Morgonkaffe! ☕️

Vaknade trött den här morgonen då sömnen blev dålig men börjar vaknar till liv över kaffet. Börjar jobbet lite tidigare. Inga enheter igår och det känns ju iaf bra. Ikväll blir det heller inget sånt.

Godmorgon!
Nu ska jag skapa en skön dag ❤

@Natalia Godmorgon! Jobbigt med dålig sömn, hoppas att dagen blir bra ändå. Bra att du undvek enheter 😊 Här har jag sista dagen på en fyradagarshelg (eller 3,5 - jag jobbade på långfredagen). Har haft en skön ledighet med tid i trädgården samt med partner och vänner. Skall göra det bästa av dagen, som börjar med en god kopp kaffe på sängen. Önskar alla en fin annandag påsk 🐣

@Påvägmothälsa Det går okej. Mycket trädgårdsarbete igår och underbart väder. Håller min budget. Har börjat på nästa bok: "Äntligen full kontroll" Den boken är egentligen den som "Tänka klart" är baserad på, så jag kan rekommendera att läsa den boken innan "Tänka klart". Känner att jag vill marinera mitt undermedvetna med sådan info, för att kunna välja själv om jag ska eller inte ska ta ett glas. Min avsikt är inte att bli helt alkoholfri, utan mycket mer måttfull, och ha många fler enhetsfria dagar, utan att behöva tänka på enheter de dagarna. Hur går det för dig?

Godmorgon! Så bra att du unnar dig påvägmothälsa, det är du värd!
Nu skapar vi en bra onsdag och hoppas att snökaoset på vägarna ordnar upp sig, verkar inte vara kul på vägarna just nu.

Hej & god morgon på er alla. Nu har jag läst den här tråden från början till slut (tog 6 dagar) 😏
Jag är ny här så jag tänkte jag skulle presentera min relation till A/bromsklossar/enheter eller vilket ni vill.
Jag har aldrig varit någon. Stor- eller festdrickare. Levt många år med en nykter partner = drack ännu mer sällan. Blev tillsammans med en alkoholist = började dricka mer & mer. Först i glatt sällskap men mot slutet av relationen drack jag av andra orsaker: som att stå ut med hen för att hen blev så jävla elak & dum samt att den slurken som rinner ner i mig landar inte i hen iaf. Jag har stått och kranat ut vin i slasken bara för att det ska ta slut.
Härefter börjar mitt osunda förhållande med vinkvällar med vänner när som helst i veckan (den som var ledig liksom). För 7-8 år sedan kom starksprit in i bilden och DÄR försvann kontrollen. Plötsligt kunde jag börja dricka ensam - vilket jag aldrig gjort och om jag var ledig flera dagar i sträck så slutade jag aldrig. Somnade när som och fortsatte när som - galet eller hur?
I dagsläget (senaste 5 åren- med ny måttlig partner) har det blivit 1-2 såna tillfällen/år. Jag orkar inte med mig själv och kan liksom inte kliva ur. Det kluriga: jag är nästan aldrig sugen. Ibland går det veckor utan ett enda glas, ibland måttligt & sällan för mycket. Men jag tror att jag hittat min "trigger". Ju högre frekvens av dryckestillfällen = högre intag = risk för urspårning.
Jag har inlett året med 2 mån semester = varje dag NÅNTING utan urspårning . Kommer hem - jobbar en vecka, fredag bubbel och total urspårning (klev ur på torsdagen). VARFÖR?? Ångest och skam/skuld - ja ni kan den visan.

Status idag: helnykter i 2v, förra helgen ett glas till maten på fredagen, en öl+ nubbe till sillen. Därefter har jag hållit nollan igen. Hemmet dignar av alla sorters dryckjom - men som jag skrev innan - jag är nästan aldrig sugen. Inte nu heller. Jag liksom sätter krokben för mig själv.

Målsättning: inget slentriandrickande. Jag har som mål att hålla nollan till midsommar med undantag för tre tillfällen jag har inplanerade (fester). Men jag försöker vara snäll mot mig själv och tillåter mig en budget på 4E/v på 2 dagar så OM min planering brister (så länge jag inte överstiger budget) så kommer jag inte att slå på mig själv. Phew. Ja, nu har ni ett hum om hur min situation ser ut och jag hoppas att ni kan stå ut med den långa presentationen. ☺️

God kaffemorgon allihop!
Välkommen @Carisie! Det låter som att du har en bra plan :-)
-5.5 grader idag, så nu har nog Dahliorna dött i växthuset. Jag tog ut dem dit i måndags när det var t-shirtväder...trodde väl inte att det skulle bli så himla kallt igen. Och idag ska det bli snö... Tur att man har gott kaffe och mysiga katter.

@Påvägmothälsa Jag vill också ha fler alkoholfria dagar. Fortsätter med mina böcker och byter ut en del enheter mot alkoholfritt eller vichyvatten i vinglas. Enklare så eftersom min partner inte är med på samma tåg (hoppas att han ska hänga på så småningom, men tänker inte ta upp frågan, det är något som måste komma inifrån varje människa).

@Solana Tack 🙏🏼 Ja jag tror och hoppas att planen är bra och ska fungera för mig. Det finns ju inga universallösningar som funkar för alla.

Hör är det -3. Man får stappla försiktigt på väg till jobbet mellan isfläckarna så man inte hamnar på ett gipsbord 😅. Ha en fin dag.

godmorgon alla i kaffestugan! Behöver också mer enhetsfridagar. Hade glömt bort Natalias uttryck "bromsklossar", men Carisie påminde mig. Välkommen till kaffeklubben!

Dricker kaffe innan det är dags för jobb denna torsdag! Vi ser till att skapa en fin torsdag!

Godmorgon i stugan!
Och hej @Carisie 🙂
Jag vill peppa på för att du inte ska behöva falla in i sånadär dygnsurspårningar framöver. Kanonbra att du kan ha alkoholfria perioder utan direkt sug emellan tycker jag.

Ja bromsklossar är verkligen hur jag upplever vinets funktion i min tillvaro när det sker för ofta. Fyfan för det säger jag rakt ut.

Dags för en ny dag. Jag tror all snö landat på min balkong eller lyckats blåsa upp vallar på nåt sätt. Säker 30 cm snö över hela balkongen och så ser det inte ut utanför huset.

Har träningsvärk idag då jag startat träning efter uppehåll i en rad sjukdomssymtom.

Nu skapar vi en ny dag ❤

@Påvägmothälsa Hej 👋🏼 och tack. Ja slentrianen trappar ju upp konsumtionen på ett onödigt sätt en öl eller vin till maten bara för att det är gott osv.. jag jobbar på. Hur går det för dig?

@prinsessa Tack så mycket ☕️ Ja jag läste som sagt HELA tråden men är ändå lite förvirrad över vad jag "får" skriva 😅
Jag sitter i en sjukhuskorridor med min kaffe och övervakar läget.

@Natalia Tack! 🙏🏼 Ja nä fy fan! Inga dygnsurspårningar mer. Det är så frustrerande för mig eftersom jag inte känner på mig själv att "nu spårar det" ... det liksom bara kommer och drar undan mattan under fötterna på mig. Tänk om jag bara kunde ha en "känsla" för det ... då hade jag inte tagit första glaset. På lördag är det middag hos svärfar- till dess noll iaf. Hur går det för dig?