@Se klart Ja, igenkänning på den med att djupandas på toaletten den första nyktra tiden 😂. Jag försökte köra på som vanligt med ”allt på en dag” utan att sippa vin mellan varven och nerverna låg på helspänn. I takt med att jag blev allt mer balanserad och chill så kunde jag börja sprida ut ”allt på en dag” till att sträcka sig över flera dagar. Nu fick jag dessutom fått mer tid över när vinpimplandet och bakishänget tog slut. Nu råder även good enough tänk och det blir ju lika bra, till om med bättre då jag inte kör helt slut på mig själv. Kram❤️

@Sattva Ja och jag var likadan. Fanns inte på kartan att gå och fika och dricka kaffe när man kunde gå in på en pub eller bar och dricka ett glas vin (som blev flera) istället…tyckte det var bortkastade pengar. Flexade ut tidigare varje fredag för att få börja dricka efter lunch, helst dock hemma för att få göra det ifred med min box. Minns när jag gick och fikade under min första tid som nykter och det kändes ljuvligt! Pigg, fräsch och närvarande😁.

Ha en fin lördag❤️

@Smillans Glad påsk!🐣 Det är så härligt att läsa om hur bra du mår och hur du står i❤️. Min påsk är riktigt skön och vilsam. Det är mest jag och min man och våra hundar, ingen större bjudning och det passar mig bra. Det har varit så mycket senaste tiden och njuter av lite lediga dagar. Det blir lååånga promenader med fika i skogen, lite städning inne och i trädgården, löpturer med maken, god enkel mat och serie eller film på kvällen. Såg en serie om Moses i gamla testamentet på Netflix, och varför judar firar påsk, intressant och bra! Ska se om jag kan hitta något om nya testamentet om Jesus och varför vi firar påsk. Har bara fragment om bibeln och det är spännande historier. Det berikar min kunskap. Idag mest vila och lite mer vårstädning i trädgården och ladda för en lång löptur imorgon och barn som kommer på middag.

Ha en fin fortsatt påsk!🐣❤️

Härligt att du haft en skön påsk och varit ute i trädgården. Det är verkligen ljuvligt så här års när allt börjar spira. Jag har också fått städat undan lite i trädgården och rensat så man kan se dom första lökarna komma upp. 😊🌷🌻🌷

@Ljusmorgon Ja, det är en härlig årstid, tog ut lite utemöbler under påsken men tog in dem idag igen! Typ storm och snö, får se hur mycket det blir till slut. Men våren den kommer i alla fall, någon dag framöver😁. Ett riktigt aprilväder, burr!

Ha det gott!❤️

Idag är det 900 dagar sedan jag påbörjade min resa mot min värderade riktning🥳 Det är verkligen en resa som gett mig livsglädjen tillbaka. En resa med mig själv som resesällskap och vi har verkligen hittat tillbaka till varandra och blivit ett, som ler och långhalm😁. Vi har många goda samtal och vi har vidgat vyerna. Tillsammans har vi utforskat vad som orsakat skav och dåligt mående och mina goda sidor. Vi har skapt bättre plattform på grunden vi står på, renoverat, återbrukat, lagat, lappat och bygger nytt där det behövs. Det känns stadigt och tryggt nu. Taket är nytt, det ruttna och möglet är borta och ventilationen fixad så det håller sig fräscht och friskt.

Jag skriver nya kapitel i boken om mig själv och har nu rollen som både författaren och regissören om mitt liv. Det har jag inte alltid haft. Jag bestämmer hur min karaktär är, hur jag ska bete mig, hur jag ska handla i olika situationer, hur jag känner och mår, vilka behov jag har och vad som är viktigt för mig. Hur boken slutar vet jag inte än för handlingen pågår här och nu, men jag kan påverka och styra handlingen utefter min värderade riktning. Det häftiga är att allt är möjligt i den inre resan och blir inte tråkigt. Om man undersöker såväl det tunga och jobbiga som det lätta och härliga, och låter sig fascineras av det och nyfiket undersöker vad det består av och hur det påverkar oss. Då lär man sig mycket om sig själv och upptäcker sin reskompis. Den som hela tiden funnits där men som man inte sett. Den som kan hjälpa oss att hitta tillbaka till oss själva igen och vår historia. Den som kan hjälpa till med medkänsla till oss själva, till försoning och till att vi kan börja tycka om oss själva igen. Den bästa kompisen man kan ha och som vet precis hur man känner och som kan ge tröst, hopp och styrka. Någon som är trofast och
som kan leda dig framåt igen❤️

Ha en fin fredag!❤️

@vår2022 Grattis till 900 nyktra dagar! 🥳🥳🥳 Och tack för alla dina kloka inlägg, som alltid får mig att reflektera över mina egna värderingar, vad jag vill och vad jag står för.

Vi som har haft missbruk eller psykisk ohälsa nära i vår barndom har en tendens att bli people-pleaser. Vi slår nästan knut på oss själva för att andra ska må bra och våra nöjda. Vi har glömt bort oss själva helt, och sen häller vi alkohol på eländet.

Att bli nykter innebär också att se nyktert på tillvaron. Här och nu. Bra eller dåligt, ska jag gå dit eller dit? Min magkänsla kunde tidigare skrika och bråka högljutt utan att jag tog hänsyn till den. Nu ser jag min magkänsla som bästa barometern på alla situationer. Om den hickar till är det läge att ta ett steg tillbaka och analysera situationen innan jag kastar mig in i saker huvudlöst.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Tack❤️. Och tack för att du alltid funnits med som en så fin förebild och stöd och du har visat mig att det går och att det bli bra till slut❤️.

Ja, magkänslan har verkligen finkalibrerats som nykter. När jag drack kunde jag ofta inte urskilja på vad som var vad och inte heller höra eller lyssna inåt. Det var ofta kaos och många gånger hakade jag upp mig på fel grunder. Verktygen för att hantera situationer löstes med alkohol, vilket förvärrade allt. Nu leder min magkänsla mig oftast rätt och som du säger då är det läge att stanna upp, begrunda och analysera vad som triggat.

Kram❤️

@vår2022 Grattis till 900 dagar, du fina forumvän❤️! Din resa tillsammans med dig själv är något jag strävar efter att få uppleva med mig själv. Alltid inspirerande och stöttande. Jag funderar mycket på min värderande riktning, vem är jag, vem har jag varit och vem vill jag bli. Någonstans finns hon som inte dricker och som är sann mot sig själv och sina värderingar. De värderingar som faktiskt förmörkats under beroendet. Du ska vara riktigt stolt och mallig över dig själv❤️🥰❤️

@Majblomman Tack❤️. Det är fint att få följa dig på din resa. Hur du så starkt tagit dig upp på ytan igen trots tuffa utmaningar i din relation. Du gör det så bra! Fortsätt så!💪❤️

@Ny dag Tack fina forumvän❤️. Du jobbar på så otroligt bra och jag upplever att du har kommit allt närmare din värderade riktning. Ditt mod att ta in din man visar på att du verkligen vill stänga dörren till alkohol för gott. Jag förstår att det är extra utmanande att ha haft ätstörning som bakgrund, att själva beroendeproblematiken kan vara mycket tuffare att hantera och mer komplex. Men du är en kämpe och stark som en oxe och du ger dig inte💪. Jag är imponerad av din styrka❤️