Hej!
Starkt att du kämpar vidare! Har du märkt någon förändring i perioderna? Blir de längre eller minskar de med tiden? Har du jobbat något med återfallsprevention? Tror man kan göra program online, eller åtminstone få info och tips. En dag klarar du det och lämnar alkoholen bakom dig, det är ju många som försökt sluta gång på gång och plötsligt lyckas. Jag håller på dig!

Jag är också där nu, efter måååååånga års period drickande som på senare år eskalerat och brakade loss under pandemiåret. Allt för många motgångar och att domna bort kändes skönare och skönare. Har druckit alldeles för mycket sista året . Har en vän som såg igenom mig och drog med mig på möte. Va på mitt första AA möte i måndags. Haft sjuk jobbigt i 4 dagar utan alkohol. Aldrig supit mig full varje dag men tagit mer eller mindre intag varje dag under många år.
Förut var jag mer periodare men nu har det blivit varje dag och ökat på med lögner, gömmor, och en massa ångest. Jag hoppas att vi kan finna känslan av att det är bättre att vara nykter i de perioderna/situationerna där suget kommer tillbaka igen. Jag vill bli måttlig men vet faktiskt inte om jag någonsin kommer klara det.
Jag tror inte jag vart utan alkohol i en hel månad. Jag blir imponerad att du kan! Heja dig. ”Aldrig första glaset”är numera mitt mantra, stulet av andra.

@skrynkelnylle Har beställt tid på hälsocentralen för min alkoholism.Förvånande nog togs jag på allvar
,det känns underbart .Dags att sluta vara feg
annars super jag ihjäl mig,närmar mig 70 år.
Vill leva värdigt resten av livet....

Tack flarran!
Kom ihåg att aldrig jämföra dig med andra det är slöseri med tid.
Kom ihåg att musiken finns i själen.
Var rädd om din själ.Tonerna blir falska och och dör.När man spelar med änglakören utan alkohol blir det himmelskt.Gott 2024...@Flarran

Hejsan! @skrynkelnylle, på söndag börjar sommartid, då ska man flytta fram klockan. Det börjar alltså en ny tid. För mig som ny-nykter är varenda dag ny liksom. Förra året den här tiden var inte direkt ljus och alkoholfri. Hösten och vintern som gått har varit svår. Men jag hittade ju till forumet och har skrivit av mig en del tankar som man slipper gå och släpa på. Var ut på balkongen i solljuset idag och märkte att värmen fick en att tänka lite på onyttiga drycker en kort stund. Men har man klarat av en grå och seg höst och rätt så tung vinter borde man förhoppningsvis väl även klara av ljusare tider. Förstår ändå att man kommer möta en del utmaningar och nog då och då får brottas med invanda tankegångar om drickande av alkohol på olika platser. Det är inte helt lätt att bryta gamla vanor, men det går om man nyktert kämpar på och tar allt ett steg i taget.
Ha det fint kompis!