@Flarran så bra att du tog dig ut på den där promenaden som du har funderat över! Låter som att den gjorde dig gott. I min del av vårat avlånga land så var det igår mer eller mindre snöstorm vilket inte alls var lika angenämt som solsken och tussilago. Dock väldigt skönt att ha utfört dito när jag väl kom in igen 😅 Jag är imponerad av din beslutsamhet och din förmåga att avvärja ditt sig när det uppstår! Fortsatt glad påsk 🐣

Hejsan! @Fjärilen81, kul att du tittar in så här på morgonkvisten. Det här med beslutsamhet kring nykterhet finns fast man knappt vet hur den kom till en ibland. Men nog känns det bra att man har klarat av så här pass många dagar i följd som nykter. Det är egentligen rätt konstigt att man inte har gjort något åt det här med att hålla på med att dricka alkohol i onödan tidigare. Men nu vill jag ändå försöka så länge det bara går för man blir inte glad av att dricka var dag som man har gjort genom åren.

Men det går allt lite upp och ned med motivationen. Det är lite som med vädret, det svänger rätt så fort i ens sinne. Men tycker att det känns bra mycket lättare nu när det är ljusare ute. Har ju normalt en lättare nedstämdhet som ligger på och har stor orkeslöshet. Igår kände jag mig väl inte speciellt nere och gör inte det nu heller fast det väl är lite mera grått ute idag. Men det regnar då åtminstone inte än i alla fall.

Det var faktiskt oerhört vad jag var trött igår när jag promenerade. Det var liksom som att gå i en lång hård uppförsbacke fast det var plan väg mest hela tiden. Men jag gick i snigelfart med i princip ett steg i taget och stannade till och vilade då och då. Det var väl därför som jag lyckades få syn på den där tussilagon som jag skrev om. När man jämt var berusad så såg man ju inte sånt som enkla naturliga trevligheter i naturen. Man var på plats men ändå inte liksom.

Har öppnat köksfönstret och släpper just nu in lite frisk luft och hör att morgonens fåglar är igång och kvittrar på håll. Hade man haft lite mer ork så skulle man väl gått ut och gått en sväng kanske. Men jag blir alltid så himla trött i kroppen dagen efter att jag varit ut och promenerat alltså.

Men visst ger det positiv energi att komma ut och inte bara sitta inne och häcka vid datorn. Har då inte det minsta alkoholsug alls just nu, men funderar så smått på att kanske snart ta mig en kopp med varm mjölkchoklad och ett par smörgåsar med mjukost på om en stund. Kanske eventuellt gå lös på en av de röda grapefrukterna som inköptes igår. Man behöver väl lite vitaminer kanske.

Ha en fin dag kompis!

@Flarran Jättebra att du kom ut på en stärkande promenad! Och njöt av vårtecken 😍 Och du verkar verkligen ha njutit av promenaden, så den gav nog mersmak!

Tips från coachen: Om du går en kortare sträcka oftare så slipper du släpa på fullt lika mycket mat. Jag har en tendens att gör lite likadant - när jag väl gör något går jag all in. Jättelångt, jättetungt, jättesvårt. Sen är jag halvdöd en vecka efter en sådan fysisk ansträngning. Tricket är att göra så lite att det knappt känns som en ansträngning, men oftare. Tex varje dag, eller varannan eller var tredje. Det är regelbundenheten som är viktig att få till.

Kram 🐘

Hej! @Andrahalvlek, Du har helt rätt i att jag väl handlar alldeles för mycket på en gång när jag väl kommer utanför dörren. Borde väl egentligen inte handla mer än vad som lätt går ned i ryggsäcken. Men när jag väl kommer till nån butik bortanför kvarteret så är det ofta så mycket som jag vill ha med mig rent spontant som jag ser vid butiksbesöket liksom.

