@Minabästaår Det tar tid att bygga upp sig själv igen men den vägen är så spännande, jag ser det som att jag gått på upptäcksfärd i mig själv. Minns så tydligt en dag ett tag in i nykterheten hur jag var glad och sprallig, skojade och skrattade och upptäckte att detta var genuin lycka! En riktigt lycka inifrån som var något helt annat, något nytt! Jag kände att jag nästan blev kär i mig själv, tänkte ”vad är detta för personlighetsdrag?” Kan jag vara såhär härlig och sprudlande?!
Att upptäcka mig själv i nykterhet är som att lära känna en ny människa. Det är en fantastisk resa. Från att känna att självkänslan låg hopkrupen i ett hörn omkramandes av sina ben till att sakta våga titta upp, komma upp på knä, ställa sig upp, börja gå och sedan springa ut i ett värdefullt liv, finna lugnet och harmonin. Slippa rastlösheten som alltid kröp i kroppen innan. Resan är verkligen magisk och jag önskar verkligen att alla som inte tror på den fick se en film om den som dom tror på och bara följer den för att man vet innerst inne att det andra alternativet inte är något att ha.

Kram❤️

@vår2022 @Himmelellerhelvette gör mig så glad för ett fina sätt att vilja dela med er och bidra till att jag ska hitta min värderade riktning och ett förändrat beteende ❤️

@Minabästaår Det känns fint att få dela med sig och försöka hjälpa till så att även andra få uppleva den härliga känslan av att vara fri från alkohol och styra sitt liv mot ett bättre sådant❤️

Nu har jag nått min botten och även om livet snurrar på är jag enbart en spillra av mitt forna jag. Jag lyckas inte hitta mitt varför hur jag än vrider, vänder och jobbar med mig själv. Nu tar jag det ett steg vidare och har bokat professionellt samtal i veckan. Jag ska ta mig bort från detta och till en annan tillvaro 🙏

@Minabästaår Det låter klokt att du tar det ett steg vidare. Det kan vara svårt att hitta sitt varför själv hur man än vrider och vänder på det. Man blir liksom hemmablind. Då är det bra att samtala och bolla med någon professionell som lättare kan se det utifrån. Det har hjälpt mig att hitta min värderade riktning. Bra att du vill ta dig bort från det du inte mår bra av mot en tillvaro där du mår bättre, den finns där!

Sköt om dig!❤️

Fem dagar i sträck utan tillstymmelse till alkohol. Fyra dagar i sträck har jag tidigare avstått vid flertal tillfällen, men fem dagar eller mer var (skrämmande!) nog senast 2015 eller 2016… Jag har ingen abstinens eller svårigheter att avstå nu. Erbjöds vin idag vid besök hos en vän och tackade nej. Insett att jag fortsatt behöver göra min inre förändring, jag kan inte fokusera på att räkna alkoholfria dagar. Det har jag tidigare gjort utan lyckat/hållbart resultat. Jag har nu tagit professionell hjälp med övningar mellan samtalstillfällena. Många känslor kommer upp och många tårar. Tillåter mig att vara i känslan. Oftast! Emellanåt flyr jag in i annat men de senaste dagarna har det inte varit alkohol. Jag har fått syn på mina värderingar, i alla fall några av dem. Jag jobbar vidare med övningarna.

Vad märker jag då efter dessa fem dagar? Främst en klar fysisk skillnad, på alla plan. Märkligt att upptäcka skillnad på så kort tid!

Jag gör en förändring och ska jobba på min värderade riktning vilket kommer leda till bättre hälsa. Det är det viktigaste. Att ”bara” fokusera på att samla antal nyktra dagar kommer inte ta mig dit, det vet jag, då trotsar jag mig själv. Knäppt, det vet jag också!

Med tanke på det jag skriver, är min tråd under fel forum? Kan jag stanna kvar här eller bör jag flytta tråden? Jag stannar gärna här om det är ok ☺️.

@Minabästaår Välkommen hit! Här finns vi som har som mål att vara alkoholfria. Vi behöver stötta och stöttas och då finns ju bästa hjälpen här bland likasinnade. Så fint att du har tagit tag i ditt alkoholberoende.
Lycka till och fortsätt skriv.❤️🙏🏻❤️

@Minabästaår Men vad härligt! Grattis till 5 dagar och rekord sedan 2015🥳. Fint också att du fått syn på några av dina värderingar i din värderade riktning. Jag tänker också att för att kunna göra en rejäl förändring med hållbarhet så behöver man syna alla sina delar i helheten, alla delarna i sina livsområden. Att fokusera på hur man vill leva sitt liv, vad som ska ingå i livet, följa sina värderingar. En förutsättning för att kunna göra detta är att vara nykter så man får kontakt med sig själv utan alkoholpåverkan. Alkohol förvränger ofta verkligheten. Då kan processen mot sin värderade riktning starta. Vad bra att du har professionell hjälp på vägen och kan bena upp, sortera, hantera, reflektera och bearbeta. Du är på god väg mot din värderade riktning och komma att hitta allt fler värderingar som är dina i processen.

Tycker att din tråd är på rätt ställe, alkoholfri. Ha det gott!❤️

Fem dagar i sträck i olika omgångar är det längsta jag klarat av att avstå, de senaste fem åren! Jobbat med mig själv sedan i höstas, fått hjälp. Också gått igenom trauma. Nu är våren i antågande och jag är less. Den här skottdagen kommer jag för alltid minnas. Dagen jag på riktigt tog ett viktigt beslut 🙏

Jag hade också många gånger 5-7 dagar, men en dag tog jag också ett viktigt beslut. Det är sju månader sen nu. Tog vi samma beslut tro? Det går att ta sig igenom dom där fem dagarna. Du har kraften i dig🌸
Kram

Helgen går mot sitt slut och det är kämpigt att vara nykter omgiven av mina nära och kära. Inser hur vi är flera som dricker för mycket, har ett beroende, samtidigt som vi ”skyddar” varandra och sällan berör det. I helgen hade jag extra kämpigt med omgivningen men tänker att jag själv behöver nå en ökad stabilitet för att ta beslut om hur jag ska ta mig an sanningen. Har återigen läst ut Annie Graces ”Tänka klart”. Nyttigt 🙏

@Minabästaår Läser din text som väl beskriver hur du mår. Jag har heller inte kunnat bestämma mig helt och hållet. Tycks vara svårt att komma på " varför " trots alla lördagar då jag varit bakis. Det är verkligen inte lätt men ingen av oss är dåliga som personer. Jag har gått på några AA möten och lyssnat. Läskigt första gången men otroligt värdefullt att höra andras historier och hur dom kämpar. Kan dessa människor nå målet att leva nyktra så borde väl vi också kunna det?
Ha en fortsatt fin dag!

Jobbar hemma idag och startade dagen med ett ilskeutbrott i min ensamhet. Skrek och pratade högt till mig själv medan jag drog fram makens alla ”gömda” tomma vinboxar i och kring sovrummet. Blev 24 stycken! Har sett dem men valt att inte se. Nu fick jag nog efter ytterligare en natt med usel sömn. Har även mitt sista psykologsamtal idag och på sistone har jag jobbat med att stå upp för mig själv och mina behov. Det går framåt! Ilskan är ändå min kraft framåt.

Har sådan ångest, det bara river i mig. Jag har gjort bort mig fullständigt och vet inte om jag kan trassla mig ur den här situationen 😭. Vore så enkelt att döva smärtan med medicinen alkohol, men vet ju att det inte hjälper. Jag har nu bett om annan hjälp för att komma ur det här så kallade livet. Börjar få mörka tankar och är så skamsen ❤️