Ännu en kväll har gått utan att sambon druckit något och när vi satt i soffan tidigare ikväll började jag fundera på om jag ska säga något? Inte "tack" kanske men typ? Att jag uppskattar att han väljer bort alkohol och dricker cola i stället? Eller ska jag fråga hur det känns att inte dricka? Eller ska jag inte föra det på tal överhuvudtaget?
Jag vet verkligen inget om att ha ett beroende och hur man som anhörig ska bete sig. Jag har fått tips om Lars Lerin och jag har börjat lyssna på "Tack det är bra" av Cecilia Svensson men tar tacksamt emot tips om böcker, TV-program, poddar och annat som kan göra mig klokare 😊

@Uppgiven74
Hej. Jag har så svårt att säga hur andra ska göra i specifika situationer, om säga något eller inte. Kanske du kan "göra" om känns OK? Till exempel att "krypa upp i famnen" om det känns bra ... Att visa att hans val uppskattas. En tanke bara. Om det nämns något typ att, jag tar en cola att DÅ inflika att "jag uppskattar att du tar den där colan i stället". Egentligen får man ju det bästa svaret av någon från beroendesidorna, för vi som anhöriga kan ju inte förstå på djupet vad det handlar om.

Poddar hörde jag på, och ännu gör, "2 fyllon och 1 sanning" har jag lyssnat mycket på. De har avsnitt om medberoende och relationer, om man söker på poddens namn och "relation" , "medberoende" så kan du kanske hitta något som du uppskattar att lyssna på och som hjälper dig vidare.

Kram!