Det kan vara en stor, god och billig fryspizza och en sån eller tre får man ju inte ner i ryggsäcken. Då blir det till att ta fram en påse som man har med sig, och då tänker man ju ofta att, har man ett par påsar med sig kan man ju passa på att fylla dem med något man gillar, och på den vägen är det.

Brukade ju förr jämt åka moppe när den var igång, så då blev det ju lätt att man handlade lite mer än vad som bara gick ned i väskan. Påsar som dinglade på styret och så. Borde väl egentligen ta taxi ibland och göra mer strukturerade storköp.

Men jag är ganska så spontan av mig, hade egentligen inte ens tänkt att gå nån långpromenad igår. För det hela började med att jag kastade ett par soppåsar. Då liksom kom jag på att det var rätt fint promenadväder och att det kändes att det var dags för en kort liten nöjespromenad. Men efter några meter började jag att tänka på salladsburkarna nån kilometer bort, och på den vägen var det.

Det här att släpa på kassar så långt det är ju rena rama tokerier alltså, men en rätt bra styrketräning, som väl annars aldrig skulle bli av då jag inte är mycket för träning utan oftast vill förena nytta med nöje, och då blir det ju lätt som det blir alltså. Kommer ihåg en vinter för flera år sen att jag skulle till en loppis med siktet helt inställt på att bara köpa nån DVD eller CD-skiva till samlingen.

Då såg man att det fanns tillfälle att köpa en rejäl stereoförstärkare och CD-spelare för nästan ingenting, och envis som man kan vara, så skulle ju allt även bäras hem utan att kosta på sig att åka taxi alltså. Den gången fick man då bära kan jag säga. Prylarna måste ha vägt minst en trettio kilo tror jag. Borde som sagt nog bli lite mer strukturerad kanske...

Ha det gott kompis!

Ny månad. April har kommit och alkoholfri och nykter sedan slutet av oktober förra året det är man. Har idag som en rutin att verkligen fokusera stenhårt på att inte smaka någon form av nedbrytande alkohol då jag förstår att det är skadligt på så många sätt. Tänker på hur det ofta har varit de senaste åren och att man har haft berusning som i praktiken en avgud. Detta är då något man som nykter kan kan känna en skam över. För som det rent allmänt väl sagts i något sammanhang så hör väl inte drinkare direkt himmelriket till.

Drickandet av onyttigheter har fått en att i det närmaste glömma bort att leva och känna tacksamhet till den högste anden och ens skapare. Har sen tidiga barnaår ju känt att Gud är min bästa och alltid närvarande vän. När jag nu ibland känner att det vore skönt att berusa mig ett tag då ber jag numera till skaparen om styrka att hålla mig nykter. Men det är ändå jag själv som styr över min nykterhet.

Har ibland hört att Gud hjälper den som hjälper sig själv. Det har alldeles nyss varit påsk och skaparens son Jesus har fått lite mer utrymme i mångas tankevärld under helgen. Firandet blev hos en själv kanske inte så värst religiöst i en strikt kristen kyrklig mening men att hålla mitt löfte till skaparen om att vara nykter till sista friska andetaget satsas det på.

Det är förresten nog inte av en slump att många rekommenderar en att ta lite mer av nyttiga och stärkande promenader så att man väl inte bara rostar ihop. Tror nu att skaparen använder människor i min närhet som redskap för att få mig att komma igång med lite allmänt nyttig träning. Det är allt lite konstigt hur man kan tänka när man har fått sova några timmar extra. Känner nu att varje dag är helt ny och en möjlighet att göra om och göra rätt. Kämpar alltså alkoholfritt vidare.

Ha en fin dag!

