Vad är era erfarenheter kring detta? Jag upplever att sambon söker konflikter, att han blir arg för bagateller och vill att vi ska bråka? Både när han druckit och är nykter. Är det en ventil för att släppa på trycket?

Jag upplevde samma, humöret (som tidigare varit väldigt stabilt) blev otroligt svajigt och mannen blev arg för minsta lilla.

I vårt fall tror jag det handlade om att hans toleransfönster (om du inte känner till termen beskrivs den bra om du googlar) blev så otroligt litet pga all stress det innebar att smyga, gömma, ha färdiga ursäkter, planera och försöka hitta nästa tillfälle att dricka osv.

Någon månad efter mannen blev nykter blev han ”sitt vanliga jag” med stabilt humör igen. Tar dock tid för mig att känna tillit till att det är så här nu och får själv stresspåslag vid minsta tecken på konflikt.

En beroendesjukdom skapar enorma mängder stress, både hos den som är beroende och de som finns runtomkring.

@Uppgiven74 Jag var så när jag drack alkohol. Mitt dåliga mående gick ut över min man. Jag kunde börja bråka om minsta lilla diskussion, värst var det när jag druckit men även utan alkohol. Efter att jag slutat med A så mår jag så bra och reflekterat hur jag varit. Mitt dåliga beteende mot min man började försvinna efter ca. 1v. utan A. Nu njuter jag av livet o mår bra och är snäll mot min man. Din sambo mår skit och det går ut över dig och det är inte okey.
Ta hand om dig.