@Majaella Åh, så jobbigt du har det😔. Du resonerar klokt i att situationen är ohållbar. Träffar du någon professionell för samtal? Jag tänker psykolog eller terapeut? Det känns som du skulle behöva det. Har du någon hobby? Som innefattar social samvaro? Skulle det kännas bättre om du kom igång med något du tycker är roligt? Att du gör något som ger lite positiv energi!
Du kommer att fixa det. Att göra de förändringar som du tycker behövs. Klart att du är i en jättejobbigt situation. Men jag undrar om du inte skulle tänka annorlunda om alkoholen. Om du blir fri från missbruket och får bort de negativa konsekvenserna alkohol gör med hjärnan står du starkare.
Skriv mycket här inne. Det brukar vara hjälpsamt och en del i den terapeutiska processen att sätta ord på sina tankar. Vi finns här och stöttar dig så gott vi kan.
Stor styrkekram❤️

Hej .
Är nu på snart på min 5 vecka igen och har efter dessa veckor gått från att vara lycklig och glad för att slippa dricka nu i två dagar varit så arg igen.
Jag ser tillbaka på detta mönster då jag tidigare haft vita perioder. Ser på min sida 5 , 2021 att INGENTING har förändrats .
Jag skulle likaväl kunna skriva detta igen . Nu måste jag ta mig en ordentlig funderare på hur jag skall gå vidare . Helvitt är det i alla fall som gäller . Jag heter nu Majaella för jag tappade bort mitt lösen till Majaela och även lösen till mailen 🙈
Jag skriver här för att min gamla tråd inte ska försvunna och att det är bra o gå tillbaka ibland och jämföra då och nu.
Ha en fin lördag kväll alla därute .

Skönt att höra från dig och grattis till 5 veckor. I min värld är arg bättre än ledsen. I arg finns det en ”fighting spirit” som känns mer konstruktiv än len väldigt ledsna, men givetvis ska alla känslor ha utrymme.
Din tråd heter ”när känslorna styr” och det är kanske där du skulle kunna börja. Ilska är bra om man kansliserar den åt rätt håll. Vi kan i de flesta fall styra våra känslor. Bryta negativa tankemönster och ta oss vidare. Att ha druckit är förenat med så mycket sorg och skam och för att överleva det tog jag fram lite i taget när allt var bra i övrigt. Det finns jättebra avsnitt på Närvaropodden ”the Work” är ett, ”metatänkande” ett annat. Nu såg jag att det kommit ett antal nya också. Många av dem handlar om att ta makten över sina tankar (och känslor). Att ta sig tillbaka till ”här och nu”. För mig som har planerat och organiserat in absurdum när det har varit jobbigt har det här varit väldigt hjälpsamt.
Kramar till dig Majael(l)a . Bra jobbat med 5 veckor. Håll ut och håll i. Det är din vår i år.

@Sisyfos tack för input / pepp och fint att höra av dig igen.
Hur är det med dig och livet ?
Jag lyssnade mycket på närvaropodden i höstas och ska nog göra det igen, tål att upprepas det där med tankarna.
Just nu är det Beroende podden jag lyssnar mycket på .

Jag har kommit ur mitt tillstånd av lycka och beslutsamhet och har istället mest tomhet o sorg . Men jag tänker att det får ta sin tid det med. Ingen alkohol skall jag använda för att döva i alla fall, det har jag bestämt mig för . Faktum är att jag tror jag har lättare att avstå när jag är down än när jag är på topp och är mitt upp i projekt som måste ordnas och fixas med, så det kommer bli en framtida utmaning när jag är där igen.

Det verkar som om att min man vill skiljas med anledning av att jag inte dricker längre . Han säger - livet blir så innehållslöst, jag vill kunna resa och ta en öl osv.
Jag har inte förbjudit honom till detta , bara att öppna en svindyr flaska vin en vardag framför mig . Öl o whiskey får han dricka så mycket han vill.
Själv vill jag inte leva med någon som inte visar att jag kommer i första rummet och där man inte behandlar varandra med samma respekt som övriga världen samt har förmåga att ge någon form av ömhet .