Hade det funnits alkohol i huset så hade man nu kastat sig över en flaska direkt. Det är i stunden känslan man faktiskt har. Vilket är märkligt då det ätits och vilats och allt borde vara helt perfekt och bara helt underbart. Det är allt tur att man inte har nån energi att gå utanför dörren idag heller. Tänkte tidigare när solen lyste gå en liten påskpromenad så här på påskens annandag. Fick nu faktiskt helt enkelt lov att sätta mig här vid datorn och skriva detta för att distrahera min totalt knasiga beroendehjärna för att kunna hålla ut och inte släpa mig i väg och handla folköl. Det är allt en jäkla tur att detta eminenta forum finns ibland kan jag då säga.
Kämpa på mina vänner!

Har snusat som en jäkla gnu och hinkat svart kaffe och kört en rockig upptempolåt på repeat i hörlurarna i över en timme. Detta som en egen hemsnickrad metod för att trötta ut hjärnan för att knäcka ett panikartat alkoholsug. Fick även köra en hel del med handstärkaren på var hand. Nu har det värsta lättat och alkoholdjävulens anfall är förhoppnings över för den här gången.
Ha det så gott!

@Flarran Tankar är bara tankar och som kan poppa upp från ingenstans. Kanske pga tristess eller att orken tryter. Då är det bra att ha någonstans att skriva ned sina tankar och känslor, som här på forumet. Det är väl det som är viktigt, att på något sätt fylla upp sin tid med något som känns meningsfullt för en. Att komma ut en sväng och röra på sig gör en skönt trött och lugnar sinnet. Många gånger gör jag det fast jag inte orkar, för det kan vara då jag behöver det som bäst😁.

Ha en fin annandag påsk!🐣❤️

Jag kände igen mig mycket när jag läste ditt inlägg. Särskilt det om suicidtankar och depression.
Just nu sitter jag på jobbet och har en ångest från helvetet över en serie dåliga beslut jag gjorde under påsken. Jag hade varit nykter och ren sen en månad tillbaka och blev bjuden på afterwork av en arbetskamrat. Det var det första dåliga beslutet när jag tackade ja till detta. Tre öl senare tackade jag för mig och gick till närmsta kiosk och köpte mig ett sexpack folköl. Det var det andra dåliga beslutet. Det tredje dåliga beslutet var att ringa alla mina vänner och bekanta för att fyllesnacka, en av mina vänner förslog att jag skulle åka hem till honom dagen därpå för att dricka öl, i mitt berusade tillstånd lät det som en fantastisk idé. När jag vaknade verkade det inte lika intelligent men jag åkte ändå. Intalade mig att jag kunde dricka några öl och åka hem och lägga mig tidigt och vara fräsch och pigg på Söndagen, jag skulle nämligen åka iväg och träffa min femåriga son som bor med sin morsa i en annan del av landet den Söndagen, träffar honom inte allt för ofta med tanke på avståndet och jag hade verkligen längtat efter att träffa honom. Jag hade köpt presenter för flera tusen som jag ville ge honom. Hur som helst blev det naturligtvis inte som jag hade tänkt mig. Jag drack väldigt många "glas" och blev skitfull... Sedan åkte jag hemåt, men på väg hem beslutade jag mig för att svänga förbi krogen (var detta det fjärde dåliga beslutet?) där jag träffade min bror av en slump. Resten av den kvällen natten är inte så tydlig. Vagt minne av att jag bråkade med min bror, däckade på kollektivtrafiken och missade min hållplats, spydde ner mina skor och vaknade med panik och med ett sår i pannan. Hade missat mitt tåg till grabben som blev jätteledsen på grund av det uteblivna besöket och hans morsa var djupt besviken.
Självmord är lockande i denna stund. Men det vore den enkla vägen och nu får det vara bra med dåliga beslut för ett långt tag fram över.

