende.
Det finns fler sätt att dricka. Jag drack som du fast det höll längre och var mer minnesförluster och ångest. Oftast pengarna kvar.
Jag försökte länge att dricka normalt men inså till slut att det inte går. För mig.
Jag har varit nykter ett år nu och mår toppen. Kommer aldrig att riskera några nya försök. Och har ingen lust heller.
Siktar du på att bli alkoholfri, kan det vara bättre att skriva i just det forumet. Så får du mer stöd.
Att skriva mycket och läsa i trådarna här har gett mig väldigt mycket. Många har lyckats sluta bara tack vare det.❤️