Livet är inte lätt alltså, men det blir verkligen inte bättre med alkohol inblandat .
Ser fram emot lyckokänslor igen,
Skriver här så jag kan följa min livskamp.
@Majaella

@Majaella Jag gillar verkligen din inställning och kan känna igen mig i det du skriver. Livet är för kort för att leva på sparlåga med människor som inte finns där oavsett om det är upp eller ner.
Jag har flera vänner som älskar mig även när jag gör fel. De ser mina brister och accepterar dem. Jag vill omge mig med de som vill mig väl. 💕

@Majaella Din mans inställning och uppförande är väl tillräckligt för att känna tomhet och sorg. Är det verkligen så illa att han ser dig mer som en dryckeskompis än sin livskamrat?

Jag känner igen det där missmodet, när lyckan och häpnaden över att man klarat nykterheten börjar klinga av. Det är väl då man landar i livet. Sitt nya liv.

Du avslutar med att konstatera att livet inte blir lättare och bättre med alkohol. Där har du helt rätt. Mitt liv hade inte vänt till att jag nu känner att jag är kapten på skutan och håller i mitt eget roder, med alkohol inblandat.

Lev ditt liv! Lev ett bra liv och ta hand om dig.

@Majaella oj vad det låter jobbigt med din man. Dethär händer tydligen en del; att relationer försämras/förändras när den ena blir nykter. Det är ju inte mer än rimligt att du ber honom skippa vinet när du är med. Hoppas du kommer till nån insikt eller lösning. Sen känner jag igen mej i att nykterheten kan kännas rätt meningslöst eller tomt när den största nykterhetseuforin har klingat av.
Men inget blir bättre av alkohol. Vi kämpar vidare, en dag i taget, kram!

@Detblirbättre
Det är ”lite bättre ” idag . Jag har satt upp mig för samtal med psykoterapeut.
Valde en som inte delar journaler med sjukvården då jag genom mitt jobb vill hålla samtalen utanför min privata journal.
Just nu mår jag bra har på tisdag inte druckit något på 6 veckor . Varit på tillställning 3 ggr och smuttat utan att dricka på väkomstvinet . Vill inte göra någon affär av alkohol eller att jag inte dricker, jag ska lägga av helt enkelt .
Känns väldigt lätt , för jag är minst lika social utan vin. Det är i hemmet för att stå ut som jag har druckit och försökt döva.

Tack för inlägg.

Åh, här håller du hus! Jag blir så glad när jag ser att du skriver och tack för hälsning i min tråd. Ibland orkar man skriva, ibland inte. Och jag har inte så bra koll på forumet längre. Tycker det är lite rörigt med alla olika grupper. Jag följer många lite sporadiskt.
Skönt att du är nykter nu och bra jobbat!
Jag tror att man behöver en nykter hjärna för att se vad som är viktigt och få perspektiv. Jag hoppas verkligen att du använder den här tiden till att se dig själv och lyfta upp dig själv. Det är så lätt att känna sig underlägsen och misslyckad när man dricker och om det finns personer i ens närhet som gärna trycker till så är det bra att få lite perspektiv. Så sköt om dig nu!

@Sisyfos
Heej!
Så du lever o mår bra iallafall fall!
Jag fortsätter min resa som nykter . Har den 4 Juni 3 månader, om det håller i sig.
Jag håller med dig om att det är svårt att hänga med i alla olika trådar och vad jag förstår skriver du mest o peppar andra då och då. Jag blev bara lite orolig ett tag att du lämnat på grund av att du hamnat i dåliga vanor, vilket verkar vara vanligt när man försvinner härifrån.
Hur upprätthåller du din nykterhet eller mycket lite mycket sällan?
Det är en väg som jag önskar ta men just nu är jag jag inne i en period där jag är sugen ofta .
Jag lyssnar på beroendepodden en hel del och de förespråkar ”den stora boken”
Det verkar inte som det talas så mycket om den här.
Jag undrar om man kan leva i ett tillfrisknande utan att ha gått igenom de stegen. Hmm.
Hoppas vi hörs då och då så vi kan se att vi mår bra båda !
Kram

Hej Majael(l)a!

Läser att du varit nykter i snart tre månader. Bra jobbat, är så glad för din skull.

Själv håller jag numera till i Det vidare livet och passerade nyligen 18 månaders nykterhet. Det går alltså.

Nu tror jag att du är där. Heja heja.

Kram