Det har varit en lång seg och grå helg detta. Tänkte ett tag mig iväg och handla pilsner i en butik, men bet ihop och käkade lite ägg, sallad, tog lite påskmust. Tog ett par lugnande piller och somnade nästan vid den skittråkiga tv:n som bara mal runt samma värdelösa dynga som alltid. Man känner ju till nån i kvarteret som säljer hemkört sen förr. Men vill inte tillbaka in i alkoholträsket igen heller. Har gett mig sjutton på att ta mig förbi även detta för det är ju en vanlig dag i morgon. Långhelger som denna är inte favorit alltså. Får försöka gå och lägga mig tidigt idag för imorgon är det väl säkert bättre om man får sova lite, och imorgon är det ju vardag igen. Tack för att ni tittade in här @vår2022 @tystnadsplikt @Kennie det uppskattades. Hård dag, men alkoholfri är man ännu.
Ha det gott mina vänner!

@Flarran Tänk att du som jag förstått druckit större delen av ditt liv till att sluta helt. Oerhört starkt. Klart att det tar tid för hjärnan att läka. Men kämpar själv på med suget men det går över ...kämpa 🎉🎈🏅. En vinnare är du oavsett. Men tänk på vad du byggt upp inte värt att chansa och börja dricka
. Skriv här i stället.

Det är tungt ibland fast man vet att man egentligen har det väldigt bra. Nu är det tisdag och en vanlig dag efter en ovanligt seg påskhelg. Det var rätt mörkt igår liksom. Gick för kanske första gången på tjugo år helt nykter, alkoholfri och la mig klockan nio igår kväll för att få sova en stund. Det lyckades, men jag vaknade runt 03.15 och sen gick det inte att somna om.

Har ju en massa sömnpiller av alla de slag i kassar, men har ingen lust att käka såna piller. Blir bara yr, seg och illamående av sånt. Tog nyss en fjuttig lugnande tablett man har fått utskrivet. Hade man haft portvin, riktiga starköl eller nån sprit hade det så klart blivit sånt. Men är så jävla trött på att behöva dricka för att gå runt i denna meningslösa och tröttsamma och sketna tillvaro. Har inte ork att göra något alls. Inget intresse för att göra något alls.

Musik som var kul är inte heller kul längre. Hade det varit sommar och man hade haft en flaska Jäger eller vodka så hade man direkt tagit sig till sjön och satt sig vid stranden och druckit tills man fått ork att simma rakt ut i mörkret och evigheten som man har funderat på så himla många gånger. Skulle ju kunna käka en näve med krossade piller och kanske få somna in, men vill inte det heller. Tänker på kristna morsan som mådde så jäkla illa i alla år, men som tog sig normalt hela vägen fram till sista andetaget. Vill inte vara sämre.

Men vad är det för mening egentligen är känslan. Har ingen panik eller behov av att tala med någon alls just nu. Sjukvården är bara ett dåligt skämt. Vist kunde man ringa till akuten och kanske få tala med nån ointresserad tomte och kanske få tala med nån jourhavande läkare och kanske få komma till nån vårdplats för nån timme eller dag, men vad ska det tjäna till.

Tycker att jag bara skriver en massa dravel och har tröttnat på allt då det bara aldrig tycks bli nåt bättre. Har bett till min skapare och tror väl att han är med mig som vanligt, fast inte så värst nära i denna stund. Kanske blir det bättre om en stund. Men varför ska man kämpa när man ändå aldrig mår bättre liksom. Trista ord, men så jäkla sanna och nu undrar man om det inte vore bäst ändå att bara göra slut på skiten, rep har man då så det räcker. Men jag känner att det inte ska göras ändå.

Faen om man hade haft ett gäng med starköl, vin, mäsk, ja vad faen som helst bara. De som skriver, ord som tänk på hur fint du mår som nykter, blaha, blaha, blaha är bara vad man känner inför sånt snack ibland. Kanske blir det bättre om man håller ut. Men sen så blir det ju bara samma sak igen. Men har inget alkoholsug, har inget sug för nånting alls.

Har druckit en kopp med ljummet kaffe och sitter och snusar och låter fingrarna smattra på detta tangentbord av sig självt. Hade jag haft ork att gå utanför dörren så skulle jag vandrat ut planlöst i mörkret. Men vad skulle det vara för mening med det känns det också. Det är inte kul detta...

