Hej! @Tröttiz, Just den biten att få fram – De senaste kommentarerna, funkar då på en vanlig dator just nu även om man inte är inloggad som medlem. Man för bara pekaren över texten FORUM i den blåa översta listen så kommer det fram en ruta med lite olika alternativ, och där kan man klicka på ”SENASTE KOMMENTARERNA” så ser man vad som har lagts upp senast alltså. Då det håller på och jobbas med att få ordning på forumet, så går det väl även snart att klicka på forumbilder eller anonymiserade avatarer för att hoppa direkt till användares sidor och läsa deras erfarenheter och tankar om diverse utan att leta runt så förskräckligt, vilket jag väl föreslog till @admin tidigare idag. Förresten, såg just att @admi skrev att de håller på och undersöker denna funktion. Fortsätt det goda jobbet med forumet gott folk.
Ha en fin kväll vänner!

Det finns en önskvärd funktion som vi inte riktigt har lyckats lösa än tyvärr. Vi misstänker att det är denna som några av er saknar. Det är att systemet inom en tråd kan avgöra vilka kommentarer som en användaren har läst tidigare, så att vi kan visa hur mycket som är "oläst" eller länka direkt till de kommentarer som är nya för den användaren. Vi har en tekniker som ska undersöka hur vi kan få det att fungera. Under tiden så kan ni välja att går till den första eller senaste kommentaren i varje tråd.

Hejsan! @admi, såg just att det nu går att klicka på forumbilder och hamna direkt på den användares sida man är intresserad av. Denna funktion uppskattas verkligen. Bra gjort!
Fortsätt det fina arbetet med forumet mina vänner!
Ha det gott!

Har ”Förändra sitt drickande” blivit bara en slags infosida nu? Texten som beskriver sidan tyder på det och det borde väl finnas fler inlägg här?
Jag tycker ”Förändra sitt drickande” ska vara kvar - när man inte valt väg måttligt eller alkoholfri, så fyller den en viktig funktion. Men det känns som att alla såna inlägg är borta. Eller i alla fall är det mest information i de senaste, men ni har två sidor nu admi.

Efter förändringen kunde jag fortfarande registrera dagar i alkoholkalendern. Det var något omständligare än tidigare, förvisso, men det gick att se vilka dagar jag hade registrerat och vilka jag inte hade registrerat.

Det tycks fortfarande gå att registrera men jag kan inte se vilka jag inte redan har registrerat så jag vet inte om jag missar några dagar eller dubbelregistrerar andra.

@admi Hej! Var inne i Alkoholkalendern nyss. Där är sig inget likt? Mycket funktionalitet är borta. Går ej att se historik, kommentar tycks ha tagits bort. Är det tänkt att det ska vara såhär?, eller är det något temporärt? Är för egen del inte användbar i sin nuvarande form.

Hej! Jag hoppar in här för att förtydliga att den här typen av länkar som vi skickar ut ibland (till loggen, dagboken eller programmet till exempel) alltid leder till ens egen kontosida. När man inte är inloggad så finns det inget information alls på den sidan eller finns det information om att man behöver logga in eller skapa ett konto.

Det som ni skriver på forumet är öppet för alla att läsa. Allt annat som ni skriver (i frågelådan, kalendern eller programmen) kan bara ni själva och rådgivare på Alkoholhjälpen se.

Hoppas det blev lite tydligare!

@Nell
Hej.
Jag har skrivit tidigare om att jag inte kan läsa "senaste" kommentarer fastän jag klickar på "tidsordning". Det är klart jag kan ju gå in på enskilt forum och se där vad som hänt, men jag saknar verkligen den där tidsordningsfunktionen. 😒

Hälsningar
Tröttiz

Hej @Majblomman! Vi passade på att göra om programmet lite när sidan uppdaterades (delade upp några avsnitt bl.a., så det inte blev så långa texter), så du kommer inte åt dina sparade inlägg i det nya programmet. Men det går bra att få en textversion av det du skrivit i programmet. Magnus har lite välförtjänt ledigt nu, men jag frågar honom när han är tillbaka nästa vecka. Hoppas det känns okej!

Hej @Tröttiz! Tråkigt att det inte fungerar för dig med att läsa senaste kommentaren i forumet. Såg att du hade skrivit i din egen tråd om det också.
Jag har pratat med mina kollegor här, men vi har lite svårt att förstå vad det är som inte funkar. Hoppas vi kan hjälpas åt att förstå på något sätt.

När man går in i senaste kommentarer finns det två funktioner: att sortera helt kronologiskt (alla inlägg hamnar huller om buller) eller per tråd (också kronologiskt fast ordnat per tråd för att se ett sammanhang). I den senaste funktionen behöver man ange hur många timmar bakåt man vill läsa. I både funktionerna kan man välja om man bara vill ta fram inlägg i en eller vissa forumdelar (markera de du vill läsa) eller om du vill läsa alla (lämna omarkerat).

Det har funnits en funktion tidigare som inte finns i den nya programvaran. Jag tror att det är den som tar fram olästa inlägg som det har skrivits om i en annan tråd. Om jag förstår det rätt (och annars får Magnus rätta mig sen när han är tillbaka) så finns den funktionaliteten helt enkelt inte i den nya programvaran, så det kan vi tyvärr inte göra så mycket åt.

Kan det förklara något? :)

@Nell
@Nell
Hej.
I valet "i tidsordning" måste jag välja något av alla forum, alla forum finns i en stapel. Det finns alltså inte en välja alla - forum funktion då i "tidsordning" väljs.
För mig finns det alltså att välja "förändra sitt drickande" i tidsordning , "forum för anhöriga" i tidsordning m.fl. ...
Det där i tidsordning med inlägg som kommer huller om buller från olika forum - det är det jag inte ser. Och det önskar jag se.

Hur många timmar- funktionen fungerar dock.

H. Tröttiz

Tack för ditt förtydligande @Tröttiz! Nu förstår jag bättre. Vi rådgivare brukar jobba på datorn och då ser det ju lite annorlunda ut, men jag testade på några mobiler (både iphone och android) också för att se hur det ser ut där.

Det går att klicka i inget forum, ett forum, några forum eller alla forum och sedan välja "Applicera". Om man inte väljer något forum ska man se alla forum. Sen går det på samma sätt att klicka ur ett forum och sedan klicka på "Applicera" igen. Om det inte funkar direkt kan man behöva swipa neråt för att uppdatera sidan.

Jag märkte också att när jag väl hade gjort ett val en gång som inloggad, så gick det inte längre att klicka ur alla forum, då hoppade den tillbaka till senast valda. Så om ni vill se alla forum, klicka i alla forum och "Applicera", det tror jag borde funka!

Testa gärna och återkom hur det går!