Långfredag och inte köpt hem varken vin eller bubbel men ni ska veta att den lilla alkoholdjävulen försökt förhandla med mitt förnuftiga jag( som jag är tacksam över finns kvar) Ska du inte åka och köpa lite vin att ha på påskafton, lite kan du ju unna dig. Fan heller att jag ska, ursäkta att jag svär.
Ska köpa hem annan god alkoholfri dryck, så får det bli!
Inte druckit alkohol på 13 dagar bortsett från 1,5 glas i lördags. Som inte ens var gott.
Känner att suget kommer och går men är just nu mer hanterbart.
Mår även lite bättre inombords, det sporrar till fortsättning.
Har lite andra funderingar om långvarigt alkoholberoende och psykiskt mående/utmattning/stressymptom som jag tänker skriva ner senare

Önskar er alla en fin påsk🤗

@Majblomman Bra att du har köpt vin! Du vill ju egentligen inte dricka vinet, det är beroendet som spökar. Fasiken varför är det så svårt 😥. Jag är trygg med att inte jag inte kommer dricka denna påsken, ska vi kroka arm🥰?

@Ny dag förstod det😉 Nej jag vill inte ha det där vinet, beroendehjärnan och vanan (ovanan vill) Ska nu hälla ut det sista vinet som finns kvar i flaskan jag inte drack upp förra helgen. Ser att den står i kylen och kallar på mig🤷‍♀️ bort med den.
Krokar gärna arm, vi grejar det tillsammans eller hur🥰

Då har man klarat av påskafton nykter. Gått rätt så bra trots att jag kände ett sug efter vinet ett tag. Men det fick bli vatten och kolsyrad dryck💪🏻
Var i kväll tillsammans med en person som drack alkohol, vi brukar (brukade)oftast dricka alkohol ihop. Kände att det påverkade mig när berusningen märktes, jag blev lite låg och kunde inte riktigt glädjas åt att jag inte drack något. Så jag körde hem igen.
Får fundera på varför det kändes så. Vill ju fortsätta träffa personen. Vi har det ju bra till vardags men det är ju det här med den jä**a alkoholen. Antingen blir jag eller hen, eller ännu värre båda två, annorlunda mot varandra när vi druckit över en viss gräns.
Jag vill ha vardagslivet där vi beter oss s.k normalt men vet inte om jag vill ha ”helglivet” om ni förstår vad jag menar.
Kände bara att jag behövde skriva av mig i forumet, blir av med lite av tankesnurret när jag skriver ner det.
Tänker att imorgon känns allt bättre igen, Ser fram emot en pigg söndagsmorgon.
Godnatt🤗

@Majblomman bra gjort att stå emot när suget fanns och alkohol var tillgängligt 👏🏻 det här med personer i ens liv som påverkar en på ett sätt som innebär negativa konsekvenser på ens eget varande är komplicerat. Jag har några personer som jag successivt kommer att fasa ut ur mitt liv. Jag vill inte göra något statement, jag vill definiera inte skapa en konflikt som både skulle äta upp mig och vara helt onödig i sammanhanget. Det kommer att få ta lite tid men jag kommer att så obemärkt som möjligt dra mig ur situationer som håller mig fast i vissa relationer. I mitt fall är de vänskapsrelationer och jag vill absolut inte säga åt dig hur du ska göra med den personen som du nämner i ditt inlägg! Det var bara en reflektion ur mitt eget liv nu när du lyfte på den stenen åt mig 🤗
Det jag däremot är ganska säker på är att vi på våran nya väg i livet kommer att lyfta på olika stenar där vi för att komma vidare måste röra vid obekväma beslut, känslor och varanden för att kunna komma vidare. Som vanligt kan jag bara återigen konstatera att jag känner så igen mig i inlägg, tankar, situationer och känslor. Önskar dig en fin påskdag 💛

@Majblomman Föreslå andra sätt att umgås. Promenad, brunch, fika, gå på bio, en utställning etc. Att bara sitta och tjöta (och kröka) är inte kul längre när man har slutat dricka. Man kan stå ut med det om sällskapet är trevligt och alkoholen inte är det centrala, men blir det för mycket hos den andre ger samtalen ingenting. Då känner man sig som en tråkmåns, även om det är den som dricker som är tråkig på riktigt.

Kram 🐘

@Fjärilen81 @Andrahalvlek tack för era reflektioner och förslag🙏 betyder mycket.

Idag känner jag mig tillfreds med att jag inte drack igår. Är inne på min åttonde dag utan alkohol. Ett tag tänkte jag att det är dag 15 idag eftersom jag ”bara” drack 1,5 glas förra helgen men det intaget bör ju räknas även om det var litet.
Tänker att tiden får utvisa hur umgänget med mannen blir. Förhoppningsvis minskar han sitt drickande om jag inte dricker. Men man kan ju som sagt bara ändra på sig själv och sitt mindset.
Ett tag framöver behöver jag nog undvika att ses om han dricker. I allafall om det går över till att bli jobbigt för mig, då är det till att åka hem igen.
Det @Andrahalvlek skrev tar jag till mig: man känner sig som en tråkmåns även om det är den som dricker som är tråkig på riktigt. Glad att jag åkte hem även om det samtidigt är en liten sorg att det blev så.