Bolaget öppnar om några timmar kanske skulle man hoppa på tåget in i dimman igen ett tag, men hade gärna velat nå målsnöret som helnykter i åtminstone ett halvår. Vilket inte har varit något som man har varit sen man väl var tolv år. Har även så innerligt tröttnat på att vara en värdelös missbrukare. Lever, men egentligen inte. Det är nu tisdag och en vanlig dag igen.

Det känns inte som att det någonsin blir något mer eller bättre. Förstår inte varför man sitter och skriver en massa skit om dagarna egentligen. Men nu har man använt även denna metod för att ta sig igenom en jobbig stund. Tack för att du tittade in @Suburra. Försöker kämpa vidare ett tag till.

Ha det gott!

@Flarran Ok, kan du tänka att nu är jag i en sån tankebana. Låg som bara den med tankar. De är bara tankar som pressar på i moll..

Sätt stopp för dem! De ger dig absolut ingenting. Tvärt om. De får dig att må skit!
Försök se dig själv från ovan. Se hur dessa tankar styr dig in i destruktivitet. Försök ta befälet över dem och styr tanken mot något du gillar.

Tänk på när du skapade din favolåt..Släpp molltanken. Den vil bara som alkoholen äta dig! Tänk istället på hur kändes det att skapa låten? Vad fick dig in på just de riffen? Skulle man kunna vidareutveckla den? Lägga till något? Kan du sätta på den? Lyssna igenom utan att dömma. Bara följa med. Lyssna sedan igen. Försök i tanken färdas med ett tillägg i ton. Försök bli ett med låten.

@Flarran Det är inte värdelöst att du skriver här. Du inspirerar många som inte kommit lika långt. Det du gjort är ju en bragd och det skall du vara stolt över . Du verkar ju ha klarat dig utan att få fysiska problem och det är ju toppen .Tycker du skall utmana dig själv och testa på nya saker att halvår framåt. Vad som helst...läsa böcker, gå på teater...Du kanske hittar något du fastnar i ..

@Flarran Bästa Flarran vem klarar av kampen i livet om gudstro, alkohol och sin egen funktion i samhället...Det gör man inte utan vackla.Kom ihåg en fluga är ingen sommar.Vi får alltså vara glada för varje surrande vi irriteras av.M.v.h
.

@Flarran Du är deprimerad. Och nu när du inte dricker längre tror jag att SSRI hade funkat utmärkt på dig. Ge det en chans. Ring psykiatrin! Stå på dig - kräv att få träffa en läkare! För mig var SSRI som ett gips på ett brutet ben. Tack vare SSRI kunde jag räta på ryggen, höja blicken, ta ett djupt andetag, ta mig ut och göra saker som berikade mitt liv. Det kommer inget kul flygande och landar i knät på oss. Vi måste själva fylla våra liv med roligheter!

Strykekram 🐘

@Flarran du har kämpat så fantastiskt och jag vet själv i min egen snart 16 månaders nykterhet att det kommer tunga dagar. Det kan vara förklätt sug eller bara livet som suger men om man håller ut så går det alltid över förr eller senare. Du har så mycket att förmedla och tillföra på detta forum med dina ärliga och hudlösa inlägg. Försök göra något för att rå om dig själv nu när allt känns mörkt och var snäll mot dig själv. Du är långt mycket bättre än du tror. Styrkekram

@Flarran 🥰! Jag lider med dig och håller med Andrahalvlek, du är nog deprimerad och det finns hjälp mot det. Du ska inte behöva må så här! Jag äter själv SSRI och har varit deprimerad och upplevt allt nattsvart. Läser allt vad du skriver med största ”nöje” för du skriver så bra. Kan du inte skriva en bok om vägen ut? Du skulle hjälpa många! Kram till dig och fortsätt skriv här! Ta hand om dig!