Ha en fin påskdag🤗

Inte skrivit på några dagar men varit inne och läst i några trådar och skrivit nån liten kommentar. Känns trösterikt att läsa i forumet ffa att läsa att flera av er klarat av en lång tid utan alkohol och mår bra av det.
Dag 11 för mig idag. Mår bättre och är klarare i tanken. Fortfarande ångest ibland men inte lika stor och den är åtminstone inte orsakad av stort vinpimplande.
Igår var en bra dag utan sug men idag fightas jag med beroendehjärnan som gärna vill ha vin. Försöker analysera varför det dyker upp just idag utan något som hänt eller nån klar anledning. Kanske är så det är i processen.
Har iallafall ingen alkohol hemma och tänker inte ta mig till Systembolaget även om jag skulle hinna.

Ha en fin kväll🤗

@Majblomman var stolt och nöjd för alla framsteg, hur litet det än kan verka. Det är de små sakerna som läggs på hög och blir stora segrar. Det är helt omöjligt att springa ett långdistanslopp utan att först springa kortare sträckor. Du klarar mer än du tror. 🌷

Blev en liten tankevurpa igår för mig🤷‍♀️ Testade att köpa hem och försöka dricka måttligt men lyckades inte. Korkat men gjort är gjort.
Känner mig på banan igen och behöver och vill fortsätta mitt alkoholfria liv.
Det är ju så mycket bättre att vara klar i tanken och känna sig pigg.

Ha en fin söndagkväll🤗

Läser tillbaka och ser att det ”bara” blivit vindrickande vid två tillfällen sen 17/3. Ena gången 1,5 glas och andra gången ca 7 glas. Är ett stort framsteg för mig och känner att jag är på rätt väg.
Fortsätter framåt och är tacksam för hjälpen och stöttningen jag får, både av er och utifrån där jag sökt hjälp.
Idag känner jag inte det minsta sug efter vin men tror att det kan komma tillbaka inför helgen. Då är jag beredd att slåss mot beroendehjärnan igen👊🏻
Får planera in aktiviteter där inte alkohol ingår, gärna något som kräver bilkörning på förmiddagen. Det borde funka.
En sak till som jag kommit fram till är att undvika att utsätta mig för tillfällen med personer som dricker alkohol över gränsen, skrivit lite om det tidigare. Tyvärr påverkar det mig negativt vid de tillfällen min vän dricker över en viss gräns och det ska man nog inte utsätta sig för även om man egentligen vill vara med personen. Ett dilemma faktiskt.
Man kan ju inte ändra på någon annan, bara på sig själv eller hur.

🤗

Ännu en dag utan sug, skönt. Tänker däremot mycket på det här med alkoholen och hur det kunnat bli så här. Är nog en process som behöver gås igenom. Hoppas det kommer en tid när inte detta finns så mycket i tankarna, att det liksom bleknar bort av sig själv.
Ska försöka fokusera på det jag har som är bra och skaffa nya bra vanor.
Är man inte trött av vinpimplandet så kan man ju ägna sig åt annat än att återhämta sig från det på helgerna.
Kommer att bli bra.
🤗

@Majblomman Tankarna på alkohol bleknar efter ett tag men minns att jag tyckte det var jobbigt länge att jag tänkte på det varje dag även om det var i form av att jag inte dricker så var det ändå tankar som rörde ämnet alkohol. Kram

@Majblomman Skönt med dagar utan sug men jobbigt att alltid typ tänka på alkoholen på något sätt. Längtar så efter att ha kommit längre i denna process. Är verkligen så trött på allt vad vad alkohol är och står för. Vill bara bli fri. Är i en svacka idag där många tankar går genom huvudet. Idag är vi nyktra så vi kan vakna upp utan extra ångest imorgon. Kram

@Himmelellerhelvette ja det ska bli skönt när tankarna på a bleknar bort. Faktiskt har det två senaste dagarna varit riktigt bra. Var på AW i går och drack alkoholfritt vin utan att ha det minsta sug och idagfredag fanns inte på kartan att ta något starkare än juice. Vad hände liksom?
Hittat ett inre lugn för tillfället när det gäller a🙏🏻
Ha en fin helg🤗

@Ny dag kan bara hålla med dig när det gäller suget och alkoholen. Av någon konstig anledning så har inget sug infunnit sig trots att det är fredag, det var längesen.
Hoppas du snart kommer ur din svacka❤️
Önskar dig en fin helg